🤩 20% Reducere la top produse și pachete! Vezi produse

🤩 Produs Nou 🤩 Am lansat Vitaminizantus Forte Capsule! Vezi produs

Beneficiile ceaiului de năpraznic pentru sănătate

Beneficiile ceaiului de năpraznic pentru sănătate

Roxana Toderici |

Năpraznicul este una dintre plantele minune ale florei noastre spontane. Aceasta crește în zonele muntoase, la marginea potecilor și drumurilor forestiere sau pe lângă apele curgătoare.

În ciuda numelui cu o rezonanță puternică, năpraznicul este o plantă delicată, cu flori mici violet și o tulpină înaltă, de culoare roșiatică.

Pe lângă aspectul plăcut, planta conține substanțe active valoroase, motiv pentru care reușește să trateze numeroase boli și afecțiuni.

De ce ar trebui să consumi ceai de năpraznic și care sunt beneficiile acestei plante medicinale? Te invit să parcurgi acest articol pentru a afla răspunsul.

Compoziția chimică a năpraznicului

Năpraznicul (Geranium robertianum) face parte din familia Geraniaceae și este cunoscut sub denumirea de iarba Sfântului Robert. Planta poartă numele unui călugăr catolic care a descoperit proprietățile terapeutice ale plantei, tratând afecțiunile cronice și bolnavii de cancer în evul mediu.

Secretul beneficiilor aduse sănătății constă în numărul mare de substanțe active, printre care regăsim:

  • uleiuri volatile,
  • polifenoli, tanine și rezine,
  • flavonoide (quercetina, terpene),
  • fitohormoni,
  • germaniu organic – cu rol de a crește oxigenarea celulară,
  • vitamine (A, C ,B ),
  • minerale (magneziu, fosfor, calciu, potasiu, germaniu).

În scop terapeutic se folosesc părțile aeriene ale plantei. Năpraznicul se recoltează în mai-iunie, la începutul perioadei de înflorire, după care se lasă la uscat în spații umbrite și aerisite.

Care sunt proprietățile terapeutice ale năpraznicului?

Datorită componentelor sale active, această plantă cu proprietăți miraculoase a fost folosită de mii de ani.

În prezent, năpraznicul se remarcă prin eficiența dovedită în tratarea cazurilor de infertilitate, precum și a diverselor forme de cancer, la care se adaugă numeroase alte afecțiuni, după cum vom vedea în continuare.

Năpraznicul poate să prevină cancerul

Planta are o puternică acțiune antitumorală. Acest lucru se datorează germaniului organic, un mineral care susține regenerarea celulară și consolidează capacitatea de apărare a organismului.

Astfel, năpraznicul este un adjuvant important în diverse tipuri de cancer, printre care cel mamar, intestinal, uterin, de piele, pulmonar etc.

Ceaiul de năpraznic: util în fibroame, adenoame și chisturi

Consumat sub formă de ceai, tinctură sau capsule cu pulbere, năpraznicul și-a dovedit eficiența în cazul tumorilor benigne. Astfel, acesta este recomandat pentru tratarea chisturilor ovariene, fibrom uterin, adenom mamar, adenom hipofizar etc.

De asemenea, năpraznicul este un protector al aparatului reproducător, fiind de mare ajutor pentru femeile și bărbații care se confruntă cu infertilitate, dar și alte probleme de sănătate.

Află mai multe despre afecțiunile aparatului genital feminim și remediile naturiste potrivite.

Năpraznicul stimulează imunitatea și reduce inflamația

Efectele terapeutice ale năpraznicului sunt resimțite în cazul persoanelor ce suferă de stres, oboseală cronică, tulburări metabolice, imunitate slăbită și altele.

Dacă vrei să-ți întărești sistemul imunitar, vezi ce tratamente pentru imunitate poți urma tot anul.

De asemenea, este de ajutor în cazul afecțiunilor inflamatorii, precum bolile articulare, bolile vasculare și alte patologii în care este prezentă inflamația.

Pe lângă tratamentele naturiste, inflamația poate fi ținută sub control printr-o dietă cât mai sănătoasă. Iată care sunt alimentele care te ajută să combați inflamațiile.

Beneficiile ceaiului de năpraznic Faunus Plant

Ceaiul de năpraznic de la Faunus Plant are proprietăți antimicrobiene, astringente, diuretice și hemostatice, fiind un adjuvant excelent pentru o serie de afecțiuni:

  • sterilitate masculină și feminină,
  • impotență,
  • dismenoree și hemoragii uterine,
  • tumori benigne,
  • diaree,
  • inflamații ale intestinului,
  • iradiere,
  • cancer etc.

Pentru rezultate mai eficiente, ceaiul poate fi administrat împreună cu tinctura de năpraznic Faunus Plant, un extract hidroalcoolic concentrat ce susține:

  • funcționarea normală a sistemului digestiv,
  • normalizarea activității glandelor sexuale feminine și masculine,
  • funcționarea normală a tranzitului intestinal,
  • creșterea vitalității și a tonusului organismului.

Fiind un produs natural 100%, obținut prin prelucrare manuală, beneficiile tincturii de năpraznic nu vor trece neobservate, indiferent de afecțiune.

Iar pentru domni, recomandăm Afrodisiacus, tinctura pentru creșterea libidoului masculin.

Ceaiul de năpraznic: contraindicații

În general, năpraznicul, la fel ca toate plantele medicinale și aromatice folosite la prepararea remediilor naturiste Faunus Plant, nu are efecte adverse și poate fi consumat în siguranță.

Totuși, nu se recomandă consumul ceaiului de năpraznic femeilor însărcinate, femeilor care alăptează, dar nici persoanelor care au alergie la această plantă.

Așadar, dacă ai nevoie de un remediu natural care să-ți întărească organismul, să combată efectele stresului și să aibă grijă de sistemul reproducător, năpraznicul este o alegere sănătoasă și eficientă.

În magazinul Faunus Plant te așteaptă produse naturale pentru o gamă largă de afecțiuni, realizate în loturi mici, după rețete cu tradiție.

Alege darurile naturii pentru vindecarea ta!