🎉 Cumperi 2 produse de același fel, primești 3! Ofertă limitată! Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Care sunt cauzele responsabile de menopauza precoce?

14:53:26 PM EEST

Care sunt cauzele responsabile de menopauza precoce?

Menopauza marchează sfârșitul perioadei fertile și nu trebuie considerată o maladie, tocmai pentru că nu este o maladie. Reprezintă doar o stare fiziologică prin care trece fiecare femeie, în jurul vârstei de 50 de ani.

Și totuși, în anumite împrejurări, femeile experimentează efectele menopauzei cu mult înainte de vârsta ”predefinita”. În astfel de situații, se poate vorbi despre o menopauză precoce, prematură sau timpurie. În limbaj medical, este denumită insuficiență ovariana precoce și coincide cu absența fluxului menstrual înainte de 40 de ani și chiar mai repede.

Simptomatic, se aseamănă cu menopauza clasică, nelipsind bufeurile de căldură, amenoreea, scăderea libidoului, tulburările de somn, predispoziția la îngrășare, îmbătrânirea pielii sau stările depresive și de anxietate.

La origini, menopauza precoce poate fi determinată de diverși factori:

a. Anomalii genetice

La unele persoane de sex feminin, alterațiile genetice pot cauza absența definitivă a fluxului menstrual. Aceste modificări se referă la mutațiile cromozomului X, prezente și în cazul sindromului lui Turner. În locul perechii normale de cromozomi XX, ce caracterizează sexul feminin, există doar un singur cromozom X. Patologia este însoțită de o serie de manifestări tipice precum ovarele insuficient dezvoltate, statura mică și sterilitatea.

b. Predispoziția familiară

Dacă în familie (mama, sora, mătușa, bunica) există deja cazuri de menopauză precoce, posibilitățile că aceasta să ”atace” din nou, cresc. Iată de ce, în situații similare, îți recomandăm să nu mai întârzii cu planificarea unei prime sarcini (desigur, dacă îți dorești urmași).

c. Cauze sistemice

Este vorba despre factori care interesează diverse organe. Un astfel de exemplu este galactozemia, o maladie metabolică rară, caracterizată de încapacitatea funcționării unei enzime care metabolizează galactoza (zahărul prezent în lapte).

d. Cauze autoimune

Cauze similare sunt întâlnite atunci când organismul produce în mod eronat, diverși anticorpi care atacă ovarele. Insuficiența ovariană de origine autoimună mai poate fi asociată și cu alte patologii (lupus, artrită reumatoidă, hipotiroidism sau morbul lui Addison).

e. Patologii infective

Menopauza timpurie poate să apară și ca urmare a unor infecții de natură virală (oreion) sau bacteriană (tuberculoză). Printre complicațiile oreionului se număra și inflamația ovarelor (ooforită). Cronicizarea acestei maladii are drept consecințe compromiterea funcționalității ovarelor. O situație asemănătoare se întâlnește și în cazul bacilului Koch, responsabil de penumonie.

f. Cauze iatrogene

Menopauza determinată de anumite proceduri terapeutice sau medicamente, poartă numele de menopauză iatrogenă. Poate fi vorba despre tratamente de chimioterapie și radioterapie sau despre intervenții chirurgicale finalizate cu îndepărtarea uterului (histerectomie), necesare datorită prezenței tumorilor, chisturilor ovariene sau altor complicații grave localizate la nivelul aparatului genital feminin.

g. Alte cauze

Menopauza precoce mai poate fi cauzată de un stil de viață ”viciat” , caracterizat de abuzul de nicotină, de alcool sau de folosirea altor substanțe. Dar în ciuda factorilor descriși anterior, se pare că la două treimi dintre femeile tinere aflate la menopauză, adevăratele cauze rămân de origine necunoscută (cauze idiopatice).

Încă o dată, remediile naturiste își dovedesc eficacitatea. În categoria ”aparat genital feminin”, vei găsi preparate Faunus Plant în măsură să amelioreze simptomele ce însoțesc menopauza precoce și să îmbunătățească funcționarea glandelor sexuale.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Potenta Masculina si Vitalitate, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Potenta Masculina si Vitalitate, faunusplant.ro
152,00 lei 114,00 lei