🎉 FLASH SALE! Cumpără oricare 2 produse din Gama Colagenus și primești încă un Colagenus Lichid Cadou. Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Hipertensiunea arteriala se poate preveni! Afla cum!

14:53:41 PM EEST

Hipertensiunea arteriala se poate preveni! Afla cum!

Când tensiunea arterială atinge un nivel cu mult peste valorile considerate normale, putem vorbi despre hipertensiune. Patologia nu trebuie neglijată, deoarece scăpată de sub control, cu timpul, poate afecta inima, creierul, rinichii și ochii, chiar în maniera fatală.

Adeseori asimptomatică, hipertensiunea face parte din categoria celor mai grave maladii. Iar pentru a-i reduce riscurile și a ne îmbunătăți calitatea vieții, este necesar să ne orientăm atenția pe măsurile de prevenire:

1. Evitarea sedentarismului

Sedentarismul reprezintă unul dintre principalii factori de risc. Persoanele cu un stil de viață sedentar sunt predispuse la obezitate și la o frecvență cardiacă majoră, întâmpinând mai multe riscuri. Și cu cât frecvența cardiacă este mai mare, cu atât inima depune mai mult efort să bată.

2. Reducerea masei corporale

Pentru a ține sub control valorile tensiunii, este important să fim atenți la indicele de masă corporală (IMC). La hipertensivi, grăsimea cea mai periculoasă este cea abdominală (obezitate androidă). Ca să fim în normalitate, IMC trebuie să se încadreze în intervalul 18,5-24,9 kg/mp.

3. Scăderea aportului de sodiu

Folosirea exagerată a sării alimentare (sodiu) poate duce la retenție hidrică și totodată la hipertensiune. Nu este nevoie să excludem de tot sarea, ci doar să o folosim cu măsură și să ne abținem de la consumul unor categorii de alimente procesate, in care conținutul este ridicat.

4. Limitarea grăsimilor saturate

Grăsimile saturate (de origine animală), spre deosebire de cele nesaturate (de origine vegetală), sunt nesănătoase. Însă dintr-o dietă echilibrată, nu pot lipsi uleiul de măsline, fructele uscate (nuci, arahide, fistic, alune, etc.), semințele (chia, floarea soarelui, in, etc.) și peștele.

5. Consumul moderat de alcool

Atâta timp cât se consumă cu moderație, alcoolul nu prezintă pericole. Fiind un vasodilatator, se pare că are un ușor efect protector la nivelul vaselor de sânge. Însă abuzul poate cauza leziuni grave inimii, tocmai pentru că accelerează fluxul sanguin și ritmul cardiac, ridicând tensiunea.

6. Evitarea fumatului

Substanțele chimice din tabac, cu o acțiune stimulantă, pot compromite pereții arterelor. Și odată ce acestea se restrâng, duc la creșterea tensiunii. Același lucru se întâmplă și cu drogurile, printre consecințele supradozelor numărându-se infarctul, criza hipertensivă și insuficiența renală.

7. Controlarea periodică

Un lucru pe care-l putem face încă din tinerețe, este să ne obișnuim să ne măsurăm tensiunea. Nu trebuie să transformăm obiceiul într-o obsesie, ci doar să efectuăm controale periodice, în funcție de vârstă (după 30 de ani, cam o dată pe an) și de eventualele maladii diagnosticate.

Aparte toate aceste măsuri preventive, putem scădea riscurile și regla tensiunea arterială cu ajutorul pachetului pentru hipertensiune (ceai și tinctură Normotensius), care contribuie la menținerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac în limite normale.

Produse recomandate

Magazin naturist, Normotensius - Ceai Tensiune Normală 90g. Amestec plante medicinale care reglează tensiunea arterială, faunusplant.ro
Magazin naturist, Normotensius - Ceai Tensiune Normală 90g. Amestec plante medicinale care reglează tensiunea arterială, faunusplant.ro
7 Reviews
24,00 lei 20,00 lei
Magazin naturist, Normotensius - Tinctură. Flacon 200ml. Extract hidroalcoolic concentrat din plante medicinale pentru reglarea tensiunii arteriale, faunusplant.ro
Magazin naturist, Normotensius - Tinctură. Flacon 200ml. Extract hidroalcoolic concentrat din plante medicinale pentru reglarea tensiunii arteriale, faunusplant.ro
10 Recenzii
46,00 lei 39,00 lei