🤩 Reduceri Până la 40% la Toate Produsele de pe Site! Vezi produse

🤩 Gata de Weekend?48 Ore Transport Gratuit la Pachete! Vezi oferta

🚚 Transport Gratuit la comenzi peste 189 lei si Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 lei Vezi produse

Simptomele ulcerului gastric și ale gastritei și tratamentele naturiste pe care să le urmezi

Simptomele ulcerului gastric și ale gastritei și tratamentele naturiste pe care să le urmezi

Faunus plant ro Admin |

Gastrita și ulcerul gastric se numără printre cele mai frecvente boli ale stomacului. Acestea sunt prezente atât în rândul tinerilor cât și în rândul adulților și pot debuta prin simptome care nu sunt asociate cu afecțiuni importante și supărătoare. Însă, netratate, ele pot avea o evoluție nefavorabilă. 

Cu toții avem de-a face la un moment dat cu probleme manifestate prin crampe, dureri difuze la nivelul stomacului ori în capul pieptului, constipație, flatulență sau sensibilitate la anumite alimente. Prin urmare, aceste două afecțiuni îți pot influența serios atât starea fizică, dar și pe cea emoțională. 

Înainte de a te îngrijora, cel mai important lucru este să poți face diferența între gastrită și ulcerul gastric. Hai să vedem cum le recunoaștem, care sunt diferențele caracteristice și ce tratamente naturiste corespunzătoare poți urma pentru a ameliora simptomele și pentru a stopa evoluția.

Ce este gastrita? Principalele simptome ce o indică.

Gastrita reprezintă o afecțiune a mucoasei stomacului, având diferite cauze precum o alimentație necorespunzătoare sau un stil de viață sedentar și stresant. De cele mai multe ori, aceasta nu prezintă o simptomatologie specifică și se poate ameliora destul de rapid, dacă este administrat tratamentul potrivit.

Simptomele comune ce indică prezența gastritei sunt:

  • durere de stomac și arsuri;
  • indigestie;
  • stări de greață și vărsături;
  • senzație de preaplin după masă.

    Așadar, dacă te simți balonat după fiecare masă, ori dacă ai frecvent stare de greață și de preaplin chiar și atunci când nu mănânci în exces, mergi la un control. S-ar putea ca sucul gastric să-ți creeze toate aceste probleme.

    Important de știut este faptul că dacă acidul gastric atacă și inflamează stomacul, pot apărea și alte simptome, precum hemoragii, dureri severe și chiar ulcer gastric. 

    Așadar, ulcerul gastric nu este altceva decât o gastrită netratată la timp. 

    Ce este ulcerul gastric? Cele mai întâlnite simptome.

    Ulcerul gastric apare atunci când mucoasa gastrică se alege cu o rană, în urma unei secreții crescute de acid gastric. Această boală a stomacului se manifestă prin dureri neplăcute și îți va afecta serios viața cotidiană.

    Printre simptomele cele mai des întâlnite ale ulcerului gastric se numără:

    • durerile abdominale;
    • scăderea în greutate; 
    • stare acută de greață și vărsături;
    • balonare frecventă;
    • stare anemică;
    • eructație.

      Când să te duci cu gândul la ulcer gastric? De regulă, atunci când te confrunți cu stările menționate mai sus pentru perioade lungi de timp. Când fiecare masă pe care o iei reprezintă o provocare și când refluxul gastric cauzează nu doar greață sau vărsături ci și tuse necontrolată sau chiar dureri de cap. 

      De altfel, evoluția bolii poate duce la anumite complicații, precum hemoragie digestivă, vărsături sub forma de „zaț de cafea”, scaune negre sau chiar perforația gastrică. 

      Helicobacter Pylori: una dintre cele mai frecvente cauze asociate bolilor de stomac.

      Bacteria Helicobacter Pylori sau H.Pylori afectează zona stomacului și a intestinului subțire. Aceasta penetrează stratul de protecție și permite acidului gastric să intre în contact direct cu pereții stomacului, provocând leziuni. Astfel, bacteria poate crea condițiile de debut pentru gastrită și, mai apoi, ulcer gastric. 

      Gastrita cauzată de infecția cu H.Pylori se poate manifesta, în anumite circumstanțe, prin episoade repetate de indigestie, fiind cel mai des întâlnită la persoanele vârstnice. 

      Acest virus influențează, de asemenea, și evoluția ulcerului gastric din cauza leziunilor pe care le poate crea asupra pereților stomacali. 

      Simptomele infecției cu Helicobacter Pylori sunt asemănătoare cu cele ale gastritei. Așadar, și în acest caz, prevenția poate fi abordarea cea mai potrivită, iar un control la doctorul gastroenterolog te poate salva de situații ulterioare mai puțin plăcute. 

      Tratamente naturiste pentru gastrită și ulcer gastric

      Tratarea gastritei și a ulcerului gastric, precum și ameliorarea simptomelor asociate, se poate face și cu ajutorul remediilor naturiste, direct la tine acasă. Bineînțeles, acestea trebuie administrate corespunzător, fără a face abuzuri. 

      Gastrita poate fi ținută sub control printr-un stil de viață sănătos și printr-o dietă echilibrată care să combată arsurile gastrice.

      Iată câteva dintre remediile naturiste, eficiente în tratarea gastritei și a simptomelor ulcerului gastric:

      Ceaiul gastric 

      Ceaiul gastric Faunus Plant este realizat dintr-un amestec de 14 plante medicinale, după rețete tradiționale. Această infuzie protejează pereții mucoasei stomacului de acidul gastric, ajută la înlăturarea disconfortului, echilibrează secreția de suc gastric și contribuie la cicatrizarea leziunilor.

      Ceaiul gastric este recomandat pentru:

      • hiperaciditate gastrică;
      • infecția cu H.Pylori;
      • ulcer gastric și duodenal;
      • afecțiuni gastrointestinale;
      • eliminarea senzației de vomă.

        De asemenea, acest ceai este antiinflamator, antispastic și astringent. El este conceput pentru a fi administrat sub forma unei cure adjuvante.

        Pachet Stomac Sănătos

        Pachetul Stomac Sănătos conține Ceai Gastricus 90g și Tinctură Gastricus 200 ml, fiind eficient în tratamentul simptomatic al gastritei și al ulcerului gastric. Acest lucru se datorează faptului că plantele medicinale din compoziție ajută la funcționarea normală a tractului gastrointestinal, echilibrează cantitatea de suc gastric și reduce disconfortul.

        Are, de asemenea, efect antiinflamator, cicatrizant, antispastic și astringent.

        Tinctură Gențiană

        Gențiana este o plantă medicinală cu multe proprietăți benefice pentru un organism sănătos. Tinctura Gențiană reprezintă un extract hidroalcoolic ce contribuie la funcționarea normală a aparatului digestiv, a bilei și a ficatului, favorizând secrețiile gastrice și creșterea apetitului. 

        Este recomandată în cazul gastritei hipoacide, a indigestiei, a balonării, sau a colecistitei. Drept proprietăți, Tinctura Gențiană este un tonic amar, stimulent gastric și nervos, antipiretic și vermifug.

        În catalogul nostru online găsești Tinctură Ghințură la 200 ml sau Tinctură Ghințură la 500 ml

        Tinctură Obligeană

        Obligeana reprezintă un remediu naturist eficient în tratarea formelor de ulcer gastric și a gastritei. Această plantă stimulează secreția gastrointestinală și pune în mișcare procesul digestiv prin formarea pepsinei. 

        Tinctura Obligeană este benefică pentru stările anemice, gastrita hipoacidă, colicile gastrointestinale, digestia înceată, stările depresive și nervoase. 

        Alege Tinctura Obligeană la 200 ml sau Tinctura Obligeană la 500 ml și ai grijă de sănătatea stomacului tău. 

        Tratamentele naturiste pot face adevărate minuni în ameliorarea și tratarea simptomatică a bolilor stomacului, dacă plantele medicinale sunt culese cu atenție și prelucrate manual. Faunus Plant este magazinul online cu remedii naturiste, de tradiție, unde oferim clienților doar produse certificate, pregătite de specialiști care pot avea grijă de sănătatea și starea ta de bine.