🎁 Beneficiezi de 35% REDUCERE la toate pachetele. Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Stiai ca stresul poate fi contagios?

14:53:51 PM EEST

Stiai ca stresul poate fi contagios?

”Dacă te privesc, mă stresez…!”

Nu este vorba despre cuvintele rostite de vreo celebritate, ci de concluzia mai multor studii efectuate de mai mulți cercetători, în diverse părți ale mapamondului.

Spre exemplu, cu toții știm că gripa se poate transmite de la o persoană bolnavă la una sănătoasă din cauza virușilor. Dar puțini cunosc faptul că starea de stres poate fi tot atât de molipsitoare precum gripa sau răceala. Și că tot am amintit despre răceli, vezi cum poți intări sistemul imunitar indiferent de sezon.

Dar, să revenim la stres, anxietate și insomnii. Ajunge să stai în preajma unei persoane stresate și te vei simți la rândul tău, la fel de stresat. Sau, este destul să vezi la TV o situație tensionantă, pentru ca în clipele următoare, să percepi o senzație de încordare. Plus că, stresul poate fi cauza unei stări febrile

Concluziile specialiștilor par îngrijorătoare îndeosebi pentru cine-și duce traiul lângă persoane în permanență agitate. Se poate întâmpla acasă sau la locul de muncă, rezultatul este același: stresul poate fi contagios.

Dar ce este stresul?

Pe scurt, stresul nu este altceva decât o reacție în plan fizic și emoțional, prin care trec toți oamenii de-a lungul existenței (intensitatea și durata diferă de la o persoană la alta), atunci când trebuie să se confrunte cu variate schimbări în viață.

Dacă se ”administrează” în ”doze” mici, deși nu pare, stresul poate avea consecințe pozitive. Spre exemplu, permite abordarea constructivă a problemelor cotidiene și facilitează acceptarea unor provocări aparent imposibil de trecut.

Însă când devine obișnuință, efectele sale nu sunt la fel de favorabile, dimpotrivă. Stresul cronic este responsabil de o serie de simptome și patologii, precum insomniile, depresiile, atacurile de panică, tulburările gastrointestinale sau afecțiunile cardiovasculare.

Și de ce este stresul contagios?

Răspunsul oferit de studii este că întreaga ”vină” o poartă empatia. O reacție psihosomatică atât de intensă, se explică prin capacitatea empatică a ființelor umane, o formă deosebit de profundă de a-i înțelege pe ceilalți.

Mai exact, este vorba despre posibilitatea de ”a te pune în pielea celorlalți”, excluzând orice altă judecată morală sau atitudine afectivă personală de genul simpatiei și antipatiei.

Pe de o parte, empatia te ajută la înțelegerea suferințelor aproapelui. Însă pe de altă parte, poate duce la trăirea acelorași stări (fără ca tu să fii ”ținta”) și chiar la o adevărată ”contagiere” emoțională.

Tocmai din cauza acestei ”infectări” se întâmplă să te simți tensionat la vederea unei persoane stresate sau a unei emisiuni cu un puternic impact emoțional. Până și o simplă privire poate crește concentrația cortizonului, ”hormonul stresului” și totodată nivelul stresului în cel care ”observă”. Din acest punct de vedere îți recomandăm să citești mai multe despre melatonină și rolul ei în combaterea cortizonului.

Dar ca să scapi de problema stresului, învață să-l gestionezi și fă o cură cu ceaiurile și tincturile Nervocalmus din Pachetul Depresii, Insomnii, Stres!

În catalogul online Faunus Plant vei găsi mereu remedii naturiste pentru diverse afecțiuni. Fiecare ceai, tinctură, gel sau tratament are la bază puterea plantelor vindecătoare și rețete transmise din generație în generație. Rețete cu rezultate dovedite pe care ți le oferim din dragoste pentru sănătate și natură. 

Notă: acest articol, publicat inițial în data de 25 august 2016, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos.

Produse recomandate

Pachet Depresii, Insomnii, Stres
Pachet Depresii, Insomnii, Stres
Pachet Depresii, Insomnii, Stres

Sedativ nervos, calmant, antidepresiv, hipotensiv, antiseptic.

4 Recenzii
179,40 lei 117,00 lei
Tinctura Nervocalmus 200ml
Tinctura Nervocalmus 200ml
Tinctura Nervocalmus 200ml

Sistem nervos sănătos. Extract hidroalcoolic concentrat din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandată în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene.

8 Recenzii
39,90 lei
Ceai Nervocalmus 90g
Ceai Nervocalmus 90g
Ceai Nervocalmus 90g

Sistem nervos sănătos. Amestec compus din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandat în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene. Sedativ nervos ,calmant ,antidepresiv

13 Recenzii
19,90 lei