Fructe de pădure
Cele mai eficace alimente împotriva varicelor au o concentrație ridicată de antioxidanți. Fructe precum murele și afinele ajută la:
Îmbunătățirea stării arterelor și venelor;
Combaterea inflamațiilor.
În particular murele conțin rutin (un tip de flavonoid), un foarte eficace vasoprotector, antioxidant, antiinflamator și antitrombotic (protejează împotriva formării coagulilor de sânge). În pus, are capacitatea să întărească și capilarele.
Ghimbir
Datorită proprietăților medicinale, nu este o noutate să întâlnești ghimbirul printre remedii. Ba chiar poate fi o opțiune la îndemână pentru o mulțime de tulburări, vene varicoase incluse.
Este un superaliment care prin natura sa antiinflamatoare și antioxidantă, poate veni în sprijinul venelor, reducând la minim riscurile formării varicelor și agravarea lor.
Îmbunătățește circulația sanguină;
Dizolvă fibrina, o proteină sanguină care favorizează îngroșarea venelor și formarea trombilor.
Avocado
Tot dintre agenții pentru combaterea și prevenirea varicelor face parte și avocado, bogat în nutrienți ”apreciați” de picioare, cu rol important în sănătatea vasculară.
Unul dintre compușii-minune este glutationul, recunoscut pentru efectele favorabile în ce privește protecția venelor și arterelor. Urmează apoi vitaminele (E, C) cu acțiune antiinflamatoare.
Vitamina C, atât de cunoscută pentru puterea antioxidantă și de calmare a inflamațiilor, este un optim aliat și al pielii. În schimb vitamina E acționează ca un anticoagulant natural, contribuind la prevenirea apariției coagulilor.