🎉 FLASH SALE! Profită de EXTRA 10% Reducere la gama CAPILARUS! Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Motive neasteptate pentru care ne este mereu foame (partea a III-a)

14:53:16 PM EEST

Motive neasteptate pentru care ne este mereu foame (partea a III-a)

În certe zile, parcă nu ne mai putem sătura. Și chiar după un prânz copios, ne vine să mai devorăm încă un meniu de la fast food, o felie generoasă de tort și poate chiar o mega înghețată ”scăldată” în frișcă.

Cum nimeni nu este înfometat din naștere, a sosit timpul să nu ne mai întrebăm cum și de ce atâta foame. Iată și alți ”vinovați” răspunzători de apetitul incontrolabil:

Abundența reclamelor

Peste tot în jurul nostru ”răsar” reclame la mâncarea mai mult sau mai puțin sănătoasă, de la banner-ele stradale, până la spoturile sau rețetele din mediul online și presa tradițională. Simțindu-ne bombardați de atâta ”abundență”, ne este foarte ușor să ne lăsăm atrași de… ”păcate”.

Între ce vedem și ce ne dorim există o conexiune destul de strânsă, reacția fiziologică fiind aproape involuntară. Primul responsabil este grelina, hormonul foamei, care în mod automat, declanșează producerea de salivă și contracția mușchilor stomacului, stimulând apetitul.

Produsele farmaceutice

Unele medicamente includ printre efectele secundare, pofta de mâncare exagerată. Cele mai des întânite sunt corticosteroizii și substanțele antidepresive. Nu excludem nici cele recomandate în caz de alergii, pentru calmarea inflamațiilor sau tratarea infecțiilor respiratorii.

Soluția este destul de simplă. Dacă ne aflăm sub tratament, trebuie să ne străduim să rezistăm poftei de mâncare induse de terapiile amintite. Iar dacă tratamentele sunt pe termen lung, ar fi bine să consultăm un nutriționist, care să ne elaboreze un plan alimentar personalizat.

Antrenamentele fizice

În general, după antrenament, dăm buzna la oala cu mâncare. Ca și cum ar trebui să compensăm pierderile calorice datorate efortului, cu cine știe câte bunătăți ”interzise”. Dar cu toate că ne simțim aproape doborâți de foame, senzația ar putea fi de fapt doar o senzație și nimic mai mult.

În orele imediat următoare activității fizice, nu avem neapărat nevoie de mese bogate în calorii, ci doar de anumiți nutrienți. Corpul necesită o alimentație ponderată sub aspect caloric, dar suficient de hrănitoare, din care să nu lipsească cerealele integrale și carnea slabă.

Deși pare aproape imposibil să ne schimbăm obiceiurile alimentare, putem reuși. Nu trebuie să renunțăm dintr-odată la toate ”păcatele” culinare sau să ne înfometăm. Poate că cea mai indicată rămâne calea de mijloc.

Dacă slăbiciunea pentru bunătăți ți-a afectat silueta și totodată încrederea de sine, noi, echipa Faunus Plant te ajutăm să le recuperezi… ambele… Dar nu oricum, ci prin remediile naturiste pentru afecțiuni metabolice, în măsură să te sprijine în lupta împotriva kilogramelor.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
210,00 lei 158,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g

Ceai · 180g · Amestec plante (Cura 24 zile)

43 Reviews
36,00 lei 31,00 lei