🎁 1+1 CADOU la gama Unguente și Geluri. Profită de ofertă. Stoc limitat!

🎁 Transport Gratuit + Balsam buze Propolis CADOU la comenzi de peste 149 Lei!

🎁 Participă și tu la Marea Tombolă! Câștigă premii în valoare de 1500 de lei.

Coșul dvs. este gol

Arnica, ajutorul natural impotriva contuziilor, traumelor si durerilor musculare

14:54:53 PM EEST

Arnica, ajutorul natural impotriva contuziilor, traumelor si durerilor musculare

Produsele fitoterapeutice pe bază de arnică ar trebui să fie prezente în orice casă. Utilitatea lor se remarcă mai ales în cazul durerilor, contuziilor și proceselor inflamatoare.

Descrierea plantei

Arnica (Arnica montana), o plantă erbacee anuală / perenă din familia Asteraceae, crește în flora spontană din zonele muntoase. Este răspândită atât în ariile temperate din America de Nord, cât și în Europa sau în Siberia.

Înflorește în timpul verii, tulpina ajungând până la 50-60 cm. Nu este greu de recunoscut. Se distinge de restul vegetației datorită florilor galben-portocalii (colorit intens), asemănătoare margaretelor. Acestea sunt de altfel părțile frecvent întrebuințate în fitoterapie.

Proprietăți și beneficii

Arnica reprezintă o soluție naturală de mare valoare, ce ar trebui ținută mereu la îndemână tocmai pentru a-i putea exploata potențialul. Așa cum se întâmplă cu toate plantele medicinale, efectele curative se datorează principiilor active. În acest caz, este vorba despre:

  • Flavone;
  • Uleiuri esențiale;
  • Helenalină;
  • Fenoli;
  • Alcaloide, etc.

Prin acțiunea sinergică a compușilor, nu lipsesc însușirile benefice deosebit de apreciate:

1. Analgezic natural

Planta poate fi considerată un analgezic ”cu acte în regulă”. Nu degeaba își demonstrează eficacitatea în cazul traumelor de tot felul: contuzii, entorse, întinderi, crampe musculare, etc.. Pe lângă că ameliorează durerea, facilitează atenuarea edemului.

2. Combaterea inflamațiilor

Proprietatea se atribuie helenalinei, un compus în măsură să împiedice răspândirea mecanismelor inflamatoare din organism. În mod frecvent, remediile cu arnică se utilizează în combaterea inflamațiilor osteoarticulare și musculare specifice sportivilor.

3. Acțiune regenerantă

În aplicațiile topice, arnica are capacitatea să stimuleze regenerarea epidermei afectate din cauza unor leziuni, ca de exemplu, arsurile. Însă în prezența rănilor deschise, se recomandă precauție. De asemenea, trebuie evitat contactul cu mucoasele.

4. Efect imunostimulant

Prin acțiunea polizaharidelor, reușește să modifice răspunsul imunitar al organismului, favorizând intensificarea activității fagocitare. Fagocitele, celule prezente în sânge și ”protagoniste” ale sistemului imunitar, au misiunea să identifice microorganismele străine și să le distrugă. Practic, combat infecțiile.

5. Îmbunătățirea circulației

”Virtuțile” plantei sunt vizibile și la nivelul circulației sanguine. Datorită complexului de substanțe active, stimulează circulația. Efectul rezultă util în absorbția lichidelor și pentru atenuarea hematoamelor formate ca urmare a traumelor.

Recomandări

Pentru a beneficia de calitățile atât de prețioase ale acestei plante, îți recomandăm câteva preparate Faunus Plant cu arnică:

  • Tinctură – Aceasta conține în proporție de 10 % flori;
  • Unguent – Mai include ulei esențial de busuioc și vitamina E.

Produse recomandate

Tinctura Arnica 200ml
Tinctura Arnica 200ml

Uz extern: antiinflamator, antireumatic, cicatrizant.

11 Recenzii
30,90 lei
Unguent Arnica 50ml
Unguent Arnica 50ml

Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Busuioc este un produs natural cu acțiuni benefice împotriva durerilor articulare și musculare, proceselor inflamatorii, entorse, luxații, contuzii, răni.

18 Recenzii
17,90 lei
Pachet Dureri Reumatice
Pachet Dureri Reumatice

Împotriva durerilor reumatice și articulare. Cu extracte din plante medicinale, produsele au efect antireumatic, antiinflamator, antiartritic. Calmează durerile provocate de reumatism și stimulează circulația sângelui la nivelul mușchilor, oaselor și articulațiilor.

45 Recenzii
135,60 lei 108,50 lei