Hiperglicemie simptome și prevenție: ce să nu ignori niciodată
De cele mai multe ori, simptomele hiperglicemiei sunt subtile, dar pot duce la complicații grave dacă nu sunt tratate la momentul potrivit.
Pe parcursul unei singure zile, valorile glicemiei pot crește sau, dimpotrivă, pot scădea. Însă cât timp nu ies din intervalul de siguranță, nu există riscuri pentru sănătate.
Prin valori normale se înțelege 70 – 100 mg / dl (înainte de masă) și 130 – 150 mg / dl (preferabil sub 140 mg / dl) după masă. În rândul persoanelor sănătoase, rareori glicemia coboară sub 70 de unități sau crește peste 140.
Cuprins
- Ce este hiperglicemia?
- Hiperglicemie simptome pe care să le știi
- Hiperglicemie simptome: cum le prevenim?
- Recomandarea Faunus Plant în prevenirea simptomelor de hiperglicemie
Ce este hiperglicemia?
Înainte să deschidem subiectul despre hiperglicemie simptome, trebuie să discutăm câte puțin despre această afecțiune medicală.
Hiperglicemia este caracterizată printr-un nivel crescut al glucozei în sânge, depășind valorile normale.
Aceasta apare atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau când celulele devin rezistente la acțiunea insulinei, hormon esențial pentru utilizarea glucozei ca sursă de energie.
Cum spuneam, nivelurile de glucoză sunt considerate normale atunci când se situează între 70 și 100 mg/dl (3,9 – 5,6 mmol/L) în condiții de repaus alimentar. O valoare peste 126 mg/dl (7 mmol/L) la o persoană care nu a mâncat timp de 8 ore indică prezența hiperglicemiei. Aceasta poate fi temporară sau cronică, fiind frecvent asociată cu diabetul zaharat, dar și cu alte afecțiuni, cum ar fi pancreatita sau anumite tulburări hormonale.
Printre cauzele hiperglicemiei se numără alimentația bogată în carbohidrați, stresul, infecțiile, sedentarismul și nerespectarea tratamentului diabetologic. Simptomele comune includ sete excesivă, urinare frecventă, oboseală și vedere neclară.
În cazuri severe, hiperglicemia poate duce la complicații grave, precum cetoacidoza diabetică sau sindromul hiperglicemic hiperosmolar, care necesită intervenție medicală rapidă.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Hiperglicemie simptome pe care să le știi
Hiperglicemia, o afecțiune caracteristică diabetului zaharat, determină apariția unor simptome specifice precum:
- Creșterea poftei de mâncare;
- Senzație permanentă de sete;
- Gură uscată;
- Oboseală constantă;
- Somnolență;
- Vindecarea lentă a leziunilor cutanate;
- Piele uscată și prurit etc.
Dacă nu se tratează la timp, își pot face apariția și alte manifestări precum:
- Întârzierea vindecării rănilor;
- Infecții frecvente (de exemplu, candida);
- Slăbire fără diete;
- Dureri abdominale;
- Greață și vărsături;
- Respirație acidă;
- Comă (în cazuri extreme).
Hiperglicemie simptome: cum le prevenim?
Pentru controlarea cantității de zahăr din sânge nu ai neapărat nevoie de medicamente, căci hiperglicemia poate fi combătută prin câteva măsuri la dispoziția tuturor precum:
Viață cât mai activă
Glucoza joacă rolul de combustibil pentru organism. Cu cât efortul fizic este mai mare, cu atât corpul va intensifica arderile, cu efecte favorabile asupra glicemiei.
Nu te obligă nimeni să practici un anume sport la nivel agonistic, ci doar să te îndrepți spre activități fizice de tip aerobic măcar 30 de minute pe zi la o intensitate moderată.
Mai multe condimente
Despre condimente se știe că abundă de nutrienți esențiali. Însă puțină lume este la curent cu puterea lor hipoglicemiantă și efectele pozitive în tratarea diabetului.
Consumă de câte ori ai ocazia scorțișoară, cuișoare, ghimbir, ardei iute, turmeric, coriandru, oregano și altele similare. Condiția este să fie integrate în rețete sănătoase, bine echilibrate.
Mai puțini cartofi
Indicele glicemic (IG) descrie capacitatea carbohidraților incluși în alimente de a ridica glicemia. Iar cartofii fac parte din categoria alimentelor cu un IG ridicat.
Dar nu înseamnă să-i excluzi total, ci doar să ai grijă cum îi gătești. De exemplu, cartofii prăjiți au valorile cele mai ridicate. IG se poate scădea fierbând cartofii în coajă și alegând cartofii noi în locul celor vechi, dacă tot este sezonul lor.
Produse recomandate
Recomandarea Faunus Plant în prevenirea simptomelor de hiperglicemie
Lista măsurilor prin care poți normaliza glicemia nu se limitează la cele prezentate anterior, dar vom reveni și cu altele.
De asemenea, un ajutor de nădejde vine și din partea plantelor medicinale. În acest sens, îți recomandăm remediile cu acțiune hipoglicemiantă din Pachetul Diabet de la Faunus Plant.
Totodată, specialiștii spun că frunzele de afin, datorită principiilor active conținute, au o acțiune hipoglicemiantă. Din fericire, le găsești și în magazinul nostru online, fiind incluse în variate proporții în ceaiul tradițional Glicemie normală.
Aici vei găsi cele mai recomandate remedii naturiste pentru diabet și glicemie mărită. Inspirată de puterea vindecătoare a naturii, colecția de la Faunus Plant include atât produse naturiste pentru diabet, cât și produse naturiste pentru afecțiuni cardiovasculare.
Așadar, dacă prezinți hiperglicemie simptome, apelează la remediile noastre naturiste înainte să te confrunți cu diferite complicații.
Sănătate și numai bine!