🎁 Beneficiezi de 35% REDUCERE la toate pachetele. Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Motive neasteptate pentru care ne este mereu foame (partea a II-a)

14:53:16 PM EEST

Motive neasteptate pentru care ne este mereu foame (partea a II-a)

Uneori, prima impresie poate să difere de următoarea… Pentru că nu întotdeauna lucrurile sunt ceea ce par a fi… Și nici foamea nu este de fiecare dată doar… foame.

În spatele poftei de mâncare exagerate, se pot afla diverse cauze, care creează confuzie în capacitatea corpului de a percepe senzația interpretată drept foame. Aparte deshidratarea, lipsa somnului sau stresul, ce alți factori mai pot fi responsabili de lipsa de sațietate?

Prea mulți carbohidrați simpli

Foamea de proporții ne face să căutăm cât mai mulți carbohidrați. Dar dulciurile, pastele făinoase, produsele de patiserie și de panificație din fănă albă, la fel ca tot restul carbohidraților simpli cresc prea rapid nivelul de glucoză din sânge, fără să fie sațioase.

Pentru reducerea poftei de mâncare aparent inexplicabilă, sunt recomandate acele alimente bogate în fibre și carbohidrați complecși. Practic, în loc de chifle, covrigi, prăjiturele și biscuiți, putem alege fructele, legumele, leguminoasele și cerealele integrale.

Consumul excesiv de alcool

Produsele alcoolice stimulează pofta de mâncare și potrivit studiilor, cine bea alcool, are tendința să mănânce mai multe alimente calorice. Nu degeaba unii proprietari de localuri obișnuiesc să le ofere clienților câte un păhărel cu vin sau cocktail înainte de masă.

Acțiunea avută asupra organismului se bazează oarecum pe un fel de înșelătorie, alcoolul numărând printre efecte și deshidratarea. Și odată deshidratați, credem că ne e foame, deși senzația este doar de sete. Pentru atenuarea percepției, trebuie să alternăm alcoolul cu apa.

Aportul insuficient de proteine și grăsimi

Proteinele fac parte din lista nutrienților care sporesc senzația de sațietate (ne simțim mai plini) și o controlează pe cea de foame. Un mare DA, așadar, proteinelor slabe și alimentelor care le conțin! Important este ca sursele să fie cât mai diversificate și să includă carne slabă, ouă și iaurturi.

Același lucru se poate spune și despre grăsimile nesaturate, prezente în uleiuri, semințe și fructe uscate. Acestea, spre deosebite de cele saturate, suprimă sinteza colesterolului LDL (”rău”), echilibrează presiunea sângelui, previn patologiile cardiovasculare și combat foamea.

Rămâi alături de noi în această ”trilogie” ce-ți dezvăluie câteva dintre cele mai frecvente, dar totodată neașteptate cauze ale dorinței nestăvilite de a mânca! Iar dacă ești ”deranjat” de o serie de tulburări digestive, renale, metabolice și nu numai, caută în magazinul Faunus Plant preparatele naturiste potrivite afecțiunilor tale!

Produse recomandate

Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceaiul și tinctura Siluetus pentru arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă. Cură slăbire 36 zile
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceaiul și tinctura Siluetus pentru arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă. Cură slăbire 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare.

127 Reviews
179,40 lei 117,00 lei
Pachet Detoxifiere
Pachet Detoxifiere
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
179,40 lei 117,00 lei
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g

Amestec din 14 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la scăderea în greutate și menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză și laxaţie, fiind recomandat pentru curele de slăbire, obezitate.

41 Reviews
30,90 lei