🎁 Beneficiezi de 35% REDUCERE la toate pachetele. Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Simptomele care te ajuta sa recunosti ulcerul duodenal

14:53:42 PM EEST

Simptomele care te ajuta sa recunosti ulcerul duodenal

Ulcerul duodenal nu este altceva decât o rană localizată în orice punct al mucoasei interne a duodenului, porțiunea tubului digestiv ce face legătura între stomac și intestinul subțire.

Acest tip de ulcer, destul de răspândit comparativ cu ulcerul gastric sau esofagian, afectează de regulă prima parte a duodenului, cea expusă acțiunii iritante a sucurilor gastrice.

Dar care sunt semnalele de alarmă care te ajută să-ți dai seama că este posibil să suferi de ulcer duodenal?

Durerea de stomac

Cu toate că unii pacienți au o evoluție asimptomatică, în general, ulcerul duodenal se caracterizează prin prezența durerii, percepută ca un fel de arsură în partea superioară a abdomenului, lateral dreapta.

De regulă apare pe timpul nopții (în peste 50 % din situații cauzează treziri nocturne) și pe stomacul gol (la 1,5-3 ore distanță de mese), însă are tendința să se atenueze imediat după mâncare.

Ca durată, poate oscila, de la câteva minute, până la câteva ore. Dacă se administrează medicamente antiacide și dacă urmezi un regim alimentar corespunzător, temporar, poate fi ameliorată.

Când apar complicații, de exemplu în caz de ulcer perforat, manifestările devin din ce în ce mai violente, durerea putând ajunge până la nivelul coloanei vertebrale.

Alte simptome

Frecvent, aflat într-o fază acută, ulcerul duodenal, este însoțit și de alte simptome:

  • Te poți confrunta cu episoade de greață și vărsături;
  • Uneori, fecalele conțin urme de sânge (au o culoare închisă);
  • Sunt frecvente și modificările apetitului (lipsa poftei de mâncare);
  • Mai apare și senzația de balonare sau de ”prea plin”.

Ce trebuie să știi despre apariția simptomelor?

Întreaga simptomatologie tinde să fie episodică și să recidiveze. Este tipică și acutizarea maladiei, îndeosebi în sezoanele ”de trecere”, adică primăvara și toamna.

Intervalele simptomatice pot dura câteva zile sau câteva săptămâni, fiind intercalate de perioade de remisie, cu durata de luni de zile sau chiar de ani.

Ce trebuie să știi despre prevenirea și cura ulcerului duodenal?

Pentru ameliorarea patologiei, este indicat să eviți mâncărurile acide, care irită mucoasa gastrică și duodenală.

Un mare NU pentru: ceai, cafea, băuturi carbogazoase, dulciuri, alcool, prăjeli, condimente, grăsimi, sosuri grase, alimente procesate, fructe acre, lapte, produse lactate fermentate, etc.

Un mare DA pentru: iaurturi și brânzeturi proaspete, banane, orez, pâine prăjită, ouă fierte, cereale, paste făinoase, legume pregătite termic, orice alimente ușor de digerat, etc.

Pe lângă dietă, sunt foarte eficiente și remediile naturiste (Pachet Afecțiuni Gastro-Intestinale). Acestea favorizează funcționarea aparatului digestiv, echilibrează aciditatea sucurilor gastrice și înlătura disconfortul datorat simptomelor specifice.

Produse recomandate

Pachet Stomac Sanatos - Afectiuni Gastro-Intestinale
Pachet Stomac Sanatos - Afectiuni Gastro-Intestinale
Pachet Stomac Sanatos - Afectiuni Gastro-Intestinale

Diminuează hiperaciditatea gastrică, antispastic, astringent, antiinflamator, cicatrizant.

4 Recenzii
179,40 lei 117,00 lei
Tinctura Gastricus 200ml
Tinctura Gastricus 200ml
Tinctura Gastricus 200ml

Stomac sănătos și digestie perfectă. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie funcționarea normală a tractului gastrointestinal, fiind recomandată în hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer gastric și duodenal, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), meteorism (balonare).

6 Recenzii
39,90 lei
Ceai Gastricus 90g
Ceai Gastricus 90g
Ceai Gastricus 90g

Stomac sănătos și digestie perfectă. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie funcționarea normală a tractului gastrointestinal, fiind recomandat în hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer gastric și duodenal, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), meteorism (balonare).

7 Recenzii
19,90 lei