🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Motive neasteptate pentru care ne este mereu foame (partea I)

14:53:16 PM EEST

Motive neasteptate pentru care ne este mereu foame (partea I)

Alimentația, la fel ca apa și aerul, reprezintă un element absolut necesar pentru supraviețuire. Dar, așa cum unii poate că recunosc, rămâne și una dintre plăcerile ”păcatoase” ale vieții, care ne afectează silueta și mai ales sănătatea.

Pentru unii dintre noi, foamea nu are program. Pe măsură ce mâncăm, în loc să simțim sațietate, ne crește și mai mult pofta de mâncare. Dar de ce oricât de mult mâncăm, foamea rămâne sau pare că se amplifică? De unde acest apetit extraordinar, greu de controlat?

Adevăratele motive trebuie să le căutăm printre următoarele posibile:

Deshidratarea

Uneori, o ușoară deshidratare este percepută ca senzație de foame. Carența apei în organism poate genera stări de slabiciune și de somnolență. Din cauza simptomelor, pentru a se energiza, corpul crede că are o nevoie urgentă de mâncare.

Însă consumând suficiente lichide peste zi, putem evita asimilarea prea multor calorii inutile. De câte ori simțim că ne ”roade” stomacul, este util să bem un pahar cu apă și să așteptăm 15-20 de minute. Poate că ne-a fost doar sete, nu foame…

Lipsa de somn

Somnul neodihnitor sau insuficient se poate transforma într-un factor ce crește sinteza hormonului care controlează apetitul. Dacă nu am dormit cât și cum trebuie, fără să ne dăm seama, corpul încearcă să compenseze lipsa de energie cu o poftă inexplicabilă de alimente calorice (dulciuri și carbohidrați).

Cel mai simplu mod de prevenire a acceselor de foame este să dormim cel puțin 8 ore pe noapte. Sau dacă nu reușim, putem introduce în alimentație preparate sănătoase, precum carbohidrații complecși, proteinele slabe și fructele proaspete.

Stresul

În prezența stresului, în organism se produc diverși hormoni care modifică percepția de foame și de sațietate. Eliberați în concentrații ridicate, hormonii ”prostesc” oarecum sistemul organic și-l fac să creadă că nu este destul de energizat.

Din cauza stresului, preferăm alimentele bogate în lipide și glucide, care ne satisfac doar pe moment carențele energetice și nutriționale. Și trebuie să luăm în considerare găsirea unor terapii de ajutor în relaxarea corpului și a minții, precum meditația și practicile yoga.

Te simți stresat, treci printr-o depresie sau suferi de insomnii? Încearcă pachetele Faunus Plant pentru tulburările sistemului nervos! Și nu uita să urmărești și restul postărilor care dezbat aceeași tematică, foamea exagerată!

Produse recomandate

Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceaiul și tinctura Siluetus pentru arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă. Cură slăbire 36 zile
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceaiul și tinctura Siluetus pentru arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă. Cură slăbire 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare.

127 Reviews
179,40 lei 144,00 lei
Pachet Detoxifiere
Pachet Detoxifiere
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
179,40 lei 144,00 lei
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g

Amestec din 14 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la scăderea în greutate și menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză și laxaţie, fiind recomandat pentru curele de slăbire, obezitate.

41 Reviews
30,90 lei