🎁 Beneficiezi de 35% REDUCERE la toate pachetele. Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cum iti dai seama ca ai probleme cu tiroida? (partea a III-a)

14:53:38 PM EEST

Cum iti dai seama ca ai probleme cu tiroida? (partea a III-a)

Strâns legate între ele, hipotiroidia și hipertiroidia, două dintre afecțiunile principale ale tiroidei, la nivel simptomatic, prezintă o serie de diferențe. Încearcă să le recunoști simptomele și te vei afla mereu cu un pas în fața bolii!

Stările depresive și de anxietate

Problemele glandei tiroide au impact și la nivelul psihicului, incluzând printre simptome stări de neliniște și de încordare. Cei afectați de hipotiroidie se pot simți extrem de triști, chiar depresivi. Totul se datorează faptului că o parte dintre hormoni afectează nivelul de serotonină, substanță cunoscută ca ”hormonul fericirii”.

De cealaltă parte se află cazurile cu hipertiroidie. Persoanele afectate își pot da seama de existența unei probleme încă dinainte să fie diagnosticate. Din cauza excesului de hormoni (mecanismul limitează capacitatea de concentrare), acestea pot trece prin stări de panică.

Variațiile ritmului cardiac

Tiroida influențează activitatea mai multor organe, printre care și inima. La subiecții cu hipotiroidie se constată o frecvență cardiacă mai lentă decât în mod obișnuit, pe când la cei cu hipertiroidie, un ritm cardiac mai intens.

În plus, producerea în exces de hormoni tiroidieni poate fi responsabilă de creșterea tensiunii și de senzația de puls accelerat, manifestată sub forma palpitațiilor.

Menstruațiile neregulate și infertilitatea

Fluxul menstrual abundent și frecvent, însoțit de dureri abdominale, poate fi un simptom al hipotiroidiei, pe când menstruațiile mai rare, cu perioade mai scurte, pot la fel de bine să explice prezența hipertiroidiei.

În ambele situații, datorită acțiunii pe care tiroida o are asupra ovulației, simultan cu tulburările menstruale pot să apară și probleme de fertilitate.

Tulburările intestinale

Ca urmare a disfuncției glandei tiroide, au de suferit și procesele digestive. În timp ce constipația este legată în mod frecvent de hipotiroidie, diareea și sindromul de colon iritabil sunt tulburări corelate cu hipertiroidia.

Recomandări

Dacă prezinți o combinație de mai multe simptome, nu întârzia să te adresezi medicului de familie sau direct specialistului endocrinolog. Aceștia vor stabili cu exactitate analizele de care ai nevoie pentru diagnosticarea precisă a hipo sau hipertiroidiei, prin simpla testare a hormonilor tiroidieni din sânge.

Produse recomandate

Pachet Tiroida Sanatoasa - Afectiuni Tiroidiene
Pachet Tiroida Sanatoasa - Afectiuni Tiroidiene
Pachet Tiroida Sanatoasa - Afectiuni Tiroidiene

Pachetul Tiroidă Sănătoasă, conceput pentru o cură de 36 de zile, vă va ajuta la funcționarea glandei tiroide și la normalizarea secreției hormonilor tiroidieni, fiind un real ajutor și în cazul hiper și hipotiroidiei.

89 Reviews
202,30 lei 131,00 lei
Ceai Tiroidianus 90g
Ceai Tiroidianus 90g
Ceai Tiroidianus 90g

Tiroidă sănătoasă. Amestec din 4 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide și normalizarea secreției hormonilor tiroidieni, fiind recomandat în hiper şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, boala Basedow Graves (guşa exoftalmică).

91 Reviews
19,90 lei
Tinctura Tiroidianus 200ml
Tinctura Tiroidianus 200ml
Tinctura Tiroidianus 200ml

Tiroidă sănătoasă. Extract hidroalcoolic concentrat din 4 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide și normalizarea secreției hormonilor tiroidieni, fiind recomandată în hiper şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, boala Basedow Graves (guşa exoftalmică).

93 Reviews
39,90 lei
Unguent Tiroidianus 50ml
Unguent Tiroidianus 50ml

Cu Sânziene și Gălbenele. Tiroidă sănătoasă. Cicatrizant, antiseptic.

92 Reviews
22,90 lei