🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Sindromul picioarelor nelinistite: Manifestari si consecinte

14:54:10 PM EEST

Sindromul picioarelor nelinistite: Manifestari si consecinte

Uneori, picioarele cad pradă unei afecțiuni destul de neobișnuite și totodată neglijate. Este vorba despre sindromul picioarelor neliniștite, denumit și RLS (Restless Leg Syndrome) sau sindromul Wittmaack-Ekbom. Ce este RLS? Prezența sindromului picioarelor neliniștite în literatura de specialitate datează din anul 1940, când un neurolog de naționalitate sudeză descrie pentru prima oară manifestările sale clinice.

Uneori, picioarele cad pradă unei afecțiuni destul de neobișnuite și totodată neglijate. Este vorba despre sindromul picioarelor neliniștite, denumit și RLS (Restless Leg Syndrome) sau sindromul Wittmaack-Ekbom.

Ce este RLS?

Prezența sindromului picioarelor neliniștite în literatura de specialitate datează din anul 1940, când un neurolog de naționalitate sudeză descrie pentru prima oară manifestările sale clinice.

Afecțiunea, de natură neurologică, face parte din categoria tulburărilor de somn și se prezintă prin nevoia nestăpânită de a mișca picioarele. În cazurile grave, apare și necesitatea incontrolabilă de a mișca mâinile.

Patologia are o incidență majoră în cadrul populației adulte (până la 9-10%), însă de cele mai multe ori nu este diagnosticată. RLS se poate declanșa și la vârsta pediatrică, situație în care poate fi însoțit de hiperactivitate.

Clasificarea RLS

Sindromul picioarelor nelinistite se poate prezenta sub două forme:

 - Primară – Se declanșează în tinerețe (înainte de 40 de ani), se transmite genetic, are o evoluție lentă, dar se agravează odată cu înaintarea în vârstă;
 - Secundară – Are o apariție neașteptată, de regulă la vârsta maturității (după 40 de ani), este asociată cu anumite stării / patologii, dar simptomele rămân constante.

Cum se manifestă?

Pacienții afectați acuză o serie de senzații neplăcute, unele dintre ele greu de explicat și de descris. Totul începe prin senzații de mâncărime, durere, crampe musculare sau furnicături. Ulterior, simt nevoia să scuture picioarele, să le miște, să le maseze și să umble.

Așa-zisa ”dorință” de mișcare se intensifică spre seară și noaptea, declanșându-se în timpul momentelor de odihnă (când se stă pe scaun sau întins pe pat). Tabloul simptomatic tinde să se amelioreze odată cu reluarea activităților, îndeosebi în timpul mersului pe jos.

Care sunt consecințele?

Pe termen lung, astfel de manifestări pot cauza insomnii, iar în timpul zilei o senzație permanentă de oboseală. Din cauza alterării ritmului circadian (somn-veghe), organismul trece prin stări accentuate de stres și tensiune nervoasă.

Sindromul picioarelor neliniștite poate duce la consecințe mai mult sau mai puțin grave. De la lipsa de concentrare la școală, la locul de muncă sau în desfășurarea unor activități banale, se poate ajunge până la dureri de cap, sensibilitate emoțională și chiar la stări depresive.

Dacă recunoști simptomele sau dacă pur și simplu suferi doar de insomnie, îți recomandăm produsele Faunus Plant din pachetul Depresii, Insomnii, Stres. Acestea sunt în măsură să contribuie la reducerea stărilor de stres și anxietate, favorizând un somn liniștit și odihnitor.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Pachet Depresii, Insomnii, Stres

Sedativ nervos, calmant, antidepresiv, hipotensiv, antiseptic.

5 Reviews
210,00 lei 157,50 lei
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Nervocalmus 200ml

Sistem nervos sănătos. Extract hidroalcoolic concentrat din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandată în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene.

8 Recenzii
46,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Ceai Nervocalmus 90g

Sistem nervos sănătos. Amestec compus din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandat în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene. Sedativ nervos ,calmant ,antidepresiv

13 Recenzii
24,00 lei 18,00 lei