🎁 Lichidare de Stoc! Până la 45% reducere la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Care sunt simptomele si cauzele durerilor cervicale?

14:54:18 PM EEST

Care sunt simptomele si cauzele durerilor cervicale?

Durerea cervicală (în limbaj medical, cervicalgie) este considerată una dintre cele mai frecvente tulburări ale sistemului osteoarticular. Persoanele ”vizate” au de regulă peste 45 de ani, însă problema nu-i scutește nici pe tineri.

Dar ce sunt durerile cervicale?

Zona cervicală descrie porțiunea superioară a coloanei vertebrale, ce include prime 7 vertebre din zona gâtului. Acestea oferă susținere capului și permit efectuarea unor mișcări rotative, de extensie și de flexie.

Sub denumirea de durere cervicală se ascunde o patologie complexă a sistemului muscular și osteoarticular, care vizează toate țesuturile zonei cervicale (nervi, mușchi, oase, ligamente, tendoane, vase de sânge). Tulburarea poate dura luni de zile, uneori ani, caz în care devine cronică.

Cum se manifestă durerea cervicală?

Pentru a înțelege dacă suferi sau nu de durere cervicală, trebuie să fie verificate următoarele simptome (nu neapărat toate împreună):

 • Durere la nivelul vertebrelor;
 • Durere de cap (cefalee);
 • Tulburări de văz și auz;
 • Contracția mușchilor umerilor;
 • Furnicături în brațe și umeri;
 • Slăbiciune la nivelul mâinilor;
 • Pierderea echilibrului.

Care sunt principalele sale cauze?

Potrivit experților, tulburarea poate fi generată de:

a. Postura incorectă

Menținând gâtul încordat și capul înclinat într-o anumită direcție, fără pauze, în timp ce butonezi smartphone-ul, tastatura computerului, când te uiți la TV, etc., mai repede sau mai târziu, coloana are de suferit.

b. Factorii traumatici

Incidentele de la locul de muncă, accidentele auto (tamponările) și orice altă leziune traumatică urmată de mișcarea bruscă și neașteptată a capului, dincolo de limitele fiziologice, pot afecta vertebrele cervicale.

c. Hernia cervicală

Este vorba despre o tulburare cauzată de comprimarea segmentelor vertebrale din zona cervicală. Fenomenul poate avea la origini efortul fizic excesiv, o traumă mecanică în urma unui accident rutier, spondiloza cervicală, etc.

d. Alte posibile cauze:

 • Artroza cervicală (maladie degenerativă, frecventă după vârsta de 50 de ani);
 • Sedentarismul (duce la rigiditate articulară și la reducerea tonusului muscular);
 • Stresul (persoanele stresate prezintă tendința să rămână blocate în zona gâtului);
 • Malocluziile (este vorba despre variate defecte de aliniere a arcadelor dentare);
 • Accentuarea curburilor fiziologice ale coloanei (cifoza dorsală, lordoza lombară);
 • Tulburările vizuale (de exemplu strabismul poate predispune la cervicalgie);
 • Practicarea unor sporturi (boxul sau ridicarea greutăților cauzează defecte posturale).

Reține!

Pentru ameliorarea simptomatologiei, printre altele, este important să desfășori o activitate fizică moderată, să reduci greutatea corporală și să înveți cum să gestionezi stresul.

Nu mai puțin eficace sunt și remediile naturiste Faunus Plant din gama Reumaticus. Așadar, dacă suferi de dureri cervicale, îți recomandăm să încerci produsele din Pachetul Dureri Reumatice!

Produse recomandate

Magazin naturist, Lotiune Reumaticus 200ml, faunusplant.ro
Lotiune Reumaticus 200ml

Tinctura compusa · Lichid · 200ml

141 Recenzii
51,00 lei 38,00 lei
Magazin naturist, Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic, faunusplant.ro
Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic

Gel · 250ml Ajută la reducerea și calmarea durerilor afecțiunilor reumatice ,Amelioreazǎ rapid și eficient durerile musculare ,Contribuie la restabilirea mobilității articulare

107 Reviews
59,00 lei 32,00 lei