Suferi de constipație, te balonezi ușor și nu reușești să slăbești?
Ei bine, plantele medicinale cu efecte diuretice și laxative pot contribui la reglarea tranzitului, îndepărtarea lichidelor corporale în exces, detoxifierea organismului și îmbunătățirea stării generale de sănătate.
Fie că sunt ceaiuri, tincturi sau capsule, acestea acționează blând, nu au efecte secundare și pot fi utilizate pe termen lung.
Hai să vedem care sunt plantele cu acțiune laxativă și diuretică și care sunt afecțiunile pentru care pot fi utilizate ca adjuvant.
Constipația: ce este și care sunt simptomele
Constipația apare atunci când tranzitul intestinal este dificil, iar materiile fecale sunt eliminate cu o frecvență ce nu depășește trei scaune pe săptămână.
Printre simptomele constipației se regăsesc:
- scaune tari,
- balonare,
- pierderea apetitului,
- senzația de evacuare incompletă a bolului fecal,
- defecație dureroasă,
- dureri abdominale etc.
Pe lângă disconfortul resimțit la nivel fizic, constipația are efecte neplăcute și asupra psihicului. Astfel, apar sentimente de frustrare și insatisfacție, iritare și chiar stări depresive.
Care sunt cauzele constipației?
Ca orice altă boală, constipația poate avea numeroase cauze, cele mai des întâlnite fiind:
- regimul alimentar dezechilibrat,
- sedentarismul,
- stresul și gestionarea proastă a emoțiilor,
- masticația necorespunzătoare,
- abuzul de laxative,
- dezechilibre hormonale,
- administrarea excesivă de laxative,
- sarcina.
Remedii naturale pentru constipație
Plantele medicinale sunt un bun laxativ natural pentru persoanele cu probleme digestive precum constipația.
Acestea reglează tranzitul intestinal cu blândețe, reduc senzația de balonare, stimulează secreția de mucus intestinal, stimulează „bila leneşă” și accelerează procesul de detoxifiere.
Deoarece aportul de lichide este foarte important, cea mai bună soluție sunt ceaiurile. Astfel, te bucuri de proprietățile plantelor medicinale și te hidratezi corespunzător.
Iată care sunt cele mai eficiente ceaiuri pentru constipație:
Ceaiul de soc – este una dintre plantele cu o puternică acțiune depurativă și detoxifiantă, ce intensifică eliminarea toxinelor din organism prin digestie.
Ceaiul de crușin – favorizează digestia, normalizează tranzitul intestinal și elimină paraziții, fiind recomandat în constipația cronică și acută. Află mai multe despre proprietățile și utilizările crușinului.
Ceaiul de mușețel – datorită proprietăților de calmare și relaxare, mușețelul acționează ca un laxativ ușor și contribuie la reglarea digestiei perturbate de stres sau anxietate. Vezi care sunt cele 4 beneficii ale mușețelului pentru sănătate dovedite științific.
Ceaiul de păpădie – această plantă susține producerea și eliminarea bilei, contribuind la descompunerea grăsimilor și uleiurilor. De asemenea, păpădia stimulează mușchii intestinali și cei ai colonului pentru a împinge reziduurile spre ieșire.
Ceaiul de brusture – rădăcina de brusture conține mai multe substanțe active ce stimulează secreția bilei și favorizează digestia alimentelor grase.
Desigur, pe lângă aceste plante, este necesar să găsești echilibrul perfect între dietă, sport, hidratare și nivelul de stres. Astfel, vei spori efectul benefic al plantelor și vei putea scăpa de simptomele neplăcute ale constipației.
Iată 3 alimente perfecte pentru detoxifierea organismului.
Plantele diuretice: beneficii și utilizări
Ideale în curele de slăbire și detoxifiere, plantele cu efect diuretic ajută la eliminarea apei în exces din organism, dar și a bacteriilor și toxinelor din vezica urinară.
Plantele diuretice sunt recomandate pentru probleme urinare, afecțiuni renale, afecțiuni ale prostatei, retenție de apă, precum și menţinerea greutăţii corporale în limite normale.
Care sunt plantele ce combat retenția de apă?
Păpădia – această plantă are atât efecte laxative, cât și diuretice, fiind un remediu excelent pentru a preveni infecțiile urinare.
Coada calului - elimină fluidele și toxinele în exces din organism, ajută la tratarea osteoporozei și ameliorează afecțiunile asociate tractului urinar. Află mai multe despre proprietățile medicinale ale plantei de coada calului.
Urzica – pe lângă efectul vitaminizant și de susținere a imunității, urzica susține procesul de pierdere în greutate favorizând eliminarea lichidelor în exces, precum și a toxinelor din țesuturi.
Cozile de cireșe – sunt foarte utile în afecțiunile renale, având proprietăți diuretice, antiseptice și antiinflamatoare.
Mătasea de porumb – este folosită ca adjuvant în tratarea problemelor urinare, fiind eficientă împotriva retenției de apă și celulitei.
Mesteacănul – frunzele de mesteacăn au acțiune diuretică, depurativă și antiinflamatoare, fiind cunoscute pentru eficiența împotriva retenției de apă.
Remedii din plante laxative și diuretice de la Faunus Plant
Indiferent de problema cu care te confrunți, la Faunus Plant găsești o gamă variată de remedii naturiste cu efect diuretic și laxativ. Acestea conțin doar ingrediente naturale și sunt obținute prin prelucrare manuală.
De exemplu, tinctura de soc Faunus Plant contribuie la:
- slăbit,
- detoxifierea organismului,
- reglarea tranzitului intestinal,
- eliminarea lichidelor reținute în exces în corp.
Pentru rezultate mai bune, adaugă și siropul de soc Faunus Plant. Acesta are proprietăți depurative, fiind un real ajutor în detoxifierea organismului.
De asemenea, socul este un ingredient cheie al pachetului de slăbire Silueta Ideală. Acesta reunește mai multe plante aromatice și medicinale care favorizează arderea grăsimilor și susține eliminarea excesului de apă din organism.
Ce alte remedii îți recomandăm?
Din categoria laxativelor, diureticelor și depurativelor naturale Faunus Plant fac parte și următoarele produse:
- tinctura de urzică,
- tinctura de brusture,
- ceaiul Dermatofitus,
- tinctura de leurdă,
- tinctura de sânziene.
Fie că alegi produsele sub formă de ceai, sirop sau tinctură, efectele vindecătoare ale plantelor nu vor întârzia să apară.
Așadar, te invităm să ne vizitezi magazinul și să descoperi remedii naturiste pentru o gamă largă de afecțiuni. Toate produsele Faunus Plant sunt produse în loturi mici, sunt certificate și nu conțin conservanți sau coloranți artificiali.
Secțiune articole recomandate: