14:54:18 PM EEST
Durerea cervicală (în limbaj medical, cervicalgie) este considerată una dintre cele mai frecvente tulburări ale sistemului osteoarticular. Persoanele ”vizate” au de regulă peste 45 de ani, însă problema nu-i scutește nici pe tineri.
Zona cervicală descrie porțiunea superioară a coloanei vertebrale, ce include prime 7 vertebre din zona gâtului. Acestea oferă susținere capului și permit efectuarea unor mișcări rotative, de extensie și de flexie.
Sub denumirea de durere cervicală se ascunde o patologie complexă a sistemului muscular și osteoarticular, care vizează toate țesuturile zonei cervicale (nervi, mușchi, oase, ligamente, tendoane, vase de sânge). Tulburarea poate dura luni de zile, uneori ani, caz în care devine cronică.
Pentru a înțelege dacă suferi sau nu de durere cervicală, trebuie să fie verificate următoarele simptome (nu neapărat toate împreună):
Potrivit experților, tulburarea poate fi generată de:
Menținând gâtul încordat și capul înclinat într-o anumită direcție, fără pauze, în timp ce butonezi smartphone-ul, tastatura computerului, când te uiți la TV, etc., mai repede sau mai târziu, coloana are de suferit.
Incidentele de la locul de muncă, accidentele auto (tamponările) și orice altă leziune traumatică urmată de mișcarea bruscă și neașteptată a capului, dincolo de limitele fiziologice, pot afecta vertebrele cervicale.
Este vorba despre o tulburare cauzată de comprimarea segmentelor vertebrale din zona cervicală. Fenomenul poate avea la origini efortul fizic excesiv, o traumă mecanică în urma unui accident rutier, spondiloza cervicală, etc.
Pentru ameliorarea simptomatologiei, printre altele, este important să desfășori o activitate fizică moderată, să reduci greutatea corporală și să înveți cum să gestionezi stresul.
Nu mai puțin eficace sunt și remediile naturiste Faunus Plant din gama Reumaticus. Așadar, dacă suferi de dureri cervicale, îți recomandăm să încerci produsele din Pachetul Dureri Reumatice!