🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Untul Pământului: Descoperă o plantă cu un imens potențial terapeutic!

14:58:36 PM EEST

Untul Pământului: Descoperă o plantă cu un imens potențial terapeutic!

Ca multe alte plante medicinale din flora spontană, și untul pământului (Tamus communis) oferă beneficii importante sănătății. Folosită în mod corect, planta răsplătește prin numeroasele proprietăți terapeutice și utilizări.

Ce proprietăți are untul pământului?

Planta conține principii active benefice, precum taninuri, saponine, oxalați de calciu și potasiu și o substanță, ca efect, foarte similară cu histamina.

Adevărata sa ”forță” stă în rădăcina cărnoasă, în trecut, folosită ca laxativ sau ca remediu pentru tratarea reumatismului și degerăturilor. Însă în prezent se utilizează doar extern, pentru inflamații ale țesuturilor osoase, dureri reumatice etc.

În cultura franceză, i se mai spune ”iarba femeilor bătute”, cu referință clară la capacitatea de atenuare a contuziilor, echimozelor și hematoamelor (este meritul saponinelor).

Datorită oxalaților și histaminei, extractele rizomilor au funcția de stimulare a circulației periferice, accelerând cicatrizarea rănilor și vindecarea țesuturilor.

Ce întrebuințări are untul pământului?

Acțiunea fitoterapeutică a plantei se adresează în principal țesuturilor osoase și conjunctive, articulațiilor și mușchilor. Tamus communis reprezintă un excelent aliat împotriva tulburărilor legate de reumatism și traume ale țesuturilor, însă doar dacă pielea nu prezintă răni deschise.

În fitoterapie, se folosește la prepararea unguentelor și tincturilor pentru:

  • Dureri reumatice și inflamații articulare;
  • Degerături, gută, deformări osoase;
  • Spondiloze, artrite, coxartroză;
  • Contuzii, entorse, întinderi musculare.

Din cauza posibilelor efecte colaterale de o anumită gravitate, nu sunt indicate tratamentele prea lungi sau intense și nici folosirea pe pielea sensibilă. În caz contrar, poate declanșa iritații serioase și dermatite.

Caracteristicile substanțelor active recomandă planta doar în utilizările externe și doar în mod controlat, inclusă în preparate naturiste avizate și certificate.

Bun de știut

Având în vedere compușii toxici, concentrați îndeosebi în fructe și în rădăcină, untul pământului se clasifică drept o plantă veninoasă.

Folosită în maniera necorespunzătoare, poate avea efecte neplăcute și chiar periculoase pentru sănătate.

Recomandări de remedii cu untul pământului din magazinul Faunus Plant (H2)

Unei plante cu un asemenea potențial, nu aveam cum să nu-i dedicăm o-ntreagă secțiune în magazinul Faunus Plant. Aici, vei găsi unguente, tincturi și loțiuni cu untul pământului, 100 % naturale, produse de noi după rețete originale, cu tradiție în familia noastră.

Pentru atenuarea disconfortului și vindecarea problemelor asociate cu durerile reumatice, inflamațiile articulare sau traumele țesuturilor, folosește cu încrederea remedii naturiste cu Untul Pământului!

Produse recomandate

Tinctura Untul Pamantului 500ml
Tinctura Untul Pamantului 500ml

Antiinflamator, antireumatic, antiartritic.

10 Recenzii
66,90 lei
Unguent Untul Pamantului 50ml
Unguent Untul Pamantului 50ml

Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Mentă este un produs natural cu acțiuni benefice împotriva durerilor reumatice, articulare și musculare,procese inflamatorii, deformări osoase, sinuzită.

35 Recenzii
20,90 lei
Unguent Reumaticus 100ml
Unguent Reumaticus 100ml

Cu Untul Pământului și Tătăneasă. Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic.

73 Recenzii
33,90 lei
Lotiune Reumaticus 200ml
Lotiune Reumaticus 200ml

Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic, stimulează circulaţia capilară, calmează durerea cauzată de reumatism.

141 Recenzii
43,90 lei
Gel Reumaticus 250ml
Gel Reumaticus 250ml

Efect analgezic, antiinflamator și antireumatic, cu acțiune benefică în ameliorarea durerilor reumatice, musculare și articulare, cu conținut ridicat de extracte naturale.

97 Reviews
52,90 lei