🎁 Beneficiezi de 35% REDUCERE la toate pachetele. Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cum ajută untul pământului și tătăneasa în tratarea eficientă a bolilor reumatice?

14:58:28 PM EEST

Cum ajută untul pământului și tătăneasa în tratarea eficientă a bolilor reumatice?

Tot ce înseamnă dureri reumatice, articulare și musculare (de spate, genunchi, cervicale etc.) se pot combate cu remedii din plante medicinale. Iar azi îți vom vorbi despre ce efecte au untul pământului și tătăneasa pentru reumatism.

Untul pământului și tătăneasa pentru reumatism

Natura nu încetează să surprindă prin plantele medicinale, inclusiv când vizat este aparatul locomotor. Deocamdată, ne vom concentra pe 2 plante cu extraordinare proprietăți antiinflamatoare, antireumatice, antiartritice: untul pământului și tătăneasă.

Untul pământului (Tamus communis)

Principiile active se găsesc în rădăcina plantei, în trecut, aceasta fiind utilizată nu doar în tratarea reumatismului, ci și a degerăturilor sau ca remediu pentru constipație.

În cultura populară franceză, planta apare cu numele de ”iarba femeilor bătute”, fiind clară referința la efectele avute în cazul echimozelor și contuziilor, capacitate datorată compușilor care stimulează circulația sanguină și grăbesc vindecarea țesuturilor.

În prezent, untul pământului se folosește doar extern, având ca indicații principale simptomele asociate bolilor reumatice.

Tătăneasa (Symphytum officinale)

Este vorba despre o plantă căreia îi sunt atribuite variate proprietăți, printre care cele antiinflamatoare, vulnerare, cicatrizante, astringente, antiulceroase și emoliente.

De toate aceste însușiri sunt responsabile substanțele active (alantoină, mucilagii, taninuri, saponine etc.) prezente în rădăcini, în măsură să activeze regenerarea celulelor osoase, musculare și epidermice.

Extractele de tătăneasă se utilizează pentru tratarea locală a tulburărilor reumatice, dar și a contuziilor, hematoamelor, entorselor, inflamațiilor venoase și, în general, a leziunilor osoase (dureri, inflamații, rigiditate).

Recomandări de remedii Faunus Plant cu untul pământului și tătăneasă pentru reumatism

De multe ori, simptomele bolilor reumatice se declanșează sau se agravează în sezonul rece, provocând dureri și rigiditate în zonele afectate și chiar dizabilități. Însă disconfortul se poate combate cu Unguentul Reumaticus (untul pământului și tătăneasa – ingrediente principale).

Cum efectele compușilor activi se accentuează când se folosesc simultan mai multe produse, recomandăm asocierea unguentului cu Tinctura Reumaticus. Cele 2 preparate se pot cumpăra singure sau incluse în Pachetul Dureri Reumatice.

Pentru o iarnă în plină formă fizică, achiziționează Pachetul Dureri Reumatice, acum cu discount de 20 % în vitrina Faunus Plant!

Produse recomandate

Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural
Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural

Împotriva durerilor reumatice și articulare. Cu extracte din plante medicinale, produsele au efect antireumatic, antiinflamator, antiartritic. Calmează durerile provocate de reumatism și stimulează circulația sângelui la nivelul mușchilor, oaselor și articulațiilor.

141 Recenzii
208,50 lei 167,00 lei
Lotiune Reumaticus 200ml
Lotiune Reumaticus 200ml

Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic, stimulează circulaţia capilară, calmează durerea cauzată de reumatism.

141 Recenzii
43,90 lei
Unguent Reumaticus 100ml
Unguent Reumaticus 100ml

Cu Untul Pământului și Tătăneasă. Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic.

73 Recenzii
33,90 lei
Tinctura Tataneasa 200ml
Tinctura Tataneasa 200ml

Uz extern: antiinflamator, antireumatic, cicatrizant.

4 Recenzii
35,90 lei
Tinctura Untul Pamantului 500ml
Tinctura Untul Pamantului 500ml

Antiinflamator, antireumatic, antiartritic.

10 Recenzii
66,90 lei