🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Lavanda, planta medicinala cu o mie si una de utilizari

14:53:56 PM EEST

Lavanda, planta medicinala cu o mie si una de utilizari

Lavanda… o cunoaștem cu toții… cu florile ei mărunțele, extrem de parfumate și plăcute la miros. Nuanțată într-o minunată tonalitate de violet, se încadrează în aceeași paletă cromatică precum florile de liliac, zambiluțele sau violetele.

Dar înainte de toate, și poate că nu toți o știu, cu numele său științific ”Lavandula officinalis”, lavanda este și o plantă medicinală cu o mie și una de aplicații.

Leziuni dermatologice

Datorită proprietăților cicatrizante și lenitive, uleiul esențial de lavandă pur sau diluat (la 5 ml ulei de lavandă, se pun 5 ml de gel de aloe vera) este un remediu eficient pentru:

  • Calmarea arsurilor solare sau cauzate de foc;
  • Cicatrizarea zgârieturilor și a tăieturilor superficiale.

Inestetisme ale pielii

Nutrient, cu proprietăți astringente și tonifiante, uleiul de lavandă (circa 20 de picături), în combinație cu uleiul de alune, este perfect pentru:

  • Problemele inestetice ale pielii precum celulita și vergeturile;
  • Pielea și tenurile mature, lipsite de tonus și de elasticitate.

Efect anti-age

Având excelente calități regenerante, uleiul de lavandă este și un optim produs anti-age pentru tenul îmbătrânit, reușind să reducă petele pigmentare cauzate de îmbătrânirea prematură. Un preparat excelent se obține prin combinarea uleiului de măceșe (30 ml) cu ulei esențial de lavandă (20 picături).

Probleme de circulație

Utilizată pentru problemele circulatorii de natură limfatica și sanguină, lavanda are efecte mai mult decât uimitoare. Un amestec din 100 ml de ulei normal de floarea soarelui și ulei de lavandă, folosit la masarea zonelor dureroase de la nivelul gleznelor, reușește să reactiveze circulația.

Afecțiuni respiratorii

Uleiul esențial de lavandă are un efect surprinzător în caz de tuse, alergii respiratorii sau simple răceli. Se diluează câteva picături de ulei esențial într-un vas cu apă fiebinte și se stă cu capul acoperit de un prosop pentru inhalarea aburilor.

Reechilibrarea sebumului

Problemele precum părul gras, eczemele sau dermatita seboreică pot fi remediate tot cu ajutorul lavandei. Combinând 20 de picături de ulei de lavandă cu circa 50 de ml ulei de jojoba, se obține o soluție care:

  • Atenuează inflamațiile pielii;
  • Ameliorează reacțiile alergice;
  • Normalizează excesul de sebum.

Sistemul nervos

Folosită cu succes în aromaterapie, lavanda are un efect benefic in prezența stărilor de stres și de nervozitate. Prin masarea tâmplelor cu ulei esențial, se reduc tensiunea și anxietatea, lăsând în schimb o binemeritată senzație de liniște și de pace interioară.

Tulburări digestive

Cu acțiunea sa carminativă (reduce gazele intestinale), antispastica și antiseptică, lavanda:

  • Ameliorează tulburările gastrointestinale;
  • Contribuie la atenuarea simptomatică a colitelor;
  • Facilitează procesele digestive.

Dureri și inflamatii osteoarticulare sau musculare

Uleiul sau apa de lavandă, aplicate extern, sunt deosebit de eficace:

  • Pentru calmarea durerilor reumatice, de spate și de coloană;
  • În caz de gât înțepenit (torticolis), artrită sau sciatică;
  • Întinderi musculare, luxații și entorse, etc.

Ramâneți alături de noi pentru a descoperi și proprietățile tincturii de lavandă, ce poate fi găsita în categoria ”Tincturi simple”!

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Lavanda 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Lavanda 200ml

Sedativ nervos, diuretic, coleretic-colagog, antiseptic, antispastic, analgezic, calmant, cicatrizant.

5 Recenzii
38,00 lei
Magazin naturist, Balsam Buze Lavanda 5ml, faunusplant.ro
Balsam Buze Lavanda 5ml

Protejează, hidratează și catifelează buzele într-o manieră naturală.

99 Reviews
19,00 lei
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ. Sporește nivelul de energie și rezistența fizică ,Contribuie la întărirea și protejarea vaselor de sânge ,Susține sistemul imunitar şi funcționarea optimǎ a organismului

47 Reviews
54,00 lei