Ce dietă poți urma pentru distonia neurovegetativă
Distonia neurovegetativă este o afecțiune a sistemului nervos vegetativ și poate apărea la oricine, în special la tineri și femei.
De la amețeli, dureri de cap, palpitații, greață, până la contracturi musculare, anxietate sau tulburări ale somnului, aceasta se poate manifesta prin simptome extrem de variate. Din această cauză, tulburările neurovegetative sunt greu de diagnosticat și pot fi confundate cu alte probleme de sănătate.
Ce te poate ajuta dacă suferi de această afecțiune? Ei bine, pe lângă tratamentul recomandat de către medicul specialist, este important să urmezi o dietă care să te ajute să restabilești echilibrul sistemului nervos.
Rămâi alături de noi pentru a afla mai multe despre distonia neurovegetativă, cum se manifestă și ce alimente și remedii naturale îți pot ajuta organismul.
Ce sunt tulburările neurovegetative?
Pentru a înțelege ce este distonia neurovegetativa, este important să știm cum funcționează sistemul nervos vegetativ, denumit și autonom.
Pentru început, să ne reamintim că sistemul nervos periferic este alcătuit din sistemul nervos somatic și cel vegetativ.
Sistemul nervos vegetativ controlează toate organele și funcțiile vitale ale organismului și se împarte în două componente:
- Sistemul nervos vegetativ simpatic – cu rol de stimulare a organelor interne și de a ajuta organismul să răspundă în situații de urgență.
- Sistemul nervos vegetativ parasimpatic – responsabil de procesul de regenerare, relaxare și refacere a organismului.
Atunci când trecem prin multe situații stresante și tensionate, pot să apară dezechilibre la nivelul celor două componente ale sistemului nervos vegetativ. Iată câteva remedii naturiste eficiente contra stresului.
Aceste tulburări determină apariția unor manifestări foarte neplăcute, care afectează profund viața de zi cu zi a bolnavilor.
Produse Recomandate
Cum se manifestă distonia neurovegetativă?
Afecțiunea se manifestă printr-o serie de simptome, cele mai frecvente fiind de natură somatică.
Iată cum poți recunoaște semnele distoniei neurovegetative:
- palpitații,
- lipsă de aer și senzația de sufocare,
- înțepături la nivelul pieptului,
- dureri de cap și în zona toracelui,
- senzația de nod în gât,
- greață,
- contracții musculare,
- anxietate și senzația de teamă,
- furnicături la nivelul brațelor, degetelor sau buzelor etc.
Află mai multe despre cauzele, simptomele și remediile pentru distonia neurovegetativă.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!
Ce dietă se recomandă în distonia neurovegetativă?
Alimentația te poate ajuta să previi și să ameliorezi afecțiunile sistemului nervos.
Iată ce trebuie să incluzi în dieta ta:
Alimente bogate în acizi grași esențiali. Aceștia sunt necesari pentru buna funcționare a organismului, mai ales în perioadele de suprasolicitare psihică. Îi poți obține din alimente precum peștele (somon, ton, hering, macrou, sardine), semințe de in, migdale, ulei de măsline etc.
Alimente cu un conținut ridicat de calciu. Calciul asigură funcționarea normală a sistemului nervos și osteoarticular, fiind un macroelement esențial pentru organism. Pe lângă produsele lactate, calciul este prezent în verdețurile cu frunze, fasole, linte, năut, sardine, semințe de chia și multe alte surse naturale.
Complexul de vitamine B. Acesta include 8 vitamine solubile în apă (B1, B2, B3, B6, B7, B9, B12 si B15) și este esențial pentru buna funcționare a sistemului nervos, dar și pentru o imunitate puternică. Principala sursă de vitamine B provine din alimentație, acestea fiind prezente în brânzeturi, ciuperci, carne, drojdia de bere, pătrunjel, nuci, salată verde, cereale integrale, gălbenuș de ou etc.
Fructele și legumele nu trebuie să lipsească nici ele din dieta ta. Iată 4 beneficii ale consumului zilnic de fructe.
Pe lângă o alimentație echilibrată și variată, încearcă să faci cât mai multă mișcare, expune-te la soare, odihnește-te suficient și elimină pe cât posibil factorii de stres.
Suferi de insomnii? Iată 3 cauze la care nu te așteptai. Și pentru că somnul de noapte este foarte important pentru refacerea organismului, află ce tratamente naturiste reduc stresul, combat anxietatea și asigură un somn odihnitor.
Produse naturiste pentru distonie neurovegetativă de la Faunus Plant
Pe lângă o alimentație sănătoasă, nu uita de plantele medicinale. Natura ne oferă întotdeauna soluții pentru problemele noastre de sănătate, iar simptomele distoniei neurovegetative pot fi gestionate mai ușor cu remedii naturale.
La Faunus Plant găsești cele mai bune produse naturiste obținute din plante medicinale și aromatice, prelucrate manual, fără conservanți sau coloranți artificiali.
Astfel, dacă vrei să urmezi un tratament naturist pentru distonie neurovegetativă, iată ce îți recomandăm:
Tinctura Nervocalmus – contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și reduce tensiunile psihice. Este recomandată pentru migrene, insomnii, nervozitate și distonii neurovegetative.
Tinctura de obligeană – este un bun tonic nervos, fiind recomandată pentru detensionare, relaxare și ameliorarea stărilor depresive.
Tinctura de valeriană – menține starea de relaxare mentală, îmbunătățește somnul și reduce palpitațiile, dar și spasmele musculare.
Ceaiul Nervocalmus - datorită amestecului de 5 plante medicinale (talpa-gâștei, păducel, tei, lavandă, hamei), ceaiul Nervocalmus acționează ca sedativ nervos, calmant și antidepresiv.
Bucură-te de puterea vindecătoare a naturii și descoperă toată gama de remedii naturiste pentru afecțiunile sistemului nervos de la Faunus Plant. Toate produsele sunt certificate și au o eficiență dovedită în timp.
Trimite mai departe