🎉 Cumperi 2 produse de același fel, primești 3! Ofertă limitată! Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce cauze poate avea febra scăzută sau moderată?

14:58:26 PM EEST

Ce cauze poate avea febra scăzută sau moderată?

Printre cauzele febrei scăzute sau moderate, mai nou, stă și infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Ceeea ce ne îndeamnă să ne alertăm nu doar când temperatura corporală se apropie de 40 ºC.

În mod cert, nu orice febră scăzută justifică boala Covid-19, cum nici orice rezultat pozitiv nu este asociat cu o temperatură mai mare de 37 ºC.

Care pot fi cauzele febrei scăzute sau moderate?

De-a lungul a 24 de ore, temperatura corpului tinde să oscileze și, datorită activității ciclice a metabolismului, e logic să se întâmple astfel.

În mod normal, e mai mică la trezire și mai ridicată spre seară. Dacă nu depășește pragul de 37,2 ºC, nu există motive de preocupări că organismul suferă.

În schimb, când se constată o ușoară și persistentă creștere, peste valorile fiziologice, fără însă a depăși 38 ºC, se poate vorbi despre febră scăzută.

Acest tip de problemă (febra este un simptom, nu o boală în sine) nu apare din senin, ci pe fondul unor posibili factori declanșatori. Vom exclude dintre cauzele febrei scăzute factorii ambientali și activitățile fizice, în ambele situații, fiind creșteri justificate.

Stresul – În cele mai stresante perioade, organismul se poate simți ca sub stare de asediu. În mod similar, ca atunci când vrea să anihileze agenții patogeni, poate reacționa prin febră. Dar odată cu diminuarea stresului, temperatura se restabilește fără alte intervenții.

Fluctuații hormonale – Hormonii reglează numeroase funcții în corp, inclusiv temperatura. Stări precum ovulația, sarcina sau menopauza pot declanșa dezechilibre hormonale. De pildă, variația nivelului de estrogen și progesteron poate determina o ușoară creștere termică.

Afecțiunile respiratorii de sezon – Deja de la venirea frigului, pe fondul umidității aerului și vântului, își fac apariția diverse patologii respiratorii. Însă nu e nevoie de infecții respiratorii grave pentru a dezlănțui febra în corp. Uneori, de vină este gâtul inflamat, o simplă răceală sau boala Covid-19.

Alte cauze potențiale – Aceeași febră scăzută mai poate fi provocată de: infecții în variate zone din organism, afecțiuni inflamatorii (artrita reumatoidă), terapii medicamentoase, vaccinuri, intervenții chirurgicale, tumori.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

De multe ori, o creștere lejeră a temperaturii corporale nu este băgată în seamă, deși la origini se poate afla o inflamație / infecție respiratorie și chiar Covid-19.

În astfel de cazuri, pentru a grăbi vindecarea, recomandăm Pachetul Răceală, Gripă. O cură cu ceaiul și siropul Respiratorus, siropul Vitaminizantus și tinctura Propolis ajută la ameliorarea capacității respiratorii, reducerea disconfortului, întărirea imunității și vitaminizarea organismului.

Comandă azi Pachetul Răceală, Gripă (încă în ofertă), așa încât virozele și alte afecțiuni respiratorii să nu te ia prin surprindere!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
205,00 lei 154,00 lei
Magazin naturist, Ceai Respiratorus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Respiratorus 90g, faunusplant.ro
Ceai Respiratorus 90g

Ceai · 90g · Amestec plante (Cura 12 zile)

18 Recenzii
24,00 lei
Magazin naturist, Sirop Respiratorus 200ml, faunusplant.ro
Sirop Respiratorus 200ml

Sirop · 200ml

26 Reviews
33,00 lei
Magazin naturist, Sirop Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
23 Reviews
33,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Propolis 20ml, faunusplant.ro
Tinctura Propolis 20ml

Tinctura simpla · Lichid · 20ml

22 Recenzii
25,00 lei