🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cele mai frecvente 4 erori care incetinesc metabolismul

14:53:28 PM EEST

Cele mai frecvente 4 erori care incetinesc metabolismul

Nu mai este un secret pentru nimeni că un metabolism mai rapid ajută la arderea mai multor calorii și, implicit, la pierderea excesului de kilograme. Însă există anumite erori care nu fac altceva decât să încetinească acest mecanism uimitor și totodată să împiedice consumul unui număr suficient de calorii.

1. Eliminarea carbohidraților din alimentație

Renunțarea la carbohidrați reprezintă una dintre greșelile cele mai comune care îngreunează metabolismul. Dar în loc să eliminăm de tot pastele făinoase și produsele de panificație, le putem reduce cantitativ.

În timpul activităților fizice, mușchii au nevoie de glicogen (o importantă resursă energetică ce susține metabolismul), procurat tocmai din rezervele de carbohidrați prezente în organism. Practic, este vorba despre ”carburantul” fără de care mușchii nu au cum să lucreze în maniera corectă. Odată cu această ”carență”, corpului îi lipsește energia necesară pentru arderea caloriilor.

2. Prea mult somn

Trebuie să recunoaștem că nu de puține ori, profităm de timpul liber și rămânem în pat până târziu. Dar, din păcate, este vorba despre încă o greșeală frecventă care încetinește viteza metabolismului și favorizează asimilarea caloriilor și a kilogramelor.

Potrivit studiilor, trezitul devreme este benefic pentru sănătate și ne ajută să consumăm mai multe calorii. În loc să lenevim până târziu, am putea în schimb, să ne trezim mai devreme cu o jumătate de oră decât eram obișnuiți și să ne ”umplem” timpul cu câteva exerciții fizice sau cu o alergare în aer liber.

3. Renunțarea la sare și la alimentele sărate

Dacă excesul de sare dăunează grav sănătății, este contraindicat să eliminăm în totalitate sarea din alimentație. Excepție fac situațiile în care problemele de sănătate impun adoptarea unor diete fără sare.

Sarea iodată, un aliment ca oricare altul, este unul esențial pentru activarea glandei tiroide și totodată a metabolismului (iodul favorizează stimularea hormonilor tiroidieni). De exemplu, în cazul hipotiroidismului (deficit de hormoni tiroidieni), din cauza tiroidei ”leneșe”, metabolismul încetinește considerabil și ne va fi dificil să dăm jos câteva kilograme. În schimb, ne vom confrunta cu tendința de îngrășare.

4. Prea multă căldură în casă

Nimănui nu-i place să rabde din cauza frigului, în special când temperatura ambientului extern ne obligă să punem în funcțiune sistemele de încălzire. Și totuși, câteva grade în minus stimulează viteza metabolismului.

Dacă obișnuim să dormim în încăperi prea tare încălzite, vom fi surprinși să aflăm concluziile la care au ajuns oamenii de știință. Potrivit unor studii, în cazul persoanelor care au posibilitatea să-și petreacă timpul în medii mai răcoroase atât iarna, cât și vara, organismul are capacitatea să ardă un număr major de calorii.

Te-ai săturat să te întrebi de ce mereu dai greș cu dietele de slăbit? Te întrebi de ce orice ai face, cele câteva kilograme în plus se încăpățânează să te părăsească? Ar putea fi o problemă de metabolism.

Încearcă remediile Faunus Plant pentru probleme metabolice! Și nu uita să te ferești de cele câteva erori responsabile și ele de încetinirea metabolismului!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei

Hipoglicemiant, astringent, coleretic-colagog.

6 Reviews
210,00 lei 168,00 lei