🎉 FLASH SALE! Cumpără oricare 2 produse din Gama Colagenus și primești încă un Colagenus Lichid Cadou. Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Afectiunile sezonului rece: Traheita: Cauze si remedii

14:54:02 PM EEST

Afectiunile sezonului rece: Traheita: Cauze si remedii

Traheita, o tulburare caracteristică mai ales sezonului rece, se prezintă sub diverse forme, mai mult sau mai puțin grave. Dar în această postare nu vom vorbi despre simptomatologie, ci despre principalii vinovați de instaurarea maladiei și despre posibilitățile de tratare.

Care sunt factorii responsabili de îmbolnăvire?

Printre ”vinovații” responsabili de inflamarea traheei se regăsesc:

a. Infecțiile virale și bacteriene

Patologia are diverse cauze, însă de cele mai multe ori, poate rezulta ca urmare a infecțiilor cu microorganisme patogene de tipul virușilor (traheită virală) și bacteriilor (traheită bacteriană). Și deloc întâmplător, se întâmplă să apară asociată cu alte afecțiuni respiratorii

În infecțiile virale, afecțiunea poate fi susținută de virușii responsabili de gripă și răceală (viruși gripali, rinoviruși, adenoviruși). În schimb, în forma bacteriană, întreaga ”responsabilitate” cade pe umerii stafilococilor (stafilocul auriu) și streptococilor (pneumococi).

b. Refluxul gastroesofagian

Afecțiunea se manifestă prin ”urcarea” conținutului gastric spre esofag și spre căile respiratorii (inclusiv spre trahee), unde ajung și sucurile gastrice acide. Însă cum țesuturile care le ”căptușesc” nu sunt predispuse să reziste la ”atacul” unor substanțe atât de agresive, refluxul poate determina iritarea și inflamarea zonei.

c. Expunerea la alergeni și agenți poluatori

În condițiile în care aerul inspirat conține agenți iritanți pentru mucoasele respiratorii (polen, praf, smog, păr de animale, fum, detergenți, etc.), aceștia pot cauza inflamația căilor aeriene pe care le traversează. Cele mai predispuse sunt traheea și bronhiile.

Traheita poate fi contagioasă doar dacă este cauzată de patogeni, nu de alergeni. În categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire se află fumătorii, dar și persoanele care din variate motive se văd nevoite să petreacă multe ore în medii poluate.

Care sunt cele mai bune remedii?

Pacienții cu o formă contagioasă trebuie să evite aglomerațiile, care ar putea favoriza apariția unor complicații cu simptome mai grave și răspândirea maladiei.

Cât despre remediile naturale, acestea nu înlocuiesc terapiile farmacologice și părerile medicilor, ci doar ameliorează simptomatologia și stopează extinderea lor. În mare parte, acestea sunt comune și altor maladii respiratorii:

1. Hidratarea

Prima recomandare se referă la faptul că trebuie să consumăm cât mai multe lichide, hidratarea ajutând organismul să combată infecția.

2. Dieta alimentară

Alimentația trebuie să fie cât mai ușoară și vitaminizantă, pe bază de legume și fructe bogate în vitamina C, fără grăsimi, prăjeli, alcool și cofeină.

3. Gargara cu sare

Sarea în combinație cu apa, prin procesul de osmoză, contribuie la îndepărtarea agenților patogeni localizați la nivelul căilor respiratorii.

4. Plantele medicinale

Propolisul, nalba, mușețelul, echinaceea, pătlagina sau pinul sunt abia câteva dintre remediile cu proprietăți, după caz, emoliente, lenitive, antibacteriene, sedative și antiinflamatoare.

Pentru prezenta afecțiune, Faunus Plant vă vine în ajutor cu preparate fitoterapeutice. Cu ceaiul Respiratorus și remediile din pachetul Răceală și Gripă, veți simți îmbunătățiri la nivelul gâtului și în ce privește respirația.

Produse recomandate

Magazin naturist, Respiratorus - Ceai Respirație Ușoară 90g. Amestec plante medicinale pentru sănătatea căilor respiratorii, faunusplant.ro
Magazin naturist, Respiratorus - Ceai Respirație Ușoară 90g. Amestec plante medicinale pentru sănătatea căilor respiratorii, faunusplant.ro
18 Recenzii
24,00 lei 20,00 lei