Vine Moșul🎅 Ai 2+1 Cadou la Tot 🎁 Alege cadourile

Împreună, facem bine💫Susținem persoanele defavorizate💚 Vezi detalii campanie

ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

postat de Roxana

În fiecare zi, corpul nostru trebuie să facă față provocărilor, indiferent că vorbim despre responsabilitățile de la muncă, adaptarea rapidă la factorii de stres sau pierderea timpului în trafic.

De cele mai multe ori, aceste provocări au efecte neplăcute asupra sănătății organismului pe termen lung, venind la pachet cu o serie de simptome care, aparent, nu au nicio legătură între ele.

Dacă te recunoști în cele citite mai sus, răspunsul la simptomele pe care le ai s-ar putea să fie așa numita distonie neurovegetativă. Hai să aflăm mai multe despre această afecțiune, care sunt cauzele și ce tratamente naturiste pot să te ajute în acest caz.

Probleme cu sistemul nervos?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Ce este distonia neurovegetativă?

Distonia neurovegetativă înseamnă, pe scurt, un dezechilibru al sistemului nervos vegetativ. Ca să ai o imagine mai exactă a acestui dezechilibru, uite câteva informații despre componentele sistemului nervos.

Sistemului nervos la om este format din:
- sistemul nervos central (encefal – creierul mic, creierul mare și trunchiul cerebral) și măduva spinării,
- sistemul nervos periferic (nervi și ganglioni nervoși care se regăsesc în membrele superioare și inferioare, precum și în organe ca inima sau rinichii).

Sistemul nervos periferic se împarte și el, la rândul lui, în: sistem nervos somatic și sistem nervos vegetativ, care gestionează funcțiile involuntare ale corpului, cum ar fi bătăile inimii funcția digestivă, excretoare și a respirației.

Sistemul nervos vegetativ are alte două componente, sistemul nervos simpatic și cel parasimpatic. Primul este răspunzător de stimularea funcțiilor organelor interne, iar cel de-al doilea este răspunzător de controlul stării de repaus. Când cele două se dezechilibrează, apare distonia.

În concluzie, distonia neurovegetativă este legată de sistemul nervos vegetativ, parte a sistemului nervos periferic. Dar cum poți recunoaște această afecțiune sau care sunt, mai exact simptomele ei?

Produse Recomandate

Simptomele distoniei neurovegetative 

Îți spuneam că distonia vegetativă se manifestă prin simptome care nu au nicio legătură. În aparență. Însă, această afecțiune este legată direct de sistemul nervos vegetativ, care, așa cum am aflat, este răspunzător de controlul funcțiilor vitale ale corpului.

Uite unele simptome pe care trebuie să le știi:
- înțepături la nivelul inimii,
- transpirație abundentă,
- dificultate în a respira,
- spasme musculare,
- senzație de leșin,
- dureri de cap,
- palpitații,
- greață.

Mai trebuie menționat faptul că această tulburare poate fi confundată foarte ușor cu alte afecțiuni, de aceea este recomandat să-i faci o vizită medicului tău pentru un diagnostic exact.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Anxietatea, una dintre cauzele distoniei neurovegetative

Această afecțiune poate să apară la oricine, indiferent de vârstă sau sex, însă are o prevalență mai mare în rândul femeilor. Iar cauzele principale care determină apariția distoniei vegetative sunt:
- oboseala,
- stresul,
- anxietatea.

Anxietatea are o simptomatologie asemănătoare cu distonia neurovegetativă. Așa că tratează anxietatea fără medicamente cu produse naturiste testate de generații întregi. Și nu uita să încerci și tratamente naturiste care combat stresul și anxietatea.

Tratamente naturiste pentru distonie și afecțiunile sistemului nervos

Așa cum spuneau bătrânii noștri, totul pornește de la cap. Și în cazul de față, distonia neurovegetativă la fel. De ce remedii naturale ai nevoie în acest caz? Simplu. De tratamente naturiste pentru afecțiunile sistemului nervos

La Faunus Plant, avem grijă să-ți punem la dispoziție cele mai bune remedii naturiste din plante medicinale și aromatice, certificate internațional și prelucrate 100% natural. 

Pe lângă o alimentație sănătoasă, nu uita distonia neurovegetativă se tratează și că ai la îndemână:

- tinctura de valeriană, care calmează și reduce palpitațiile, spasmele musculare și starea de nervozitate,
- tinctura de păducel Faunus Plant, recunoscută ca tonic cardiac, cu efect hipotensor, recomandată în distonii neurovegetative,
- tinctura de obligeană, tonic nervos, recomandată în stări depresive,
- tinctura Nervocalmus, contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, recomandată pentru insomnii, stări de nervozitate și distonii neurovegetative.

Plantele cu efect anxiolitic te pot ajuta și ele să diminuezi simptomele distoniei neurovegetative.

Ceaiuri pentru distonie neurovegetativă

Pe lângă tincturi, ceaiurile pentru distonie neurovegetativă fac minuni. Cel de vinariță este recomandat pentru calmarea tahicardiilor, a stărilor de nervozitate și reglarea pulsului.

De asemenea, ceaiul Nervocalmus pentru un sistem nervos sănătos este un ajutor de nădejde în ameliorarea simptomelor acestei afecțiuni. Compus din 5 plante medicinale (talpa-gâștei, păducel, tei, lavandă, hamei) care ameliorează:
- palpitațiile,
- oboseala,
- insomniile,
- stările depresive,
- migrenele,
în combinație cu tinctura Nervocalmus, contribuie cu succes la funcționarea normală a sistemului nervos. Completează-ți tratamentele naturiste cu pachetul Depresii Insomnii Stres

Faunus Plant este o companie certificată TUV Austria, așa că nu trebuie să-ți faci griji în ceea ce privește calitatea produselor pe care ți le punem la dispoziție. Avem rețete a căror eficiență a fost dovedită în timp și valorificăm mereu puterea vindecătoare a naturii.

Trimite mai departe