🎁 Până la 25% reducere la top produse şi pachete. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cum ajută untul pământului și tătăneasa în tratarea eficientă a bolilor reumatice?

14:58:28 PM EEST

Cum ajută untul pământului și tătăneasa în tratarea eficientă a bolilor reumatice?

Tot ce înseamnă dureri reumatice, articulare și musculare (de spate, genunchi, cervicale etc.) se pot combate cu remedii din plante medicinale. Iar azi îți vom vorbi despre ce efecte au untul pământului și tătăneasa pentru reumatism.

Untul pământului și tătăneasa pentru reumatism

Natura nu încetează să surprindă prin plantele medicinale, inclusiv când vizat este aparatul locomotor. Deocamdată, ne vom concentra pe 2 plante cu extraordinare proprietăți antiinflamatoare, antireumatice, antiartritice: untul pământului și tătăneasă.

Untul pământului (Tamus communis)

Principiile active se găsesc în rădăcina plantei, în trecut, aceasta fiind utilizată nu doar în tratarea reumatismului, ci și a degerăturilor sau ca remediu pentru constipație.

În cultura populară franceză, planta apare cu numele de ”iarba femeilor bătute”, fiind clară referința la efectele avute în cazul echimozelor și contuziilor, capacitate datorată compușilor care stimulează circulația sanguină și grăbesc vindecarea țesuturilor.

În prezent, untul pământului se folosește doar extern, având ca indicații principale simptomele asociate bolilor reumatice.

Tătăneasa (Symphytum officinale)

Este vorba despre o plantă căreia îi sunt atribuite variate proprietăți, printre care cele antiinflamatoare, vulnerare, cicatrizante, astringente, antiulceroase și emoliente.

De toate aceste însușiri sunt responsabile substanțele active (alantoină, mucilagii, taninuri, saponine etc.) prezente în rădăcini, în măsură să activeze regenerarea celulelor osoase, musculare și epidermice.

Extractele de tătăneasă se utilizează pentru tratarea locală a tulburărilor reumatice, dar și a contuziilor, hematoamelor, entorselor, inflamațiilor venoase și, în general, a leziunilor osoase (dureri, inflamații, rigiditate).

Recomandări de remedii Faunus Plant cu untul pământului și tătăneasă pentru reumatism

De multe ori, simptomele bolilor reumatice se declanșează sau se agravează în sezonul rece, provocând dureri și rigiditate în zonele afectate și chiar dizabilități. Însă disconfortul se poate combate cu Unguentul Reumaticus (untul pământului și tătăneasa – ingrediente principale).

Cum efectele compușilor activi se accentuează când se folosesc simultan mai multe produse, recomandăm asocierea unguentului cu Tinctura Reumaticus. Cele 2 preparate se pot cumpăra singure sau incluse în Pachetul Dureri Reumatice.

Pentru o iarnă în plină formă fizică, achiziționează Pachetul Dureri Reumatice, acum cu discount de 20 % în vitrina Faunus Plant!

Produse recomandate

Magazin naturist, Lotiune Reumaticus 200ml, faunusplant.ro
Lotiune Reumaticus 200ml

Tinctura compusa · Lichid · 200ml

141 Recenzii
51,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Tataneasa 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Tataneasa 200ml

Tinctura simpla · Lichid · 200ml

4 Recenzii
42,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Untul Pamantului 500ml, faunusplant.ro
Tinctura Untul Pamantului 500ml

Tinctura simpla · Lichid · 500ml

10 Reviews
77,00 lei