🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Care sunt cauzele responsabile de menopauza precoce?

14:53:26 PM EEST

Care sunt cauzele responsabile de menopauza precoce?

Menopauza marchează sfârșitul perioadei fertile și nu trebuie considerată o maladie, tocmai pentru că nu este o maladie. Reprezintă doar o stare fiziologică prin care trece fiecare femeie, în jurul vârstei de 50 de ani.

Și totuși, în anumite împrejurări, femeile experimentează efectele menopauzei cu mult înainte de vârsta ”predefinita”. În astfel de situații, se poate vorbi despre o menopauză precoce, prematură sau timpurie. În limbaj medical, este denumită insuficiență ovariana precoce și coincide cu absența fluxului menstrual înainte de 40 de ani și chiar mai repede.

Simptomatic, se aseamănă cu menopauza clasică, nelipsind bufeurile de căldură, amenoreea, scăderea libidoului, tulburările de somn, predispoziția la îngrășare, îmbătrânirea pielii sau stările depresive și de anxietate.

La origini, menopauza precoce poate fi determinată de diverși factori:

a. Anomalii genetice

La unele persoane de sex feminin, alterațiile genetice pot cauza absența definitivă a fluxului menstrual. Aceste modificări se referă la mutațiile cromozomului X, prezente și în cazul sindromului lui Turner. În locul perechii normale de cromozomi XX, ce caracterizează sexul feminin, există doar un singur cromozom X. Patologia este însoțită de o serie de manifestări tipice precum ovarele insuficient dezvoltate, statura mică și sterilitatea.

b. Predispoziția familiară

Dacă în familie (mama, sora, mătușa, bunica) există deja cazuri de menopauză precoce, posibilitățile că aceasta să ”atace” din nou, cresc. Iată de ce, în situații similare, îți recomandăm să nu mai întârzii cu planificarea unei prime sarcini (desigur, dacă îți dorești urmași).

c. Cauze sistemice

Este vorba despre factori care interesează diverse organe. Un astfel de exemplu este galactozemia, o maladie metabolică rară, caracterizată de încapacitatea funcționării unei enzime care metabolizează galactoza (zahărul prezent în lapte).

d. Cauze autoimune

Cauze similare sunt întâlnite atunci când organismul produce în mod eronat, diverși anticorpi care atacă ovarele. Insuficiența ovariană de origine autoimună mai poate fi asociată și cu alte patologii (lupus, artrită reumatoidă, hipotiroidism sau morbul lui Addison).

e. Patologii infective

Menopauza timpurie poate să apară și ca urmare a unor infecții de natură virală (oreion) sau bacteriană (tuberculoză). Printre complicațiile oreionului se număra și inflamația ovarelor (ooforită). Cronicizarea acestei maladii are drept consecințe compromiterea funcționalității ovarelor. O situație asemănătoare se întâlnește și în cazul bacilului Koch, responsabil de penumonie.

f. Cauze iatrogene

Menopauza determinată de anumite proceduri terapeutice sau medicamente, poartă numele de menopauză iatrogenă. Poate fi vorba despre tratamente de chimioterapie și radioterapie sau despre intervenții chirurgicale finalizate cu îndepărtarea uterului (histerectomie), necesare datorită prezenței tumorilor, chisturilor ovariene sau altor complicații grave localizate la nivelul aparatului genital feminin.

g. Alte cauze

Menopauza precoce mai poate fi cauzată de un stil de viață ”viciat” , caracterizat de abuzul de nicotină, de alcool sau de folosirea altor substanțe. Dar în ciuda factorilor descriși anterior, se pare că la două treimi dintre femeile tinere aflate la menopauză, adevăratele cauze rămân de origine necunoscută (cauze idiopatice).

Încă o dată, remediile naturiste își dovedesc eficacitatea. În categoria ”aparat genital feminin”, vei găsi preparate Faunus Plant în măsură să amelioreze simptomele ce însoțesc menopauza precoce și să îmbunătățească funcționarea glandelor sexuale.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Potenta Masculina si Vitalitate, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Potenta Masculina si Vitalitate, faunusplant.ro
Pachet Potenta Masculina si Vitalitate

Revigorant, stimulator, afrodisiac, tonic general.

1 Recenzii
152,00 lei 122,00 lei
Magazin naturist, Pachet cu Ceai și Tinctură cu Pufuliță-cu-flori-mici și Ghimpe, Tratament Certificat pentru Prostatǎ. Extracte 100% Naturale pentru Sănătatea Prostatei și Sistem Urinar. Compuși Bioactivi pentru Funcționarea Normală a Prostatei, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet cu Ceai și Tinctură cu Pufuliță-cu-flori-mici și Ghimpe, Tratament Certificat pentru Prostatǎ. Extracte 100% Naturale pentru Sănătatea Prostatei și Sistem Urinar. Compuși Bioactivi pentru Funcționarea Normală a Prostatei, faunusplant.ro
Pachet cu Ceai și Tinctură cu Pufuliță-cu-flori-mici și Ghimpe, Tratament Certificat pentru Prostatǎ. Extracte 100% Naturale pentru Sănătatea Prostatei și Sistem Urinar. Compuși Bioactivi pentru Funcționarea Normală a Prostatei

Descoperă soluția naturală și eficientă pentru sănătatea prostatei cu Pachetul pentru Prostată Sănătoasă. Selectate cu grijă, combinația de plante medicinale contribuie la funcționarea normală a prostatei, ceaiul și tinctura fiind adjuvante în prostatită, adenom de prostată, ajutând la prevenirea aplicațiilor asociate afecțiunii. Alege să-ți îngrijești sănătatea prostatei natural!

5 Recenzii
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Pachet Complet cu Extracte 100%  naturale pentru Hemoroizi sau Fisuri Anale. Reducere Durerea și Disconfortul. Efect Antiinflamator și Cicatrizant. Îmbunătățește Circulația Sângelui. Ceai Hemorodalus 90g. Unguent Hemorodalus 50 ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Complet cu Extracte 100%  naturale pentru Hemoroizi sau Fisuri Anale. Reducere Durerea și Disconfortul. Efect Antiinflamator și Cicatrizant. Îmbunătățește Circulația Sângelui. Ceai Hemorodalus 90g. Unguent Hemorodalus 50 ml, faunusplant.ro
Pachet Complet cu Extracte 100% naturale pentru Hemoroizi sau Fisuri Anale. Reducere Durerea și Disconfortul. Efect Antiinflamator și Cicatrizant. Îmbunătățește Circulația Sângelui. Ceai Hemorodalus 90g. Unguent Hemorodalus 50 ml

Ameliorează disconfortul cauzat de hemoroizi și fisuri anale cu Pachetul Hemoroizi. Datorită combinației speciale de extracte 100% naturale, efectelor cicatrizante și antiseptice, ceaiul și unguentul Hemorodalus reduc inflamațiile și ameliorează senzația de mâncărime în zona anală. Redescoperă confortul și liniștea.

11 Reviews
224,00 lei 179,00 lei