Hipertensiunea arterială: întrebări și răspunsuri. Tratament naturist hipertensiune
Multă lume vorbește despre hipertensiune arterială, o problemă frecventă în viața de zi cu zi. Dar cât de multe informații se cunosc despre acest inamic care continuă să pună în pericol sănătatea?
Află, în cele ce urmează, ce este, mai exact, hipertensiunea arterială, care sunt factorii declanșatori. Citește și despre cum se depistează și care sunt cele este cel mai potrivit tratament naturist hipertensiune.
Cuprins
- Hipertensiune arterială: ce este?
- Știai că există două tipuri de hipertensiune arterială?
- Hipertensiune arterială: 7 modalități de prevenire a afecțiunii
- Recomandare de tratament naturist hipertensiune
Hipertensiune arterială: ce este?
Presiunea în vasele de sânge este determinată de forța de contracție a inimii, de volumul de lichid din patul vascular, de conținutul de minerale. În plus, este determinată și de structura elastică a arterelor mari, respectiv gradul de contracție al mușchilor din pereții arterelor mici.
Când această presiune crescută persistă pe o perioadă îndelungată și începe să afecteze întregul sistem cardiovascular, putem să vorbim despre hipertensiune arterială.
Pe scurt, hipertensiunea arterială descrie o stare clinică în care tensiunea de la nivelul arterelor înregistrează valori care depășesc standardele fiziologice normale.
Această afecțiune din sfera cardiovasculară poate determina deteriorarea vaselor de sânge și poate contribui la apariția unor complicații cardiace.
De regulă, se consideră că hipertensiunea arterială începe de la valoarea de 140/90 mmHg (tensiune 14 cu 9).
Când se poate vorbi despre hipertensiune arterială?
În stabilirea condiției clinice se iau în considerare două componente:
- Tensiunea maximă (sistolică) – este forța pe care sângele o exercită la nivelul pereților arterelor când mușchiul cardiac se contractă. Valorile optime acoperă intervalul 90 – 140 mmHg.
- Tensiunea minimă (diastolică) – constituie forța cu care sângele acționează asupra arterelor între 2 bătăi cardiace, mai exact când inima se relaxează. La 60 – 90 mmHg este considerată normală.
O persoană este hipertensivă dacă tensiunea sistolică depășește 140 unități, iar cea diastolică, 90.
Știai că există două tipuri de hipertensiune arterială?
Da, există două tipuri de hipertensiune arterială. Hipertensiunea primară, forma cea mai comună, se verifică la circa 95 % dintre pacienți. Nu se poate identifica o cauză precisă, ”vinovatul” rămânând necunoscut.
Doar în jur de 5 % dintre cazuri se pot clasifica drept hipertensiune secundară. Aceasta apare ca o consecință a unor maladii ce afectează arterele, inima, rinichii sau sistemul endocrin.
Ce factori le poate favoriza apariția?
Valorile tensiunii arteriale rezultă influențate de o serie de factori:
- Exces de sare, zahăr, grăsimi.
- Abuz de alcool, nicotină, cafea.
- Lipsă de mișcare.
- Aport redus de vitamina D.
- Predispoziție genetică.
- Dezechilibre hormonale.
- Vârstă înaintată.
- Greutate supraponderală.
Cele anterioare sunt de fapt cauzele posibile ale formei primare. În hipertensiunea secundară, printre posibilii responsabili se regăsesc:
- Patologii endocrine (hipotiroidism, hipertiroidism, sindromul Cushing etc.).
- Afecțiuni renale și cardiace grave.
- Diabetul.
- Sarcina.
Cât este de periculoasă hipertensiunea arterială?
De multe ori i se spune ”asasinul din umbră”, tocmai pentru că acționează în tăcere, având o evoluție asimptomatică. Nedescoperită și netratată la timp, degenerează în complicații grave, de multe ori fatale.
Mai exact, hipertensiunea poate deveni un factor declanșator pentru variate patologii coronariene, cerebrale și renale (ictus, insuficiență cardiacă, infarct miocardic, insuficiență renală etc.).
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Hipertensiune arterială: 7 modalități de prevenire a afecțiunii
Adeseori asimptomatică, hipertensiunea face parte din categoria celor mai grave maladii. Iar pentru a-i reduce riscurile și a ne îmbunătăți calitatea vieții, este necesar să ne orientăm atenția pe măsurile de prevenire:
1.Evitarea sedentarismului
Sedentarismul reprezintă unul dintre principalii factori de risc.
Persoanele cu un stil de viață sedentar sunt predispuse la obezitate și la o frecvență cardiacă majoră, întâmpinând mai multe riscuri. Și cu cât frecvența cardiacă este mai mare, cu atât inima depune mai mult efort să bată.
Din fericire, făcând sport poți combate cu ușurință toate riscurile sedentarismului. Este important să faci zilnic 30 de minute de exerciții cardio, iar dacă vrei și o musculatură bună e recomandat să mergi la sala de forță.
2.Reducerea masei corporale
Pentru a ține sub control valorile tensiunii, este important să fim atenți la indicele de masă corporală (IMC). La hipertensivi, grăsimea cea mai periculoasă este cea abdominală (obezitate androidă). Ca să fim în normalitate, IMC trebuie să se încadreze în intervalul 18,5-24,9 kg/mp.
Pentru a-ți face tranziția ușoară către greutatea optimă, este indicat să începi să bei ceaiuri. Alege Ceai Colesterolus pentru reducerea masei corporale dar și pentru echilibrarea nivelului colesterolului din sânge.
În plus, capsulele ProSilueth contribuie la accelerarea metabolismului, încurajează arderea grăsimilor și controlează senzația de sațietate. Aș mai adăuga și că se adaptează oricărui stil de viață și sunt ușor de administrat și transportat.
3.Scăderea aportului de sodiu
Folosirea exagerată a sării alimentare (sodiu) poate duce la retenție hidrică și totodată la hipertensiune arterială.
Nu este nevoie să excludem de tot sarea, ci doar să o folosim cu măsură și să ne abținem de la consumul unor categorii de alimente procesate, in care conținutul este ridicat.
În plus, odată la ceva timp, este bine să ne orientăm către produse pentru detoxifierea organismului, astfel încât să avem grijă de organismul nostru exact așa cum merită.
4.Limitarea grăsimilor saturate
Grăsimile saturate (de origine animală), spre deosebire de cele nesaturate (de origine vegetală), sunt nesănătoase.
Însă dintr-o dietă echilibrată, nu pot lipsi uleiul de măsline, fructele uscate (nuci, arahide, fistic, alune, semințele (chia, floarea soarelui, in etc.) și peștele.
De asemenea, dacă te gândești cum să menții colesterolul în parametri optimi, o idee bună ar fi să te orientezi către Pachetul pentru Colesterol Mărit și Trigliceride Mari. Acesta conține remedii naturiste care contribuie la menţinerea în limite normale a grăsimilor în sânge și la prevenirea a ceea ce numim hipertensiune arterială.
Așadar, dacă ai semnale ce spun că ai colesterolul mărit, apelează la remediile noastre naturiste.
5. Consumul moderat de alcool
Atâta timp cât se consumă cu moderație, alcoolul nu prezintă pericole. Fiind un vasodilatator, se pare că are un ușor efect protector la nivelul vaselor de sânge.
Însă abuzul poate cauza leziuni grave inimii, tocmai pentru că accelerează fluxul sanguin și ritmul cardiac, ridicând tensiunea.
6. Evitarea fumatului
Substanțele chimice din tabac, cu o acțiune stimulantă, pot compromite pereții arterelor. Și odată ce acestea se restrâng, duc la creșterea tensiunii.
Același lucru se întâmplă și cu drogurile, printre consecințele supradozelor numărându-se infarctul, criza hipertensivă și insuficiența renală.
7. Controlarea periodică
Un lucru pe care-l putem face încă din tinerețe ( ca să prevenim tot ce elegat de hipertensiune arterială), este să ne obișnuim să ne măsurăm tensiunea.
Nu trebuie să transformăm obiceiul într-o obsesie, ci doar să efectuăm controale periodice, în funcție de vârstă (după 30 de ani, cam o dată pe an) și de eventualele maladii diagnosticate.
Aparte toate aceste măsuri preventive, putem scădea riscurile și regla tensiunea arterială cu ajutorul pachetului pentru hipertensiune (ceai și tinctură Normotensius), care contribuie la menținerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac în limite normale.
Recomandare de tratament naturist hipertensiune
Îți recomandăm să-ți verifici tensiunea arterială periodic, fie la medic, fie acasă, folosind un tensiometru cu manșetă de braț. Această practică te ajută să observi dacă tensiunea ta este în limitele normale sau necesită atenție suplimentară. Dacă valorile sunt ridicate, este posibil să ai hipertensiune arterială, care, netratată, poate afecta grav sănătatea.
Pentru a preveni astfel de probleme și pentru a-ți menține sănătatea, Faunus Plant vine în ajutor cu produse naturiste concepute pentru hipertensiune arterială.
De asemenea, aici ai parte de diverse produse naturiste pentru afecțiuni cardiovasculare.
Nu în ultimul rând, dacă vrei să-ți păstrezi inima sănătoasă zi de zi și să previi tulburările cardiace frecvente, este important să acorzi atenție fiecărui semnal de alarmă! Încearcă remediile din Pachetul Inimă Sănătoasă – Afecțiuni Cardiace.
Totuși, e bine ca înainte să tratezi hipertensiunea arterială, să încerci să o previi. Consultă un cardiolog dacă problema persistă, pentru recomandările medicale necesare.