Crușin beneficii. Află cum îți susține sănătatea

Astăzi vorbim despre crușin beneficii. Poate nu toată lumea știe că acest arbust decorativ are mai multe roluri, iar scoarța și proprietățile medicinale ale acestei plante nu pot trece neobservate.
Crușinul, cunoscut și sub numele de lemn câinesc, salbă moale, spinul cerbului sau pațachină, este un arbust mic originar din vestul Americii de Nord, recunoscut pentru proprietățile laxative.
Dar indiferent de denumire, vorbim despre crușin, o planta din familia Rhamnaceae, cu numele științific Frangula alnus sau Rhamnus frangula.
Cu o răspândire destul de extinsă, specia este cunoscută din Insulele Britanice, în Siberia și China, din Maroc, tocmai până în Peninsula Scandinavă.
Planta s-a răspândit ulterior în Europa, Statele Unite și Canada, cucerind atenția medicilor și specialiștilor în fitoterapie.
Vorbim în continuare despre impactul pe care îl are asupra sănătății, oferindu-ți informații esențiale care te vor ajuta să integrezi crușinul în planul tău alimentar.
Cuprins
- Crușin: beneficii și proprietăți
- Crușinul: când se utilizează?
- Crușin beneficii pentru sănătate prin intermediul preparatelor naturale Faunus Plant
Crușin: beneficii și proprietăți
De-a lungul timpului, coaja de crușin, care conține substanțe chimice numite glicozide antrachinone, a fost utilizată ca ingredient în prepararea unor laxative.
În stare ”proaspătă”, glicozidele au o acțiune emetică (pot provoca vărsături), care însă dispar în timp. Așa se explică de ce înainte de utilizare, după recoltare, scoarța trebuie uscată vreme de cel puțin un an.
Aceste principii active nu trec prin modificări substanțiale la nivelul stomacului și intestinului subțire. Însă ajunse în intestinul gros, unde sunt metabolizate, devin în mod “oficial” active.
Interacționând cu flora bacteriană, glicozidele favorizează în manieră delicată mișcările intestinale și totodată evacuarea materiilor fecale.
Principiul de major interes rămâne însă frangulina, care deține de fapt ”supremația” în ce privește combaterea constipației cronice sau ocazionale. Spre deosebire de alți constituenți, frangulina redă tonusul fibrelor musculare intestinale, fără să creeze dependență sau să provoace iritații.
Arbustul este folosit și astăzi în scopuri medicinale și se comercializează atât în formă solidă, cât și sub formă de extract, ceai de crușin sau suplimente.
Iată însă care sunt aspectele de luat în calcul atunci când discutăm despre crușin beneficii:
- constipația
- problemele digestive
- durerile articulare și musculare
- gonoreea
- calculii biliari
- dizenteria
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant? Abonează-te acum!
Crușinul: când se utilizează?
Comparativ cu alte laxative naturale, folosirea prelungită a crușinului nu dăunează sănătății.
Lista de crușin beneficii nu se oprește la aspectele pe care le-am scris mai sus. Eficacitatea sa este dovedită în toate acele situații în care procesul natural de evacuare poate fi dureros sau dificil din cauza inflamațiilor din zona anală precum:
- Hemoroizi;
- Fisuri;
- Intervenții chirurgicale.
De asemenea, consumul este indicat și persoanelor care, în prealabil, au obișnuit să recurgă la produse laxative puternice.
De exemplu, din această categorie fac parte vârstnicii cu probleme de tranzit intestinal și cu constipație cronică. Proprietățile laxative ale crușinului pot fi exploatate și atunci când apare necesitatea pregătirii pentru o intervenție chirurgicală sau o colonoscopie.
În mod obișnuit, scoarța plantei apare inclusă în ceaiuri și tincturi cu efect laxativ, indicate pentru:
- Probleme digestive de genul constipației cronice / ocazionale;
- Afecțiuni hepato-biliare (stimulează secrețiile biliare);
- Cure de slăbire (favorizează tranzitul intestinal).
Produse recomandate
Crușin beneficii pentru sănătate prin intermediul preparatelor naturale Faunus Plant
Complementar, în procesul de vindecare pot contribui și remediile naturale bazate pe extracte de crușin și alte plante, cum ar fi ceaiul Siluetus de la Faunus Plant. Vorbim despre un amestec compus din 9 plante medicinale care contribuie la scăderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diurezei şi efectelor laxative.
De asemenea, poți opta și pentru produsele naturiste pentru afecţiuni hepatobiliare.
Un remediu foarte eficient este și tinctura Hepatobiliarus care are în componență crușin, protejează celulele hepatice și ajută la funcționarea normală a ficatului și a vezicii biliare. Tonicul hepatic asigură o cură de 12 zile care poate fi continuată ulterior, timp de două sau trei luni.
Vrem să credem că articolul de azi nu este doar o sursă de informații utile despre beneficiile crușinului, ci și o recomandare utilă pentru îmbunătățirea stării de sănătate.
Produsele Faunus Plant, de la tincturi și ceaiuri la unguente, siropuri și geluri, sunt obținute prin prelucrare manuală, folosind ingrediente naturale și nu numai, încurajând astfel un stil de viață echilibrat și sănătos.