Împotriva insomniilor, stresului și depresiilor există diverse remedii naturiste. Și cu această ocazie te vom ajuta să afli câte ceva despre cele mai bune plante medicinale pentru sistemul nervos.
Plantele medicinale și aromatice despre care o să-ți vorbim în cele ce urmează se regăsesc și în rețetele tradiționale Faunus Plant. Îți recomandăm să le incluzi în dieta ta zilnică dacă vrei să combați natural simptomele asociate stărilor depresive sau de încărcătură psihică așa cum se întâmplă în cazul atacurilor de panică sau a nopților în care nu reușești să te odihnești așa cum ar trebui.
5 Plante medicinale pentru sistemul nervos
Insomniile, stresul și depresiile reprezintă probleme comune ale vremurilor actuale. De multe ori sunt neluate în seamă sau se tratează prin medicamente cu impact destul de agresiv, care generează somnolență, greutăți de concentrare etc. și pot da dependență.
Însă îmbunătățiri se pot obține folosind remedii din plante cu acțiune relaxantă și sedativă asupra sistemului nervos. Din acest punct de vedere citește și despre plante cu efect anxiolitic.
Ajutorul plantelor în tratarea insomniilor, stresului și depresiilor
Talpa-gâștei (Leonurus cardiaca)
Planta este cunoscută îndeosebi pentru proprietățile tranchilizante, reușind să liniștească în egală măsură corpul și mintea. Acțiunea sedativă este benefică atât pentru sistemul cardiovascular (reglează bătăile inimii și relaxează mușchiul cardiac), cât și pentru sistemul nervos (relaxează fără să provoace somnolență).
Hameiul (Humulus lupulus)
Un ingredient esențial în producția de bere, hameiul, la fel ca valeriana, este un fel de antidot împotriva insomniilor. Practic, îmbunătățește calitatea somnului și reduce timpul necesar pentru a adormi. Extractele vegetale contribuie la atenuarea nervozității, favorizând relaxarea și somnul în condiții de stres.
Păducelul (Crataegus monogyna)
Păducelul este un cardioprotectiv prin excelență. Ajută la dilatarea vaselor de sânge și scade frecvența cardiacă, fiind util în reducerea tensiunii arteriale, în special când are origini nervoase. Prin acțiunea sedativă asupra sistemului nervos, ameliorează emotivitatea, stările de stres și îmbunătățește somnul.
Teiul (Tilia cordata)
Teiul, calmantul natural, se bucură de proprietăți ce pot contrasta nervozitatea și tulburările de somn, mai cu seamă pe cele provocate de stres. Fiind o plantă indicată împotriva stărilor de anxietate, se poate utiliza și ca sedativ natural la copiii cu probleme de hiperactivitate și care întâmpină dificultăți să adoarmă.
Lavanda (Lavandula angustifolia)
Planta oferă echilibru sistemului nervos central și vegetativ. Mixul de principii active (uleiuri esențiale, taninuri, flavonoide, substanțe amare) îi conferă o activitate sedativă și calmantă. Lavanda are efecte pozitive vizibile în cazul stărilor de anxietate și nervozitate, de agitație și dureri de cap, de stres și insomnii.
Recomandări de remedii cu plante medicinale pentru sistemul nervos, din magazinul Faunus Plant
Toate aceste plante medicinale cu proprietăți sedative apar și pe lista cu ingrediente ale produselor noastre din pachetul Nervocalmus. Ceaiurile și tincturile contribuie la atenuarea tensiunilor psihice, la îmbunătățirea somnului și la funcționarea sistemului nervos, a cărui sănătate nu trebuie niciodată ignorată.
Pentru nopți liniștite și zile fericite, încearcă tincturile și ceaiurile Nervocalmus!
Notă: acest articol, publicat inițial în data de 26 octombrie 2020, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos.