🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

4 Masuri impotriva balonarilor abdominale

14:55:09 PM EEST

4 Masuri impotriva balonarilor abdominale

”Vai, ce umflat(ă) mă simt!”…

Mulți dintre noi știu despre ce este vorba… Senzație de prea plin, tensiune abdominală, acumularea gazelor în stomac și în intestin…

La originea simptomelor se poate afla alimentația. Nu lipsesc nici stările de stres și unele comportamente sau obiceiuri din viața de zi cu zi.

Poate că termenul mai potrivit pentru balonare este meteorism, uneori, asociat cu eructație, flatulență, diaree / constipație. Din fericire, atâta timp cât în spatele problemei nu se află o patologie digestivă sau hepatică, totul se poate rezolva simplu, prin:

 - Schimbarea stilului de viață;
 - Folosirea unor remedii naturale.

Iată cum poți reduce și chiar preveni balonările abdominale!

Mestecatul și iar mestecatul…

Adesea, balonările au legătură cu mâncatul în viteză, fără să mărunțești bine mușcăturile. Ajunge să-ți faci timp pentru fiecare masă. Nu te îndopa, mestecă lent, cu calm. Nu are sens să te grăbești, nu ești la concurs.

Digestia începe în cavitatea orală, de la primul contact cu alimentele. Prin masticație, are loc ”prelucrarea” bolului alimentar și activarea enzimelor digestive prezente în salivă.

Apă, DA, din belșug! 

Mai întăi, întrebarea: obișnuiești să bei zilnic 2 litri de apă? Pe lista ”vinovaților” se poate afla și retenția hidrică. Dacă nu bei suficient, organismul nu mai reușește să elimine excesul de toxine și de lichide, acestea acumulându-se la nivel abdominal.

Totodată, mai contează ce bei. Pe cât posibil, ocolește variantele ”carbo”. Aparent, poți avea senzația că ajută digestia. Însă gazul nu face decât să te baloneze și să stârnească unele reacții involuntare (eructația).

Asocieri alimentare corecte

Un alt factor potrivnic poate fi modul în care combini nutrienții. Regulile de asociere sunt destul de simple. Trebuie doar urmărită compatibilitatea substanțelor nutritive cu ponderea majoră într-un aliment / preparat. Pe scurt, ar fi de evitat asocierile între:

  • Diverse tipuri de proteine (carne, pește, ouă, lactate, etc.);
  • Carne și alimente bogate în carbohidrați (pâine, paste, cartofi, etc.);
  • Carbohidrați simpli și carbohidrați complecși;
  • Lapte și produsele lactate, fructe, orice alt aliment.

Război sedentarismului

Activitatea fizică favorizează mișcările intestinale și digestia. Nu spune nimeni să faci vreun sport de performanță. Însă când meteorismul este cauzat de constipație, puțină mișcare poate avea efecte miraculoase (aproape). După masă, nu te trânti pe canapea. Dacă nu ești o persoană foarte sportivă sau nu ai timp să mergi la sală, pot fi de ajutor și simple plimbări, efectuate cu regularitate.

Recomandări

Trucurile, metodele și remediile prin care poți îmbunătăți digestia sunt numeroase. Ți-am dezvăluit abia o parte… Despre altele îți vom mai vorbi cu alte ocazii.

Între timp, îți propunem câteva remedii fitoterapeutice cu acțiune benefică în caz de balonare. Este vorba despre Pachetul Afecțiuni Gatrointestinale și despre Ceaiul Gastric – Rețete Tradiționale.

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Gastricus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Gastricus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Gastricus 200ml

Stomac sănătos și digestie perfectă. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie funcționarea normală a tractului gastrointestinal, fiind recomandată în hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer gastric și duodenal, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), meteorism (balonare).

6 Recenzii
46,00 lei
Magazin naturist, Ceai Gastricus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Gastricus 90g, faunusplant.ro
Ceai Gastricus 90g

Stomac sănătos și digestie perfectă. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie funcționarea normală a tractului gastrointestinal, fiind recomandat în hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer gastric și duodenal, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), meteorism (balonare).

7 Recenzii
24,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Gastric 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Gastric 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Gastric 180g

Diminuează aciditatea gastrică, antispastic, astringent, antiinflamator, cicatrizant.

17 Reviews
36,00 lei