🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce este herpangina. Simptome la adulți și copii.

Apr 20, 2023 postat de Roxana
Ce este herpangina. Simptome la adulți și copii.

Mai ții minte când părinții și bunicii îți repetau mereu că trebuie să te speli bine pe mâini atunci când vii de afară, ca să nu aduci microbi? Așa aveau ei grijă de tine.

Grija era capacitatea lor de a fi acolo pentru tine. Însemna atenție la ce fac, cum intervin și care vor fi efectele pe termen lung ale prezenței lor.

Astăzi, însă, suntem cu toții conștienți că există unele afecțiuni care se răspândesc fără voia noastră. Deși nu este de speriat, herpangina cauzează suficient de mult disconfort încât să iți dorești să o eviți.

Herpangina este o infecție contagioasă provocată de un virus. Se caracterizează prin bășici mici care apar în cerul gurii și la baza gâtului. Poate provoca febră bruscă, durere în gât, cefalee și durere de ceafă.

Apare frecvent vara și toamna, iar modalitatea de transmitere poate fi atât prin contactul cu obiecte contaminate cât și prin respirația orală, prin contactul cu picături mici de salivă, strănut sau tuse. Virusul poate supraviețui pe suprafețe, obiecte și jucării câteva zile.

Cu o apariție mai frecventă în rândul copiilor cu vârstă mai mică de 10 ani, herpangina este una dintre bolile virale ale copilăriei care le dau bătăi de cap adulților. Cursul infecției implică o perioadă de incubație asimptomatică ce este cuprinsă între o săptămână sau două.

Produse Recomandate

În continuare îți vom dezvălui care sunt simptomele herpanginei, cum afectează infecția sănătatea copilului și al adultului și care sunt remediile naturiste care te pot ajuta.

Rămâi alături de noi!

Cauzele herpanginei

Principalul virus responsabil de apariția herpanginei este reprezentat de Coxsackie de grup A și B. Afecțiunea mai poate fi cauzată de infecția cu enterovirus.

Enterovirusurile sunt un grup de virusuri care afectează în mod tipic tractul gastrointestinal, însă uneori se răspândesc și în alte zone ale corpului. În mod normal, se transmit pe cale fecal-orală, dar în cazul herpanginei transmiterea se poate face și pe cale respiratorie prin contactul direct cu mucusul unui purtător.

Afecțiunea se traduce prin leziuni veziculare și ulcerative ale mucoasei bucofaringiene.

Herpangina - afecțiune virală, frecventă în copilărie

Herpangina este asemănătoare cu boala mână-gură-picior, un alt tip de infecție virală care afectează frecvent copiii – ambele afecțiuni sunt provocate de enterovirusuri.

În mod normal, sistemul imunitar produce anticorpi care luptă pentru a îndepărta virusul. Anticorpii sunt proteine care recunosc și distrug substanțele dăunătoare precum virusurile și bacteriile. Totuși, copiii mici sunt mai susceptibili din cauza sistemului imunitar incomplet dezvoltat.

Boala apare frecvent la elevii care merg la grădiniță sau în tabere școlare, dar se poate manifesta la orice categorie de vârstă. Grupul de virusuri care provoacă herpangina este înalt contagios. Simptomele însă se pot trata prin remedii naturiste și boala se poate vindeca de obicei în 7-10 zile.

Semnele și simptomele herpanginei la copii

Herpangina se caracterizează prin apariția brutală a febrei înalte (39-40 grade Celsius), cefalee, tulburări de apetit, disfagie (dureri în gât), uneori vărsături.

La 2 zile de la debut, apar papule de 1-2 mm ce devin vezicule înconjurate de ,,bășici’’. Acestea se regăsesc la nivelul pilierilor amigdalieni și nu depășesc diametrul de 5 mm. În următoarele 24 ore, acestea se transformă în ulcerații care se vindecă într-un interval de maxim 10 zile.

În această perioadă, copilul poate refuza alimentația întrucât leziunile provoacă disconfort și sunt dureroase.

Pe lista simptomelor de herpangină, cel mai frecvent menționate de către persoanele care au suferit afecțiunea se numără:
- apariția bruscă a febrei;
- durere puternică în gât, asociată cu apariția unor vezicule mici, descrise ca bube în cerul gurii;
- dureri de cap și dureri musculare;
- creșterea în dimensiuni a ganglionilor;
- dificultate la înghițire;
- absența poftei de mâncare;
- gust neplăcut în gură;
- salivație, vărsături - mai frecvente la copiii mici.

Probabilitatea ca adulții să facă herpangină este mai mică deoarece majoritatea oamenilor dezvoltă imunitate naturală în copilărie.

Imunitate scăzută?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

>> Începe Acum

Semnele și simptomele herpanginei la adulți

În cazul adulților, ca și în cazul copiilor, este posibil ca virusul și simptomele să dispară de la sine în 7 - 10 zile. Complicațiile sunt rare, cea mai frecventă și severă fiind deshidratarea.

Când oamenii maturi sunt afectați, este adesea din cauza faptului că un copil sau un alt membru al familiei a dezvoltat o infecție. Simptomele apărute sunt aceleași ca și în cazul copiilor.

Femeile care au herpangină în timpul sarcinii pot avea un risc crescut de naştere prematură şi de nou-născuţi cu greutate mică.

Remedii naturiste pentru herpangină de la Faunus Plant

Dacă te confrunți cu herpangină, unguentul din gălbenele Faunus Plant are efect benefic asupra pielii și poate fi folosit atât zilnic, pentru îngrijirea pielii, cât și pentru afecțiuni sau răni accidentale.

Așa cum te-am obișnuit, la Faunus Plant folosim numai ingrediente naturale din culturi autohtone, de înaltă calitate.

Crema conține:
- gălbenele (Calendula officinalis);
- ulei de floarea-soarelui;
- ceară de albine;
- rășină de brad;
- vitamina E;
- ulei esențial de lavandă.

Datorită calităților sale terapeutice de cicatrizare și regenerare a pielii, crema este recomandată pentru arsuri, crăpături ale pielii, acnee, hemoroizi externi, eczeme sau furuncule.

De asemenea, dacă suferi de dureri cervicale, îți recomandăm să încerci produsele din Pachetul Dureri Reumatice.

Pachetul conține produse 100% naturale, având în compoziție plante medicinale prelucrate manual, din culturi românești. Cu efecte antireumatice, antiinflamatoare, antiartritice, acest pachet este ideal pentru ameliorarea durerii mușchilor, tendoanelor și ligamentelor.

Și pentru că prevenția este cea mai bună metodă de a avea grijă de tine, întărește imunitatea cu pachetul Vitaminizant – Imunitate copii de la Faunus Plant. Astfel, eviți apariția leziunilor neplăcute din cavitatea bucală și previi recidiva lor.

Produsele Faunus Plant sunt naturale, obținute doar prin prelucrare manuală și cu ingrediente locale. Nu conțin conservanți sau coloranți artificiali și sunt potrivite pentru toată familia, de la mic la mare.

Descoperă gama de produse Faunus Plant și ai grijă de sănătatea ta cu remedii naturiste!

Articole Recomandate

Trimite mai departe