Puterea vindecătoare a sâmburilor, frunzelor și cojilor de nuc
Știai că doar o ceașcă de miez de nucă asigură 10% din doza zilnică de potasiu și 30% din cea de magneziu?
Multă lume consumă doar sâmburii (în realitate, partea comestibilă este de fapt o sămânță, nu un fruct), bogați în proprietăți extraordinare. Însă de la nuci, se mai pot folosi atât cojile, cât și frunzele.
Acestea din urmă se pot culege proaspete aproape pe tot parcursul anului.
Află despre beneficiile nucilor și multe altele în articolul nostru.
Cuprins
- Nucile, o sursă importantă de vitamine și nutrienți
- De ce să mănânci miez de nucă: beneficii pentru organism
- Nucile beneficii: ce proprietăți se regăsesc în cojile de nuc?
- Nucile beneficii: prin ce se remarcă frunzele de nuc?
Nucile, o sursă importantă de vitamine și nutrienți
Nucile sprijină memoria, stimulează nivelul de energie și ajută la gestionarea stresului.
Pe lângă aceasta, grăsimile din nuci sunt nesaturate și contribuie la reducerea colesterolului. Nuca oferă un aport energetic considerabil și este o sursă excelentă de proteine, grăsimi,vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C), numeroase minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier) și fibre.
În plus, sunt recomandate pentru persoanele care suferă de artroză, reumatism, anemie, tuberculoză, sifilis, scrofuloză, metrită, enurezis sau diverse afecțiuni ale pielii.
Produse recomandate
De ce să mănânci miez de nucă: beneficii pentru organism
Știai că valoarea energetică a 100 de grame de miez de nucă este de 700 kcalorii?
Deși miezul de nucă este atât sățios cât și sănătos, mulți dintre noi ezităm să-l includem în alimentație din teama că îngrașă. Este adevărat că are o valoare calorică mai mare decât carnea, dar este mult mai ușor de digerat.
Bogați în substanțe antioxidante, aminoacizi, minerale, vitamine și acizi grași omega 3, sâmburii de nuci se remarcă prin mulțimea de acțiuni benefice:
- Favorizează reducerea celulelor tumorale;
- Contrastează activitatea radicalilor liberi;
- Reduc concentrația colesterolului LDL;
- Cresc elasticitatea arterelor și reduc tensiunea arterială;
- Scad riscurile dezvoltării maladiilor cardiovasculare;
- Energizează, îmbunătățind performanțele fizice;
- Au o acțiune digestivă și diuretică;
- Echilibrează parametrii metabolici ai bolnavilor de diabet;
- Stimulează funcțiile cognitive;
- Facilitează absorbția calciului la nivelul oaselor;
- Protejează sănătatea pielii și firului de păr;
- Calmează inflamațiile cavității orale.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Suplimente cu beneficii asemănătoare
În completarea beneficiilor aduse de un regim alimentar sănătos, care include miezul de nucă, frunze și coji, ai la dispoziție suplimentele naturiste de la Faunus Plant.
Din fericire, aici găsești produse naturiste pentru acnee, produse naturale pentru detoxifiere, dar și produse cosmetice naturiste blânde cu pielea ta.
De asemenea, la noi vei găsi o gamă largă de ceaiuri și tincturi pentru afecțiuni cardiovasculare, din plante autohtone, fabricate prin prelucrare manuală. Acestea sunt special concepute pentru a ameliora simptomele hipertensiunii, iar pe site sunt prezentate proprietățile, recomandările, modul de administrare, ingredientele și contraindicațiile pentru fiecare produs naturist în parte.
Așadar, nucile te ajută să ai o sănătate de fier.
Nucile beneficii: ce proprietăți se regăsesc în cojile de nuc?
Dacă am discutat despre miez de nucă beneficii, să ne orientăm și către celelalte părți ale nucii.
La fel ca nuca în sine, învelișul său exterior este, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți. Așadar, în loc să arunci cojile, descoperă care sunt proprietățile lor și apelează la modalități diferite care te vor ajuta să le integrezi în planul alimentar.
Coaja de nucă are un conținut variat: fibre – 60,90%, substanțe extractive – 35,64%, proteine – 2,53%, cenușă – 1,64% și grăsimi – 0,81%. În plus, coaja mai conține aminoacizi, oligoelemente, vitamine și steroizi.
Partea lemnoasă a nucilor, o importantă sursă de principii active (vitaminele A, C și grupul de B-uri, acid malic, clorofilă, tanini), abundă în proprietăți:
- Diuretice, dezinfectante gastrointestinale;
- Antiseptice, antimicotice, antibacteriene;
- Renale, stimulante tiroidiene, vermifuge;
- Tonice, hipotensive, antialergice;
- Emoliente, antiinflamatoare, lenitive.
Pentru a beneficia de toate aceste însușiri de excepție, cojile se pot consuma sub formă de ceaiuri, de ajutor în:
- Fluidificarea sângelui;
- Funcționarea ficatului;
- Tranzitul gastrointestinal;
- Incontinența urinară;
- Venele varicoase;
- Sistemul imunitar;
- Episoade de tuse;
- Infecții cu stafilococi și streptococi, etc.
Nucile beneficii: prin ce se remarcă frunzele de nuc?
Frunzele de nuc constituie și ele o sursă importantă de calități, fiind bogate în:
- Tanini, cu proprietăți antibacteriene;
- Rășini, cu o acțiune antiinflamatoare;
- Acizi (galic și elagic), cu efect antioxidant;
- Inozitol, cu proprietăți cardiotonice;
- Juglonă, cu o extraordinară putere antiseptică.
Odată culese, ai posibilitatea să le folosești sub formă de comprese, ca remedii externe pentru tratarea:
- Problemelor pielii (acnee, ulcerații, eczeme);
- Inflamațiilor din zona intimă. De aceea, nucile fac parte din lista celor mai eficiente alimente care combat inflamația.
În schimb, pentru utilizările interne, poți prepara ceaiuri sau infuzii, acestea oferind rezultate excepționale în:
- Infecțiile fungice și bacteriene;
- Tratarea gastroenteritelor;
- Scăderea tensiunii arteriale;
- Inflamațiile cavității orale (gargară);
- Problemele de insomnie.
Pentru că remediile naturiste eficiente sunt preparate chiar de specialiștii care cunosc flora autohtonă, îți recomandăm să descoperi catalogul de produse Faunus Plant!
În funcție de afecțiunea pe care dorești să o tratezi sau să o previi, poți selecta preparatele de care ai nevoie.