🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Tuse seacă sau productivă? Tratează tusea cu siropuri naturale!

14:58:07 PM EEST

Tuse seacă sau productivă? Tratează tusea cu siropuri naturale!

Cine folosește remedii pentru tuse poate recurge la fel și fel de produse naturiste, ca de pildă siropurile pe bază de plante medicinale.

Pătlagina, mugurii de pin sau cimbrișorul sunt câteva nume ce apar frecvent în compoziția preparatelor fitoteraputice indicate pentru tratarea tusei și îmbunătățirea respirației.

Ce trebuie să știi despre tuse?

Tusea nu este o boală propriu-zisă, ci un simptom declanșat odată cu iritarea mucoaselor căilor respiratorii. Este un mecanism de apărare prin care organismul încearcă să neutralizeze și să înlăture factorii iritanți ce împiedică buna funcționare a aparatului respirator.

Tusea, oricare îi sunt cauzele, poate fi productivă sau seacă:

  • Tusea productivă (grasă) este acompaniată de catar, o secreție normală a mucoaselor tractului respirator.
  • Tusea seacă (neproductivă) se recunoaște datorită absenței mucusului.

5 Plante medicinale considerate remedii pentru tuse

Cimbrișor (Thymus serpyllum)

Cimbrișorul are proprietăți expectorante cunoscute din Antichitate. Foarte util în cazul astmului și bronșitelor, reușește să ajute la fluidificarea mucusului și la combaterea tusei, eliberând căile respiratorii.

Ciuboțica-cucului (Primula officinalis)

Ciuboțica-cucului, prin acțiunea mucolitică și expectorantă, este un antitusiv natural. Planta oferă beneficii în gripe și răceli, în bronșite și dureri de gât. Se recomandă în curele terapeutice de la începutul sezonului rece.

Pătlagină (Plantago major)

Pătlagina este unul dintre cei mai fideli aliați ai organismului împotriva afecțiunilor respiratorii însoțite de tuse productivă. Datorită efectului expectorant, contribuie la eliminarea catarului de la nivelul traheei și bronhiilor.

Muguri de pin

Bogați în rășini și uleiuri esențiale, mugurii de pin au însușiri balsamice și expectorante. Produsele fitorapeutice cu muguri de pin (cu precădere siropurile) favorizează fluidificarea secrețiilor bronșice.

Scai-vânăt

Planta cunoaște întrebuințări în fitoterapie mai ales datorită activității expectorante, antitusive și antiinflamatorii. Scaiul-vânăt este un ingredient comun în siropurile care tratează tusea și infecțiile aparatului respirator superior.

Remedii pentru tuse din magazinul Faunus Plant

Disconfortul cauzat în special de tusea productivă sau grasă se poate înlătura cu siropuri Faunus Plant.

Siropurile Respiratorus, Pătlagină și Pin, alcătuite din ingrediente 100 % naturale, pun foarte bine în valoare acțiunea plantelor medicinale conținute.

Cu proprietăți expectorante, antispastice, antiinflamatoare, antiseptice, antitusive și emoliente, siropurile noastre ajută la tratarea tusei spastice, diminuează disconfortul și îmbunătățesc funcția respiratorie.

Nu lăsa tusea să-ți controleze viața, controleaz-o tu cu siropurile pentru tuse pe care le găsești în secțiunea afecțiuni respiratorii!

Produse recomandate

Magazin naturist, Sirop Respiratorus 200ml, faunusplant.ro
Sirop Respiratorus 200ml

Sirop · 200ml

26 Reviews
33,00 lei
Magazin naturist, Sirop Patlagina 500ml, faunusplant.ro
Sirop Patlagina 500ml

Sirop · 500ml

16 Recenzii
49,00 lei
Magazin naturist, Sirop Pin 500ml, faunusplant.ro
Sirop Pin 500ml

Sirop · 500ml

12 Reviews
49,00 lei