🎁 Beneficiezi de 35% REDUCERE la toate pachetele. Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Planta de coada calului și proprietățile sale medicinale

14:59:17 PM EEST

Planta de coada calului și proprietățile sale medicinale

Planta de coada calului și beneficiile ei în remedii naturiste

Planta de coada calului se numără printre cele mai cunoscute plante medicinale cu efecte terapeutice bune pentru organism. 

Coada calului mai este cunoscută în popor și sub denumirile de coada mânzului, bota calului sau barba ursului. Planta se găsește în regiunile montane, în apropierea apelor, în zonele de câmpie, dar și în proximitatea mlaștinilor. 

Fiind o plantă medicinală cu efecte vindecătoare, proprietățile cozii calului o fac tot mai des utilizată într-o mulțime de tratamente naturiste în ameliorarea diferitelor afecțiuni. 

Descoperă și tu în articolul de astăzi care sunt beneficiile plantei de coada calului și remediile naturiste cele mai căutate.

Beneficiile cozii calului pentru sănătatea organismului

Coada calului este utilizată din cele mai vechi timpuri pe post de medicament și poate fi consumată sub formă de ceai sau tinctură, suc sau sirop.

Ea se mai face cunoscută și drept planta cu cel mai mare concentrat de siliciu, mineral benefic pentru sănătatea organismului tău. În plus, coada calului conține magneziu, fier, zinc, calciu, potasiu, mangan, vitamine (A, B2, B3, B5, C și E), fiind bogată și în antioxidanți.

Vrei să cunoști beneficiile reale ale cozii calului asupra corpului tău? Uite câteva dintre ele:

 • ameliorează afecțiunile asociate tractului urinar;
 • are proprietăți diuretice (elimină fluidele și toxinele în exces din organism);
 • susține sănătatea oaselor;
 • întărește firele de păr și îi stimulează creșterea;
 • întărește structura unghiilor;
 • contribuie la reducerea umflăturilor.

  Astfel, având o mulțime de substanțe pozitive pentru organism, coada calului este utilizată la prepararea numeroaselor remedii naturiste, cu beneficii rapide.

  Proprietățile terapeutice ale plantei de coada calului

  Așa cum îți spunem, planta de coada calului este o adevărată plantă medicinală minune. Datorită proprietăților sale terapeutice, ea este folosită ca leac din cele mai vechi timpuri, atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern.

  Contribuția plantei de coada calului pentru un organism sănătos constă în:

   Să nu uităm că proprietățile terapeutice ale plantei de coada calului sunt dovedite și pentru:

   • tratarea eczemelor și escarelor;
   • tratarea aftelor și abceselor;
   • ameliorarea cazurilor de dermatită (semne roșii cu mâncărimi la nivelul pielii);
   • împiedicarea dezvoltării ulcerațiilor.

    Bineînțeles că, pentru a oferi efecte pozitive asupra sănătății corpului tău, planta de coada calului trebuie culeasă și preparată corespunzător.

     

    Remedii naturiste pe bază de coada calului

    Poți utiliza coada calului ca tratament naturist sub formă de ceai, tinctură de coada calului, suc sau sirop. Însă, cea mai căutată și consumată variantă este cea a ceaiului de coada calului.

    La ce este bun ceaiul? Ei bine, infuzia împrumută proprietățile și beneficiile plantei medicinale.

    Când și cum trebuie culeasă coada calului pentru ceai? 

    Pentru prepararea acestuia ai nevoie doar de părțile aeriene ale plantei, fără să te atingi de rădăcină. Perioada optimă este spre sfârșitul primăverii, începutul verii, undeva între lunile mai și iunie. După recoltare, planta de coada calului poate fi consumată atât verde, cât și uscată, în ceai.

    Pentru a o usca, tulpinile strânse sunt așezate pe hârtie și depozitate într-un loc fără lumină și umiditate. Bineînțeles, doar după ce sunt bine curățate și răsfirate. Ruperea cu ușurință a tulpinii indică sfârșitul procesului de uscare.

    Apoi, învață cum să depozitezi corect produsul naturist obținut.

    Ce trebuie știut înainte de consumarea plantei de coada calului

    Fie că vrei să te bucuri de beneficiile ceaiului de coada calului, fie că vrei să consumi planta cu proprietăți medicinale sub altă formă, să știi că există câteva contraindicații.

    Și cum nimic nu trebuie administrat în exces sau nepotrivit, planta de coada calului are și ea excepțiile sale. 

    Când trebuie evitat consumul de coada calului?

    • În cazul femeilor însărcinate sau care încă alăptează, la persoanele cu lipsă de potasiu sau cele care știu că suferă de diabet, în cazul deficienței de vitamina B1.

    Mai mult, părerea unui medic trebuie cerută înainte de combinarea cu alte medicamente. 

    Pe de altă parte, cantitatea consumată de coada calului nu trebuie nici ea neglijată, 2-3 lingurițe fiind suficiente pentru o infuzie.

    Plantele medicinale sunt medicamente naturale. Ca atare, ele necesită o culegere atentă și preparare corespunzătoare. 

    În familia Faunus Plant, ne ocupăm de generații cu selectarea și prelucrarea manuală a plantelor din culturi autohtone. Punem pe primul loc calitatea produselor naturiste, respectând resursele oferite de mama natură și avem grijă de sănătatea ta.

    Produse recomandate

    Ceai Cardiacus 90g
    Ceai Cardiacus 90g
    Ceai Cardiacus 90g

    Inimă sănătoasă. Amestec compus din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului cardiovascular, fiind recomandat în tulburări de ritm cardiac (tahicardie, palpitaţii, extrasistole), insuficienţă cardiacă, cardiopatie ischemică, angină pectorală, distonii neurovegetative, anxietate, nevroze, aritmii cardiace.

    9 Recenzii
    19,90 lei
    Tinctura Cardiacus 200ml
    Tinctura Cardiacus 200ml
    Tinctura Cardiacus 200ml

    Inimă sănătoasă. Extract hidroalcoolic concentrat din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului cardiovascular, fiind recomandată în tulburări de ritm cardiac (tahicardie, palpitaţii, extrasistole), insuficienţă cardiacă, cardiopatie ischemică, angină pectorală, distonii neurovegetative, anxietate, nevroze, aritmii cardiace.

    7 Recenzii
    34,90 lei
    Ceai Colesterolus 90g
    Ceai Colesterolus 90g
    Ceai Colesterolus 90g

    Colesterol în limite normale. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoasemenţinerea în limite normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge, fiind recomandat în colesterol mărit, trigliceride mărite, ateroscleroză.

    14 Recenzii
    19,90 lei
    Tinctura Colesterolus 200ml
    Tinctura Colesterolus 200ml
    Tinctura Colesterolus 200ml

    Colesterol în limite normale. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoasemenţinerea în limite normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge, fiind recomandată în colesterol mărit, trigliceride mărite, ateroscleroză.

    12 Recenzii
    39,90 lei
    Ceai Gastricus 90g
    Ceai Gastricus 90g
    Ceai Gastricus 90g

    Stomac sănătos și digestie perfectă. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie funcționarea normală a tractului gastrointestinal, fiind recomandat în hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer gastric și duodenal, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), meteorism (balonare).

    7 Recenzii
    19,90 lei
    Tinctura Gastricus 200ml
    Tinctura Gastricus 200ml
    Tinctura Gastricus 200ml

    Stomac sănătos și digestie perfectă. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie funcționarea normală a tractului gastrointestinal, fiind recomandată în hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer gastric și duodenal, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), meteorism (balonare).

    6 Recenzii
    39,90 lei
    Ceai Prostatus 90g
    Ceai Prostatus 90g
    Ceai Prostatus 90g

    Prostată sănătoasă. Amestec compus din 4 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a prostatei, fiind recomandat în prostatită și adenom de prostată.

    5 Recenzii
    19,90 lei
    Tinctura Prostatus 200ml
    Tinctura Prostatus 200ml
    Tinctura Prostatus 200ml

    Prostată sănătoasă. Extract hidroalcoolic concentrat din 4 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a prostatei, fiind recomandată în prostatită și adenom de prostată.

    10 Recenzii
    39,90 lei
    Ceai Renalus 90g
    Ceai Renalus 90g
    Ceai Renalus 90g

    Rinichi sănătoși. Amestec compus din 8 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, acesta fiind recomandat în inşi inflamaţiifecţii atractului le urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară.

    8 Recenzii
    19,90 lei
    Tinctura Renalus 200ml
    Tinctura Renalus 200ml
    Tinctura Renalus 200ml

    Rinichi sănătoși. Extract hidroalcoolic concentrat din 8 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, aceasta fiind recomandată în infecţii şi inflamaţii ale tractului urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară.

    8 Recenzii
    39,90 lei