🎁 Profită de până la 40% DISCOUNT la toate produsele noastre! Stocuri limitate!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce și cum să mănânci azi ca să te ”păstrezi” pentru Sărbători?

14:55:56 PM EEST

Ce și cum să mănânci azi ca să te ”păstrezi” pentru Sărbători?

De Sărbători, cine se mai gândește la restricții și la măsurarea porțiilor?

Proteine cu carbohidrați simpli... Cozonaci după alte enșpe feluri încărcate...

Se poate să nu respecți tradiția? Se poate doar să asiști, fără să participi?

Nici nu trebuie.

Tuturor li se întâmplă să sară calul rău de tot, de prin Ajunul Crăciunului, până după Sf. Ion. Chiar și cei ponderați la masă. Pentru ca așa le e felul.

Nu e mare scofală dacă ”abuzurile” se limitează la 2, 3 sau 7 zile pe an. In total. Problema apare când pur și simplu nu te trage firea să spui NU. Niciodată.

Oricum ți-ar fi năravurile, fă un minim efort măcar în acest an. Doar câteva zile. Nu de alta, dar să te ”păstrezi” pentru Sărbători.

Nu sări nicio masă!

Chiar de nu poți respecta ca la carte 3 mese cu 2 gustări, fă să fie măcar 4 în total. Fiecare la cel mult 4 ore distanță de cealaltă. Și niciuna foarte excesivă caloric.

Sărind peste mese, corpul tău va ”cere” mai mult la sfârșitul zilei și mai ales în zilele cu pricina. Prilej numai bun să-i dai de știre să acumuleze tot ce poate, până mai poate și are de unde.

Dar e greu să respecți ”instrucțiunile” când șeful trage de tine (că ai scadențe de respectat). E greu și când ai timpul ocupat cu curățenia generală sau când goana după cadouri nu-ți lasă timp să te așezi ca tot omul la masă.

Punctează pe lejeritate!

Lasă ”artileria grea” pentru Sărbători. Dar pregătește-ți organismul de pe acum. Ce ai de făcut?

Cu gândul la dulciuri, cârnați, tobă și alte ”libertăți”, controlează ce pui în farfurie. Fă-o cel puțin pe ultima sută de metri. Merită efortul.

”Abuzează” de preparate ușoare, pe bază de alimente recunoscute pentru efectul lor depurativ.

Nu e foarte greu să reușești din moment ce în categorie intră o grămadă bună de fructe și legume, multe ușor de procurat de la aproape orice supermarket: anghinare, fenicul, sparanghel, varză, morcovi, dovlecel, sfeclă roșie, broccoli, mere, citrice etc.

Spune PAS dulciurilor...!

În timpul ”maratonului gastronomic” ce va ține pân’ la anu’, excesele de dulciuri, adică de zaharuri sau carbohidrați simpli (cei răi), vor fi în toi.

Că-ți va fi greu să refuzi din bunătățile preparate cu mult drag de mama, bunica, soția, iubita. Sau pe care le pregătești tu cu propriile mânuțe.

Dar nu e motiv de disperare. Nu e nevoie de refuzuri. Doar că trebuie să ai grijă la ce faci până atunci.

Așa că, elimină sau cel puțin redu consumul de pâine albă, paste făinoase, dulciuri, produse de panificație. Regula rămâne valabilă pentru tot ce are în compoziție făină albă sau / și zahăr.

Iar dacă nu poți renunța nici în ruptul capului la făinoase, optează pentru variantele integrale. Iar în locul zahărului folosește îndulcitori naturali (de exemplu ștevie). Sau mai ”plusează” în dietă cu niște porții de fructe. Dar nu dintre acelea cu exces de fructoză și cu indice glicemic ridicat.

... și alcoolului!

Cam tot la fel trebuie procedat și cu alcoolul, al cărui aport caloric e demn de o cură de îngrășare în adevăratul sens.

Se știe că alcoolul conține multe calorii goale. Adică oferă doar aport energetic (exces caloric), fără nicio valoare nutrițională (sau aproape nulă). Carevasăzică băturile alcoolice sunt sărace de tot în micronutrienți (minerale, vitamine, antioxidanți etc.).

Printre puținele excepții se regăsesc vinul (în special cel roșu) și berea. Cele două, pe lângă procentajul de alcool, printre altele, mai oferă antioxidanți (vinul) și vitamina B6 (berea).

Însă abuzurile reușesc să distrugă beneficiile cu care te răsplătesc.

Pentru azi cam asta e tot. Dar înainte să încheiem...

La nevoie, dacă simți că e cazul pentru o cură de curățare a organismului sau dacă nu mai poți cotrola pofta de mâncare, amintește-ți de ajutorul plantelor medicinale!

În orice perioadă a anului, poți ”profita” de pachetele Slăbire sau Detoxifiere marca Faunus Plant!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare. Ajutǎ la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor şi menținerea greutății ,Ajută la îmbunătățirea digestiei și a funcției intestinale ,Contribuie la eliminarea excesului de apă din organism

142 Reviews
210,00 lei 147,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g

Amestec din 14 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la scăderea în greutate și menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză și laxaţie, fiind recomandat pentru curele de slăbire, obezitate.

42 Reviews
36,00 lei 25,00 lei