Ce efect au ouăle asupra colesterolului?

Astăzi discutăm despre ouă și colesterol. Ouăle sunt printre cele mai accesibile surse de nutrienți și, din fericire, există o mulțime de modalități de preparare ale acestora.
Cu toate acestea, discuțiile despre conținutul ridicat de colesterol al ouălor continuă să ridice câteva semne de întrebare. Cum mulți se întreabă în ce măsură ouăle afectează colesterolul, iată și o temă numai bună pentru momentul în care ne aflăm.
Este normal să te ferești de ele sau nu are sens să te preocupe câte incluzi în meniul săptămânal?
Rămâi alături de mine.
Cuprins
- Ce modificări apar în organism dacă mănânci zilnic mai multe ouă?
- Ouăle: prieten sau dușman pentru cei care se confruntă cu colesterolul mare?
- Cu ce beneficii vine la pachet consumul de ouă?
- Recomandările Faunus Plant pentru reglarea nivelului de colesterol
Ce modificări apar în organism dacă mănânci zilnic mai multe ouă?
De-a lungul vremii, oamenii au trăit cu convingerea că trebuie să limiteze consumul de ouă, mai ales cel de gălbenușuri.
Totul se bazează pe ideea deja învechită că reprezintă un pericol real pentru sănătate, crescând riscurile afecțiunilor cardiovasculare și nu numai.
Un consum optim poate însemna undeva la 2-6 gălbenușuri / săptămână, deși nu există dovezi concludente care să susțină stabilirea unor limite exacte.
În schimb, diverse studii demonstrează că pentru majoritatea populației, ouăle constituie un aliment sigur pentru sănătate. Iar rezultatele arată în modul următor:
- ouăle cresc valorile colesterolului ”bun” (HDL);
- după consum, colesterolul ”rău” (LDL) nu suferă modificări, decât în câteva cazuri;
- ouăle îmbogățite cu Omega 3 pot reduce nivelul trigliceridelor, un alt inamic al sănătății cardiovasculare;
- ouăle cresc valorile luteinei și zeaxantinei, carotenoizi importanți.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Ouăle: prieten sau dușman pentru cei care se confruntă cu colesterolul mare?
Conform specialiștilor americani, ouăle reprezintă o sursă importantă de antioxidanți, proteine și nutrienți esențiali, fiind alimente valoroase care nu ar trebui evitate.
Totuși, înainte să vorbim despre ouă și asocierea acestora cu colesterol mare, ar trebui să aflăm ce înseamnă colesterolul. Substanța se regăsește atât în sânge cât și în fiecare celulă, contribuind, printre multe altele, la producerea vitaminei D, a membranelor celulare, a acizilor biliari și a unor hormoni esențiali.
Când vorbim de colesterol mărit sau lipoproteine de joasă densitate (LDL), ne gândim la o concentrație excesivă depozitată pe pereții arterelor care poate genera infarct și ictus (AVC).
Deși ouăle conțin colesterol, consumul moderat – aproximativ 4-6 ouă pe săptămână – este considerat sigur. Un studiu Mayoclinic din 2005 sugerează că persoanele care consumă ouă nu prezintă un risc crescut de creștere a colesterolului față de cele care evită acest aliment.
Există însă dovezi neconcludente cu privire la asocierea dintre consumul de ouă sau colesterol cu mortalitatea de toate cauzele și bolile cardiovasculare.
Dacă vrei să menții colesterolul în limitele normale, este bine să te orientezi către pachetul pentru Colesterol Mărit și Trigliceride Mari. Acesta conține remedii naturiste care ajută la prevenirea a ceea ce numim hipertensiune arterială.
Cu ce beneficii vine la pachet consumul de ouă?
Ouăle sunt considerate un aliment complet, cu numeroase proprietăți benefice și care furnizează substanțe nutritive ce nu pot fi ignorate.
Printre principiile nutriționale ce merită menționate, se numără:
- Toți cei 20 de aminoacizi esențiali, ceea ce înseamnă proteine de înaltă valoare biologică, pe care organismul uman nu le produce și trebuie asimilate din alimentație;
- Vitamina A și cei 2 carotenoizi prețioși (luteină, zeaxantină) ce contribuie la îmbunătățirea funcției vizuale;
- Vitamina B12, care în mod normal apare în alimentele de origine animală, însă este deficitară în dietele vegane și vegetariene;
- Colina (vitamina B8), utilă pentru buna funcționare a ficatului și vezicii biliare (optimizează folosirea colesterolului și grăsimilor);
- Vitamina D, indispensabilă pentru sănătatea sistemului osos, importantă îndeosebi la persoanele care nu stau multe ore la soare;
- Săruri minerale precum fier, calciu, potasiu și fosfor, fiecare cu un rol bine definit (sănătatea oaselor și dinților, combaterea anemiei etc.).
Produse recomandate
Recomandările Faunus Plant pentru reglarea nivelului de colesterol
Așadar, corpul uman are nevoie de ,,combustibil’’, și anume de o alimentație ponderată sub aspect caloric, dar suficient de hrănitoare, din care să nu lipsească cerealele integrale, ouăle, grăsimile sănătoase, respectiv carnea slabă.
Totuși, dacă prezinți semnale ce spun că ai colesterolul mărit, este recomandat să apelezi la remediile naturiste.
Îți recomand să te orientezi către ceaiuri precum Colesterolus care ajută la echilibrarea nivelului colesterolului din sânge, respectiv capsulele ProSilueth care contribuie la arderea grăsimilor.
De asemenea, este recomandat, ca din când în când, să te orientezi inclusiv către preparatele pentru curățarea organismului, așa cum este pachetul de detoxifiere.