🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cum reduci simptomele varicelor cu remedii naturale

Dec 16, 2022 postat de Roxana
Cum reduci simptomele varicelor cu remedii naturale

Varicele seamănă cu venele sparte și apar pe suprafața pielii, fiind localizate pe coapse, pe gambe și pe picior. Sunt inestetice, dureroase, au o frecvență destul de mare la populația adultă feminină și îngreunează munca, mai ales dacă vorbim de o profesie a cărei activitate solicită statul în picioare sau efort fizic prelungit.

Ai ghicit despre ce este vorba? Despre venele varicoase sau varice, acele vinișoare inestetice care apar pe picioare și a căror durere devine din ce în ce mai greu de gestionat o dată cu trecerea timpului. 

Din cauza varicelor, e dificil să duci la bun sfârșit toate activitățile pe care le ai în plan. Iar statul prelungit în picioare îți provoacă, de cele mai multe ori, dureri de nesuportat. Vara, chiar dacă îți dorești să porți un dres de culoarea pielii, îți e rușine să-ți expui picioarele din cauza venelor care seamănă cu o pânză de păianjen.

Ce poți face în acest caz? Citește articolul pe care l-am pregătit special pentru tine și află mai multe despre această afecțiune, cauzele din care apar venele varicoase, cum să ameliorezi varicele și durerile asociate sau cum poți preveni apariția lor.

Te confrunți cu varice?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Ce sunt varicele sau venele varicoase?

Discutăm despre insuficiență venoasă sau vene varicoase atunci când apar, la nivelul membrelor inferioare, vene umflate, proeminente, de culoare albastră sau violet, în forma pânzei de păianjen. 

Cauzele insuficienței venoase sau cum se formează varicele

Fiecare afecțiune are o cauză bine definită, poate chiar mai multe. 

Citește mai multe despre cauzele varicelor în articolul nostru dedicat pe acest subiect. 

Totuși, de ce apar și cum se formează venele varicoase? Circulația sanguină anormală și funcționarea necorespunzătoare a valvelor venoase sunt responsabile pentru această afecțiune. Trebuie menționat și faptul că orice venă poate deveni, la un moment dat, varicoasă.

De asemenea, insuficiența venoasă poate fi de natură congenitală, adică ereditară, poate fi cauzată de slăbirea rezistenței venelor, de traumatisme recurente, de obezitate sau de constituția individului. 

Produse Recomandate

Obiceiuri care agravează boala varicoasă

Există anumite obiceiuri care determină evoluția varicelor. Poți citi mai multe despre ele în articolul nostru publicat pe blog. 

Însă, dacă nu vrei să ai varice, renunță la îmbrăcămintea strâmtă sau la purtarea tocurilor foarte înalte, care au un efect dăunător nu numai asupra sănătății picioarelor tale, ci și asupra coloanei vertebrale.

Statul picior peste picior, cauză a varicelor

Știai că poziția picior peste picior formează varice

Ei bine, dacă obișnuiești să stai în această poziție des și suferi de hipertensiune sau probleme cu coagularea sângelui, să nu te mire faptul că vasele de sânge locale vor fi slăbite pe termen lung. 

Mai mult, fluxul sanguin este îngreunat și pot apărea probleme la coloană. Așa că, adoptă o poziție confortabilă, dar în același timp corectă atunci când stai jos, pentru ca circulația sângelui să nu aibă de suferit. 

Simptome ale insuficienței venoase

Nu orice durere localizată în membrele inferioare este considerată un simptom al varicelor. În primă fază, problema ține mai mult de estetică, venele sparte cu aspect de pânză de păianjen fiind neatractive. 

Însă, în timp, fără aplicarea unor tratamente naturiste sau schimbarea stilului de viață, pot apărea și alte simptome, cum ar fi:

- mâncărimi la nivelul membrelor inferioare,
- senzație de picioare grele și obosite,
- sindromul picioarelor neliniștite,
- senzație de arsură la nivelul membrelor inferioare.
- picioare umflate,
- crampe.

Remedii naturiste pentru picioare umflate

Ai picioarele umflate din cauza efortului prelungit sau din cauza bolii varicoase? 

Citește articolul nostru în care am menționat toate remediile naturiste pentru picioare umflate

În plus, băile calde la picioare cu adaos de plante ca rozmarinul, menta sau cimbrul pot face minuni. Atenție, apa nu trebuie să fie fierbinte deoarece favorizează dilatarea venelor.

Cât de periculoase sunt venele varicoase?

Venele varicoase sunt periculoase

Ei bine, venele umflate sau sparte la picioare nu numai că sunt foarte inestetice, însă, fără un tratament care să le amelioreze sau să le oprească evoluția, acestea pot duce la:

- dermatită de stază venoasă sau eczemă de congestie – inflamații la nivelul membrelor inferioare,
- ulcer varicos – insuficiență venoasă cronică,
- tromboflebită varicoasă – formarea cheagurilor de sânge la picioare.

Ce poți face pentru a stopa evoluția varicelor și a preveni apariția altor vene varicoase? Un prim pas este să identifici metode de îmbunătățire a circulației sângelui, apoi să încerci remedii naturiste eficiente pentru ameliorarea durerilor, cu rol preventiv.

Factori de risc în apariția varicelor dureroase

Pe lângă factorii de risc enunțați mai sus, adică traumatisme repetate sau obezitatea, mai există și alții care trebuie menționați:

- sarcina,
- sedentarismul,
- vârsta înaintată,
- statul prelungit în picioare (ortostatism),
- profil hormonal diferit (mai ales în cazul femeilor care sunt mai predispuse la boala varicoasă în comparație cu bărbații),
- consumul substanței etinilestradiol (prezent în contraceptive orale) poate produce probleme ale coagulării sângelui.

Cum previi apariția varicelor?

Dacă te confrunți deja cu varice, însă vrei să previi formarea altor vene varicoase, începe cu cel mai la îndemână pas și adoptă o alimentație sănătoasă.

Am scris pe blog un articol dedicat pentru prevenirea varicelor. Prevenția este la îndemâna tuturor, așadar, nu trebuie decât să acorzi mai multă atenție organismului tău.

Îmbunătățirea circulației sângelui 

Din câte poți observa, una dintre cauzele apariției varicelor este circulația deficitară a sângelui. Aplică metode de îmbunătățire a circulației sângelui la picioare cu ajutorul plantelor.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Alimente pentru vene sănătoase

Există alimente care vindecă varicele? Dacă prin vindecare înțelegem stoparea evoluției bolii varicoase, atunci da, există anumite alimente care vindecă varicele, despre care am vorbit, în detaliu, și cu altă ocazie. 

Este recomandat consumul de:
- nuci,
- semințe,
- fulgi de ovăz,
- grâu integral,
- semințe de in,
- fasole albă,
- migdale,
- mere,
- struguri,
- mure,
- caise,
- somon,
- macrou,
- ardei gras,
- broccoli,
- spanac.

Aceste alimente conțin fibre, flavonoide (substanțe care se regăsesc în fructe și legume cu efecte benefice asupra funcționării organismului uman, cum ar fi rutinele). Ele ajută la calmarea simptomelor varicelor și reducerea aspectului inestetic.

De asemenea, redu consumul de alimente care conțin sodiu deoarece favorizează retenția de apă. Spune NU mâncărurilor sărate.

Hidratare corespunzătoare pentru prevenirea varicelor

Un alt mod prin care poți preveni formarea de noi varice este hidratarea. Încearcă să bei cel puțin doi litri jumătate de apă pe zi. Dacă nu îți place gustul apei, adaugă felii de castraveți, lămâie sau bea ceaiuri naturale cu gust revigorant de plante.

Mișcare constantă pentru reducerea venelor varicoase

Sedentarismul este unul dintre factorii de risc pentru apariția varicelor. Nu ezita și fă mișcare cât mai des. Flexarea periodică a gambelor ajută ca circulația sângelui să se producă optim și la nivelul picioarelor.

Plimbările constante, exercițiile fizice, mersul pe bicicletă sau înotul, sunt de asemenea, recomandate.

Menținerea unei greutăți corespunzătoare

Încearcă să-ți monitorizezi greutatea cel puțin o dată pe săptămână pentru a evita depunerea grăsimilor, respectiv kilogramele în plus. O greutate normală reduce riscul apariției varicelor deoarece nu există presiune excesivă asupra picioarelor.

Cum ameliorezi varicele cu remedii naturale

Durerile provocate de boala varicoasă pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor naturiste. Faunus Plant îți pune la dispoziție mai multe tratamente naturiste cu tradiție, produse în România și certificate internațional.

Leacuri bătrânești pentru picioare umflate și dureroase

În unele cazuri, boala varicoasă se poate traduce prin dureri și mâncărimi la nivelul membrelor inferioare. Încearcă leacuri băbești pentru picioare umflate și dureroase și ameliorează senzațiile neplăcute.

Alege produse care sunt depurative pentru eliminarea mai ușoară a toxinelor, respectiv în tratarea constipației, cum ar fi ceaiul Dermatofitus și tinctura Detoxifius. Eliminarea ușoară a bolului fecal este recomandată pentru reducerea efortului care afectează venele picioarelor.

Produse naturiste Faunus Plant pentru varice dureroase

Vrei un tratament naturist eficient pentru varice dureroase? Îți recomandăm cele mai bune soluții naturale pentru sănătatea picioarelor tale. Acestea reduc durerea, reduc conturul puternic al vinișoarelor de pe picioare și venele tip pânză de păianjen.

Tratament sub formă de gel pentru varice dureroase Variplant

Gelul Variplant este recomandat pentru îmbunătățirea circulației venoase periferice, precum și ameliorarea durerilor care apar din cauza varicelor. Acesta are efecte venotonice, antiedematoase, antiinflamatoare.

Ce conține:
- extract natural de castan – acțiune vasoprotectoare asupra venelor,
- extract natural de spânz – agent de vindecare puternic în ceea ce privește insuficiența venoasă,
- extract natural de gălbenele – acțiune cicatrizantă, antiseptică, antibacteriană, antiinflamatoare.
- ulei esențial de mentă – atenuează durerile musculare,
- ulei esențial de lavandă – relaxează musculatura la nivelul membrelor inferioare,
- mentol – oferă o senzație de calmare și prospețime.

Gelul se remarcă prin textura ușoară și o senzație plăcută de relaxare a picioarelor după aplicare.

Beneficiile plantei medicinale mărul-lupului pentru varice

Dacă vrei să scapi de varice sau să le previi, acordă-i toată atenția ta plantei mărul-lupului. Este recomandată pentru uz extern sub formă de unguent cu mărul-lupului și tinctură cu mărul-lupului deoarece:

- îmbunătățesc circulația sângelui,
- ameliorează imperfecțiunile pielii (pete, eczeme, dermatite),
- ajută la dilatarea corespunzătoare a venelor și a capilarelor,

De asemenea, remediile naturiste cu mărul-lupului sunt recomandate pentru uz intern sub formă de ceai cu mărul-lupului, ajutând la menținerea sănătății venelor rectale și ameliorarea durerilor de hemoroizi.

Pachetul Varice și unguente naturale care stimulează circulația periferică

Dintotdeauna, unele dintre cele mai eficiente remedii pentru varice au fost unguentele. Îți punem la dispoziție unguente pentru varice precum:
- unguent cu gălbenele,
- unguent Dermatofitus.

Iar o cură de 36 de zile cu pachetul Varice pentru afecțiuni circulatorii care conține:
- ceaiul Circulatorus - contribuie la îmbunătățirea circulației venoase, fiind recomandat pentru tromboflebită, fragilitate capilară, tromboză,
- tinctura Circulatorus - extract hidroalcoolic din 7 plante medicinale, ajută la creșterea rezistenței capilarelor și îmbunătățirea circulației la nivelul membrelor inferioare,
- gelul Variplant, elimină disconfortul la nivelul picioarelor, regenerează vasele capilare și contribuie la îmbunătățirea circulației venoase.

Gel natural pentru insuficiență venoasă Veinosan 

Simptomele insuficienței venoase pot fi ameliorate și cu ajutorul gelului cu extracte naturale Veinosan.

Efectul plantelor este accelerat de ingredientul unic activ Legance, dezvoltat în Franța și obținut din ghimbir sălbatic prin extracție cu CO2 supercritic. Veinosan este un produs unic în România datorită ingredientului special patentat și acțiunii rapide. 

Pentru eliminarea senzației de picioare grele și obosite, gelul Veinosan are în compoziția sa cele mai eficiente plante medicinale:
- castan – reduce inflamațiile,
- gălbenele – întărește pereții capilari ai venelor,
- arnică – reduce umflăturile picioarelor,
- ulei esențial de pin – stimulează circulația periferică,
- ulei esențial de lămâie – ajută la îmbunătățirea aspectului pielii.

Gelul natural Veinosan cu extracte naturale de înaltă calitate este recomandat pentru:
- calmarea durerilor la nivelul membrelor inferioare,
- prevenirea formării venelor varicoase,
- îmbunătățirea circulației periferice,
- îmbunătățirea microcirculației sanguine,
- relaxarea picioarelor obosite,
- reducerea edemelor.

Veinosan se aplică ușor datorită pompiței atașate, se absoarbe repede și conferă pielii un aspect plăcut. 

Brandul Faunus Plant, tradiție în inima naturii

Moștenirea Faunus Plant s-a transmis din tată-n fiu și este rezultatul a zeci de ani de muncă printre plante tămăduitoare. 100% naturale, obținute prin prelucrare manuală, certificate internațional de TUV Austria, remediile naturale au fost primite cu drag de români, ajutându-i la tratarea diverselor afecțiuni, cu efecte benefice dovedite în timp. Lucrăm cu loturi mici pentru a ne asigura că fiecare produs îți aduce calitatea cu care te-am obișnuit de-a lungul timpului. 

Să-ți oferim sănătate în mod natural este misiunea care ne inspiră zi de zi, iar respectul și grija față de natură ne țin împreună. Aventura noastră nu se oprește aici. 

Noi, Faunus Plant, îți aducem în fiecare zi remedii naturiste cu tradiție pentru o stare de bine din interior.

Trimite mai departe