Vine Moșul🎅 Ai 2+1 Cadou la Tot 🎁 Alege cadourile

Împreună, facem bine💫Susținem persoanele defavorizate💚 Vezi detalii campanie

ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

Remedii din plante medicinale pentru durerea de splină

Remedii din plante medicinale pentru durerea de splină

Roxana Toderici |

Dacă simți disconfort sau durere puternică în partea stângă a abdomenului, în apropierea coastelor, te poți confrunta cu o afecțiune a splinei.

Durerea este una dintre simptomele splinei bolnave, dar poate fi și un simptom al organelor învecinate.

Pe lângă disconfortul fizic, afecțiunile splinei se manifestă de asemenea prin oboseală accentuată, anemie, infecții recurente sau pierderea în greutate.

Medicina naturistă vine în ajutorul tău și te ajută să restabilești buna funcționare a splinei, un organ esențial pentru sănătatea organismului tău.

Află în acest articol cum poți preveni și ameliora afecțiunile splinei cu remedii naturiste de la Faunus Plant. Acestea sunt prelucrate manual, din plante selecționate cu atenție, după rețete cu eficiență dovedită.

Hai să le descoperim împreună.

Ce este splina?

Splina este un organ de mici dimensiuni ce face parte din sistemul limfatic. Aceasta este poziționată sub partea stângă a diafragmei și este învelită de o membrană fibroelastică, similară unei capsule.

Deoarece se află sub coaste și este parțial acoperită de stomac, splina nu se simte cu ușurință la palpare. De aceea, modificările ce apar la baza acestui organ sunt mai greu de identificat și diagnosticat.

Fiind cel mai mare organ al sistemului limfatic, splina are mai multe funcții în organism. Aceasta contribuie la digestie și asigură funcționarea optimă a lichidelor pancreatice, gastrice, salivei etc. De asemenea, splina produce substanțe care ajută la filtrarea paraziților din sânge, protejând organismul de infecții și boli.

Vezi ce tratamente pentru imunitate poți urma tot anul și întărește-ți bariera naturală de apărare a organismului.

De ce pot să apară durerile de splină?

În majoritatea cazurilor, splina nu provoacă simptome, iar problema poate fi descoperită în timpul examenelor fizice de rutină.

Cu toate acestea, una dintre cele mai frecvente manifestări ale splinei afectate este durerea. Aceasta se poate resimți ca un mic disconfort sau poate crește în intensitate cu fiecare inspirație. Atunci când apar dureri puternice, nu ezita să mergi la medic cât mai repede.

    Ce se poate ascunde în spatele durerii? 

    Iată care sunt cele mai frecvente cauze ce pot determina apariția durerii de splină:

    Splina mărită sau splenomegalia

    Atunci când splina își mărește dimensiunile obișnuite, aceasta poate apăsa pe stomac și pe alte organe, generând durere sau disconfort. Durerea poate migra spre abdomen sau umărul stâng, de la caz la caz.

    Splina mărită nu provoacă mereu dureri, astfel că problema poate fi descoperită cu ajutorul investigațiilor imagistice. De asemenea, cauzele splenomegaliei pot varia de la afecțiuni hepatice și boli inflamatorii, până la infecții de natură bacteriană sau virală.

    Află mai multe despre cauzele, simptomele și tratamentul naturist potrivit pentru splina mărită.

    Ruptura splinei

    O altă cauză a durerii este ruptura de splină. Această problemă apare adesea în urma unui traumatism și necesită intervenție medicală rapid, fiind însoțită de hemoragie internă. Durerea poate să apară la scurt timp după suferirea traumatismului, este foarte puternică și este greu de suportat de către pacient.

    Alte cauze ale durerilor de splină

    Deși sunt rar întâlnite, tumorile și chisturile ce apar pe suprafața acestui organ pot declanșa dureri.

    Activitatea fizică intensă precum practicarea unor sporturi ce implică efort susținut poate duce la apariția durerilor la nivelul splinei. Simptomele dispar în repaus.

    Afecțiunile organelor învecinate precum stomacul sau colonul pot cauza simptome similare. La acestea se adaugă și stresul, acesta slăbind organismul și perturbând activitatea anumitor organe.

    Tratamente naturiste pentru afecțiunile splinei

    Dacă vrei să scapi de dureri în mod natural, Faunus Plant îți oferă o serie de remedii naturiste pentru simptomele neplăcute ale splinei.

    Plantele care ajută la purificare sângelui și la detoxifierea ficatului sunt un adjuvant de încredere pentru splina bolnavă. Iată care sunt acestea și cum se pot administra:

    Păpădia – este o plantă medicinală cu proprietăți terapeutice valoroase, ce poate sprijini activitatea splinei în probleme precum diabetul sau anemia. Aceasta stimulează circulația și poate fi utilizată sub formă de ceai sau tinctură. În cazul în care suferi de diabet, poți încerca Pachetul Diabet – Reglarea Glicemiei, cu ingrediente naturale printre care și păpădia. Află mai multe despre calitățile medicinale ale păpădiei.

    Urzica – este o plantă ce contribuie la susținerea sistemului imunitar și poate fi folosită ca adjuvant pentru problemele splinei. Tinctura de urzică Faunus Plant ajută la detoxifierea și creșterea rezistenței organismului, precum și la formarea globulelor roșii și a hemoglobinei. Aceasta este indicată în caz de afecțiuni hepatice, gastrice sau circulatorii.

    Sânzienele – aceste plante curăță splina de patogeni. Tinctura de sânziene Faunus Plant este un extract hidroalcoolic cu acțiune antispastică, antiseptică, depurativă și diuretică, ce poate fi administrată pentru ameliorarea simptomelor cauzate de splină.

    Pentru mai multe tratamente naturiste eficiente, te invităm să răsfoiești catalogul Faunus Plant. De la ceaiuri, la tincturi și siropuri, te așteaptă o mulțime de produse naturale realizate prin prelucrare manuală, în loturi mici, din plante locale.

    Sănătatea vine din natură. Să ne bucurăm de ea!