🤩 Reduceri Până la 40% la Toate Produsele de pe Site! Vezi produse

🤩 Gata de Weekend?48 Ore Transport Gratuit la Pachete! Vezi oferta

🚚 Transport Gratuit la comenzi peste 189 lei si Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 lei Vezi produse

Află cum evoluează nevoia de colagen odată cu vârsta

Jun 28, 2023 postat de Roxana
Află cum evoluează nevoia de colagen odată cu vârsta

Colagenul este o proteină insolubilă care ajută la funcționarea optimă a organismului. Aceasta este responsabilă cu menținerea legăturii celulelor din corp, oferind sprijin structural, rezistență și elasticitate. Datorită ei, procesul de refacere a tendoanelor, oaselor și cartilagiilor este accelerat, iar pielea se menține elastică și hidratată.

Colagen se regăsește în dinți, vase de sânge, țesuturi conjunctive, și funcționează ca un adeziv natural al corpului. Însăşi denumirea de ,,colagen’’ provine din grecescul ,,kolla’’, termen care se traduce în ,,lipici’’.

Însă, după o anumită vârstă, producția naturală de colagen începe să scadă semnificativ. Apar ridurile, părul și unghiile devin mai fragile, iar articulațiile se deteriorează.

Din fericire, există remedii din natură care pot compensa apariția unor afecțiuni degenerative, specifice vârstei. Mai mult, procesul poate fi încetinit cu ajutorul unei soluții pe bază de colagen hidrolizat.

Te invităm să afli mai multe pe această temă.

La ce vârstă începe să scadă producția de colagen?

Potrivit unui studiu publicat în revista medicală Journal of Investigative Dermatology, producția de colagen scade cu aproximativ 1% pe an după vârsta de 25 de ani. Ceea ce înseamnă că la vârsta de 45 de ani, organismul nostru produce cu 30% mai puțin colagen decât înainte.

Deși scăderea producției de colagen începe după 25 de ani, pentru majoritatea persoanelor primele simptome ale scăderii producției de colagen încep să apară de la 30 de ani în sus. Odată cu înaintarea în vârstă, reînnoirea celulară scade, ceea ce înseamnă că pielea nu mai are aceeași strălucire și elasticitate ca în tinerețe.

Produse Recomandate

3 semne care indică lipsa de colagen

Există mici semne care indică faptul că această proteină importantă lipsește din corp. În timp, acestea pot deveni mai evidente.

Care sunt, așadar, cele mai frecvente semne care apar când producția de colagen scade?

#1 Apariția ridurilor și pierderea fermității pielii

Primele simptome ale scăderii producției de colagen le vei observa pe piele. Deficitul de colagen începe să se manifeste sub formă de linii fine și riduri de expresie, ceea ce indică faptul că fibrele de colagen din corp încep să se deterioreze.

Un alt simptom pe care s-ar putea să-l întâlnești este pielea lăsată de pe brațe și coapse, dar și apariția celulitei. Acest lucru este legat nu numai de slăbirea structurii pielii, ci și a mușchilor – la baza construcției lor aflându-se proteina.

Așadar, dacă observi că pielea ta nu mai arată ca înainte, înseamnă că procesul a început deja.

#2 Păr deteriorat

Dacă podoaba ta capilară pare lipsită de vitalitate, părul are vârfurile despicate și nu are strălucire, înseamnă că organismului îi lipsește un material de construcție care să permită întărirea structurii acestuia.

Atunci când nu există suficient colagen în corp, nutrienții nu ajung la folicul, iar astfel apare părul subțire și fragil.

#3 Apariția durerilor articulare

Lipsa activității fizice poate duce la slăbirea ligamentelor, a oaselor și a mușchilor chiar de la o vârstă fragedă. Însă, riscul de apariție a unor afecțiuni degenerative la nivelul articulațiilor, cum ar fi osteoartrita, poate crește mai mult pe măsură ce nivelul de colagen din organism se reduce odată cu îmbătrânirea.

Colagenul are grijă de sănătatea articulațiilor și reprezintă, de asemenea, masa organică a oaselor, ceea ce înseamnă că atunci când sinteza colagenului scade, sistemul osos slăbește.

Carența de colagen: ce duce la degradarea colagenului?

În plus față de înaintarea în vârstă, colagenul poate fi influențat negativ de trei aspecte:
- expunerea îndelungată și fără protecție la radiațiile UV,
- fumatul și
- nivelul crescut de zahăr din corp.

Din fericire, toate cauzele scăderii nivelului de colagen pot fi controlate cu ajutorul remediilor naturale care au în componență această proteină și care facilitează procesul de regenerare oferind elasticitate și hidratare intensă.

Surse de colagen: suplimentele cu colagen

Colagenul provine atât din surse naturale, cât și din surse exogene (sintetice). Cel natural este produs de organism, iar cel sintetic provine din surse exterioară precum suplimentele alimentare, cremele sau unguentele. Acestea pot fi folosite pentru repararea țesuturilor și pentru îngrijirea organismului.

Îți amintim că - indiferent din sursa care provine - colagenul menține pielea fermă, previne apariția ridurilor și împiedică formarea celulitei și a vergeturilor. Totodată, facilitează cicatrizarea rapidă a leziunilor de la nivelul dermei, având efect benefic asupra tenului afectat de acnee, edeme și eriteme.

Avantajele administrării suplimentelor care stimulează producția de colagen în corp

O serie de studii indică beneficii ale aportului de colagen hidrolizat (CH), în special asupra pielii, prin combaterea procesului de îmbătrânire, iar altele sugerează efecte pozitive şi în tratamentele care vizează articulațiile, sistemele osos și muscular.

Colagenus, sănătate și frumusețe sub formă de colagen hidrolizat

Colagenus 500 ml este un produs obținut prin prelucrare manuală și are la bază o rețetă concepută atât pentru refacerea țesuturilor deficitare în colagen cât și pentru frumusețea părului, unghiilor și pielii. Cele 11 ingrediente bioactive pe bază de colagen și plante bogate în minerale sunt ușor absorbite de către organism și se fixează rapid, pentru efecte de lungă durată în urma unei cure.

Întreaga formulă a componentelor este concepută pentru a sprijini sănătatea oaselor, mușchilor, unghiilor și părului. În plus, Colagenus îndeplinește simultan două beneficii esențiale: atât în sănătate cât și în cosmetică.

Acest tratament naturist este fabricat conform celor mai înalte standarde de producție, fiind supus unor teste riguroase de calitate.

Este disponibil într-un flacon de 500 ml pentru o cură de 33 de zile, ușor de utilizat și de transportat. Pentru rezultate eficiente, recomandăm administrarea unei doze zilnice conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

La Faunus Plant, îți oferim remedii naturiste cu tradiție din plante medicinale și aromatice produse în România și certificate internațional, pentru tratarea celor mai frecvente afecțiuni: tincturi, geluri, ceaiuri, unguente și siropuri obținute prin prelucrare manuală.

Articole recomandate

Trimite mai departe