🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Care sunt simptomele si cauzele durerilor cervicale?

14:54:18 PM EEST

Care sunt simptomele si cauzele durerilor cervicale?

Durerea cervicală (în limbaj medical, cervicalgie) este considerată una dintre cele mai frecvente tulburări ale sistemului osteoarticular. Persoanele ”vizate” au de regulă peste 45 de ani, însă problema nu-i scutește nici pe tineri.

Dar ce sunt durerile cervicale?

Zona cervicală descrie porțiunea superioară a coloanei vertebrale, ce include prime 7 vertebre din zona gâtului. Acestea oferă susținere capului și permit efectuarea unor mișcări rotative, de extensie și de flexie.

Sub denumirea de durere cervicală se ascunde o patologie complexă a sistemului muscular și osteoarticular, care vizează toate țesuturile zonei cervicale (nervi, mușchi, oase, ligamente, tendoane, vase de sânge). Tulburarea poate dura luni de zile, uneori ani, caz în care devine cronică.

Cum se manifestă durerea cervicală?

Pentru a înțelege dacă suferi sau nu de durere cervicală, trebuie să fie verificate următoarele simptome (nu neapărat toate împreună):

 • Durere la nivelul vertebrelor;
 • Durere de cap (cefalee);
 • Tulburări de văz și auz;
 • Contracția mușchilor umerilor;
 • Furnicături în brațe și umeri;
 • Slăbiciune la nivelul mâinilor;
 • Pierderea echilibrului.

Care sunt principalele sale cauze?

Potrivit experților, tulburarea poate fi generată de:

a. Postura incorectă

Menținând gâtul încordat și capul înclinat într-o anumită direcție, fără pauze, în timp ce butonezi smartphone-ul, tastatura computerului, când te uiți la TV, etc., mai repede sau mai târziu, coloana are de suferit.

b. Factorii traumatici

Incidentele de la locul de muncă, accidentele auto (tamponările) și orice altă leziune traumatică urmată de mișcarea bruscă și neașteptată a capului, dincolo de limitele fiziologice, pot afecta vertebrele cervicale.

c. Hernia cervicală

Este vorba despre o tulburare cauzată de comprimarea segmentelor vertebrale din zona cervicală. Fenomenul poate avea la origini efortul fizic excesiv, o traumă mecanică în urma unui accident rutier, spondiloza cervicală, etc.

d. Alte posibile cauze:

 • Artroza cervicală (maladie degenerativă, frecventă după vârsta de 50 de ani);
 • Sedentarismul (duce la rigiditate articulară și la reducerea tonusului muscular);
 • Stresul (persoanele stresate prezintă tendința să rămână blocate în zona gâtului);
 • Malocluziile (este vorba despre variate defecte de aliniere a arcadelor dentare);
 • Accentuarea curburilor fiziologice ale coloanei (cifoza dorsală, lordoza lombară);
 • Tulburările vizuale (de exemplu strabismul poate predispune la cervicalgie);
 • Practicarea unor sporturi (boxul sau ridicarea greutăților cauzează defecte posturale).

Reține!

Pentru ameliorarea simptomatologiei, printre altele, este important să desfășori o activitate fizică moderată, să reduci greutatea corporală și să înveți cum să gestionezi stresul.

Nu mai puțin eficace sunt și remediile naturiste Faunus Plant din gama Reumaticus. Așadar, dacă suferi de dureri cervicale, îți recomandăm să încerci produsele din Pachetul Dureri Reumatice!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural, faunusplant.ro
Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural

Împotriva durerilor reumatice și articulare. Cu extracte din plante medicinale, produsele au efect antireumatic, antiinflamator, antiartritic. Calmează durerile provocate de reumatism și stimulează circulația sângelui la nivelul mușchilor, oaselor și articulațiilor.

154 Reviews
208,50 lei 177,00 lei
Magazin naturist, Lotiune Reumaticus 200ml, faunusplant.ro
Lotiune Reumaticus 200ml

Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic, stimulează circulaţia capilară, calmează durerea cauzată de reumatism.

141 Recenzii
43,90 lei
Magazin naturist, Unguent Reumaticus 100ml. Formulǎ Antireumatică cu Untul Pământului și Tătăneasă. Ajutor Rapid pentru Durerile Reumatice. Combate Eficient Durerile și Inflamațiile, faunusplant.ro
Unguent Reumaticus 100ml. Formulǎ Antireumatică cu Untul Pământului și Tătăneasă. Ajutor Rapid pentru Durerile Reumatice. Combate Eficient Durerile și Inflamațiile

Cu Untul Pământului și Tătăneasă. Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic.

156 Reviews
33,90 lei
Magazin naturist, Gel Reumaticus 250ml, faunusplant.ro
Gel Reumaticus 250ml

Efect analgezic, antiinflamator și antireumatic, cu acțiune benefică în ameliorarea durerilor reumatice, musculare și articulare, cu conținut ridicat de extracte naturale.

114 Reviews
52,90 lei