În ultima vreme ai cam exagerat cu ”tentațiile” culinare și cu viciile (prea multă nicotină, excese de alcool, de dulciuri, fats-food etc.)? Sau ai trecut printr-o terapie medicamentoasă?
Simți că-ți lipsește energia și că digestia nu mai este ce-a fost? Ai de-a face cu o imunitate slăbită sau cu o predispoziție spre îngrășare?
Nu te panica! Te-ai gândit că poate fi vina toxinelor acumulate în corp?
Ce mănânci dacă vrei să te detoxifiezi?
Din lista marilor ”depuratori” fac parte o mulțime de vegetale. Și ne vom opri asupra câtorva:
Merele
Sunt bogate în pectină, fitosteroli, vitamine (vitamina C, B3), minerale (magneziu, zinc) și o mulțime de alți compuși care favorizează procesele de depurare. În plus, merele ajută la:
- Reducerea valorilor colesterolului,
- Combaterea fragilității capilare;
- Contrastarea retenției de apă;
- Pierderea kilogramelor (au puține calorii);
- Menținerea igienei orale.
Ideal ar fi să se consume fie la micul dejun, fie între mese:
- Ca atare;
- În salate de fructe;
- Sub formă de sucuri;
- În combinație cu fulgi de ovăz sau cu lapte de vacă / vegetal.
Lămâile
Cu un conținut ridicat de vitamina C, căreia i se adaugă vitaminele A și E, dau o mână de ajutor în mecanismele de detoxifiere, înlăturând toxinele rezultate în urma digestiei grăsimilor, alcoolului și alimentelor excesiv de proteice.
În plus, la fel ca alte citrice, reușesc să:
- Reducă efectele negative ale radicalilor liberi asupra celulelor;
- Furnizeze un optim aport de energie;
- Îmbunătățească procesele digestive;
- Întărească sistemul imunitar;
- Revitalizeze pielea.
Pentru potențarea acțiunii favorabile, bea în fiecare zi, pe stomacul gol, un pahar cu apă călduță în care ai stors o lămâie.
Fulgii de ovăz
Ovăzul constituie una dintre cele mai potrivite cereale de adăugat în programele de detoxifiere. Datorită aportului proteic și bogăției de acizi grași esențiali este și un aliment foarte nutritiv, asta pe lângă însușirile detoxifiante. De asemenea, ovăzul are capacitatea să:
- Activeze metabolismul (indicat pentru slăbire);
- Consolideze mecanismele naturale de protecție;
- Stimuleze funcția hepatică;
- Regleze tranzitul intestinal;
- Controleze valorile glicemiei;
- Faciliteze senzația de sațietate;
- Ofere energie.
Fulgii de ovăz, un aliment destul de versatil, se pot integra la micul dejun și consuma sub formă de:
- Fulgi cu lapte / iaurturi;
- Smoothie, în combinație cu fructe;
- Terci, simplu sau completat de fructe;
- Apă de ovăz etc.
Sau pot deveni protagoniste în rețete delicioase: clătite, fursecuri, budinci etc.
Recomandări
Într-o ordine aleatoare, lista mai poate continua și cu: spanac, sparanghel, anghinare, broccoli, rucola, sfeclă, fasole verde, pătrunjel, păpădie, varză, usturoi, ghimbir, castraveți, vinete, morcovi, grepfrut, avocado, struguri, fructe de pădure, nuci etc.
O excelentă alternativă pot fi tincturile și ceaiurile din mixuri de plante medicinale. O parte dintre ele le vei găsi în Pachetul Detoxifiere Faunus Plant!