🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

6 Obiceiuri care pot compromite sănătatea rinichilor

14:55:23 PM EEST

6 Obiceiuri care pot compromite sănătatea rinichilor

Rinichii, cu rolul esențial pentru sănătate, merită toată atenția noastră. Însă uneori îi neglijăm. Și o facem prin mici plăceri cotidiene, unele periculoase.

Pe termen lung, multe obiceiuri din viața de zi cu zi pot avea efecte negative, posibil catastrofale. În general, cele 2 organe pereche reușesc să-și îndeplinească exemplar funcțiile (excretorie, de reglare, endocrină), chiar și când capacitatea lor de lucru se reduce.

Drept urmare, adesea, deteriorarea rinichilor trece observată. Iată cum se explică posibilele probleme și disfuncții renale prin prisma câtorva obiceiuri zilnice:

1. Nu consumi suficientă apă

Apa înseamnă viață și este important să te hidratezi, indiferent de sezon. Consumând o cantitate redusă de lichide, organismul nu mai reușește să se elibereze de toxine. Iar acumularea lor nu face decât să îngreuneze activitatea rinichilor.

2. Mănânci prea sărat

Tot pentru a funcționa corect, corpul are nevoie și de sodiu, prima sursă fiind chiar sarea alimentară. Însă dozele excesive (mâncăruri prea sărate) pot cauza creșterea tensiunii arteriale și afectarea funcției renale (de aici retenția de apă).

3. Exagerezi cu băturile carbogazoase

Băuturile carbogazoase sau / și cele îndulcite se află în meniul multor persoane, în special tinere. Însă pe lângă că balonează, îngrașă (aport caloric prea mare) și ridică glicemia (exces de zahăr), obosesc munca rinichilor, favorizând formarea calculilor.

4. Bei prea multă cafea

Mare atenție și la cantitatea de cofeină, indiferent dacă este vorba despre cafea sau despre băuturi energizante. Consumate cu moderație, acestea nu influențează negativ sănătatea renală. Însă în doze exagerate, pot avea efecte similare excesului de sare.

5. Îți abții nevoia de a urina

Nu ai mereu la îndemână o toaletă. Totuși, frânarea repetată a stimulului de golire a vezicii urinare constituie unul dintre cele mai nesănătoase obiceiuri. Abținându-te de la ”chemarea naturii” poți face cunoștință cu incontinența, calculii sau cu insuficiența renală.

6. Nu te odihnești destul

Un somn odihnitor face bine nu doar spiritului, ci și fizicului. În timp ce dormim, în corp se activează anumite procese pentru îndepărtarea toxinelor și pentru regenerarea țesuturilor, incluse cele renale. Iar de pe urma deficitelor se resimt și rinichii.

Recomandări

Încearcă să-ți corectezi stilul de viață începând de la ce pui în farfurie! Pentru combaterea problemelor de somn, poți recurge la remediile din Pachetul Depresii, insomnii, Stres!

Iar dacă ai constatat că rinichii tăi dau semne de suferință, folosește-te de puterea plantelor medicinale din Pachetul Afecțiuni Renale!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Pachet Depresii, Insomnii, Stres

Sedativ nervos, calmant, antidepresiv, hipotensiv, antiseptic.

5 Reviews
210,00 lei 157,50 lei
Magazin naturist, Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale, faunusplant.ro
Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale

Diuretic, antiseptic urinar, antiinflamator, uricozuric (creşte eliminarea acidului uric prin urină), antidiareic, antibacterian, depurativ.

6 Reviews
210,00 lei 157,50 lei
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Nervocalmus 200ml

Sistem nervos sănătos. Extract hidroalcoolic concentrat din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandată în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene.

8 Recenzii
46,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Ceai Nervocalmus 90g

Sistem nervos sănătos. Amestec compus din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandat în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene. Sedativ nervos ,calmant ,antidepresiv

13 Recenzii
24,00 lei 18,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Renalus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Renalus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Renalus 200ml

Rinichi sănătoși. Extract hidroalcoolic concentrat din 8 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, aceasta fiind recomandată în infecţii şi inflamaţii ale tractului urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară.

9 Reviews
46,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Ceai Renalus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Renalus 90g, faunusplant.ro
Ceai Renalus 90g

Rinichi sănătoși. Amestec compus din 8 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, acesta fiind recomandat în inşi inflamaţiifecţii atractului le urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară.

8 Recenzii
24,00 lei 18,00 lei