Info: Intarzieri temporare in livrare - vezi detalii

🤩 30% Reducerela toate produsele și pachetele! Vezi produse

🤩 Produs Nou 🤩 Am lansat Vitaminizantus Forte Capsule! Vezi produs

Aparatul genital feminin: afecțiuni și remedii naturiste

Aparatul genital feminin: afecțiuni și remedii naturiste

Faunus plant ro Admin |

Cu toate avem momente în care ne simțim rău. 

Aceste stări pot fi cauzate de lipsa somnului, stres și anxietate, ori o alimentație necorespunzătoare. Căci rutina aglomerată și ritmul grăbit al lucrurilor își pun amprenta asupra organismului, fără îndoială.

Pe lângă toate acestea, o mare parte dintre noi ne confruntăm și cu afecțiuni ale aparatului genital feminin. De regulă, infecțiile vaginale sunt destul de supărătoare și ne afectează, pe lângă starea generală de sănătate, buna dispoziție și cheful de viață.

Cum scăpăm de ele și care este tratamentul potrivit pentru infecțiile genitale?

Află mai pe larg cauzele apariției bolilor ginecologice la femei și descoperă remediile naturiste cu efecte pozitive. 

Cum apar afecțiunile aparatului genital feminin?

Ei bine, infecțiile vaginale pot fi cauzate de anumite bacterii, paraziți, ciuperci sau virusuri care cresc și se înmulțesc în jurul vaginului și vulvei (zona din jurul vaginului). Unele dintre aceste microorganisme trăiesc aici în permanență și nu produc nicio problemă. Dimpotrivă, bacteriile bune contribuie la echilibrarea florei vaginale.

De regulă, aparatul genital feminin este afectat în momentul în care acest echilibru este perturbat, iar înmulțirea microorganismelor scapă de sub control. 

Uite câteva cauze care pot duce la declanșarea infecțiilor:

  • spălăturile vaginale;
  • tratamentul cu antibiotice;
  • utilizarea tampoanelor (materialele care nu lasă pielea să respire susțin umiditatea și dezvoltarea bacteriilor;
  • igienă intimă neadecvată;
  • produse nepotrivite pentru igiena intimă;
  • modificarea nivelului hormonal;
  • sarcina.

    De asemenea, există și factori mai serioși care pot duce la apariția infecțiilor, precum sexul neprotejat. Aparatul genital feminin este destul de sensibil, iar orice femeie ar trebui să își promită, în primul rând, o igienă impecabilă, dacă dorește să prevină afecțiunile ginecologice.

    Infecția vaginală: primele simptome resimțite

    Deși nu le sesizăm, există câteva semne care îți spun că ceva nu este în regulă. Fiecare tip de afecțiune se poate manifesta diferit și este important să ne putem da seama la timp de prezența unei infecții.

    În cazul în care ai experimentat:

    • scurgeri neobișnuite, cu consistență brânzoasă și miros de pește;
    • dureri în interiorul și jurul vaginului;
    • mâncărimi supărătoare;
    • dureri la urinare (simptom al infecției urinare);
    • dureri în timpul actului sexual;
    • dureri ale abdomenului inferior;
    • sângerări între menstruații.

      este posibil să te confrunți cu o afecțiune specifică aparatului genital.

      Infecțiile ginecologice frecvente la femei

      Bineînțeles, unele dintre simptomele enumerate mai sus, precum secrețiile, sunt absolut normale. Însă, resimțite simultan, acestea îți semnalează existența unei boli. 

      Uite ce te poate supăra.

      Vaginita bacteriană

      Vaginita sau vulvovaginita reprezintă o infecție cauzată de creșterea numărului de bacterii ce trăiesc în mod normal în vagin. De altfel, cea mai întâlnită infecție vaginală. În general, această afecțiune minoră a aparatului genital se manifestă prin scurgeri subțiri, de culoare albă sau gri, și miros neplăcut.

      Candidoza vaginală

      Cauza candidozei vaginale la femei este reprezentată de creșterea excesivă a ciupercii numite Candida. Ea poate trăi atât în interiorul corpului (în gură, gât, intestin, vagin), cât și pe piele.

      Sistemul imunitar slăbit în sezonul rece, sarcina sau antibioticele pot dezechilibra flora vaginală, ducând la apariția candidozei. Cel mai întâlnit simptom este mâncărimea excesivă în interiorul și jurul vaginului. Alte simptome mai pot include scurgeri vaginale groase, disconfort în timpul urinării sau durere în timpul actului sexual.

      Anexita

      Anexita sau răceala la ovare, așa cum este numită popular, reprezintă o afecțiune a aparatului genital feminin. Deși, de cele mai multe ori, ea este confundată cu o infecție urinară mai puternică, anexita se manifestă prin inflamarea organelor reproducătoare. Bacteriile ce cauzează această tulburare se transmit în timpul actului sexual și călătoresc din vagin spre uter, trompe și ovare.

      Printre simptomele fizice se numără secrețiile abundente cu miros urât, durerile pelviene și abdominale, sângerările neobișnuite, durerile din timpul actului sexual sau chiar episoade de febră.

      Chisturile ovariene

      Ovarele fac parte din aparatul genital feminin, situate de ambele părți ale uterului. Se întâmplă, uneori, ca pe unul dintre aceștia să se formeze un sac cu lichid numit chist. În cele mai multe situații, chisturile ovariene nu sunt dureroase și nu provoacă simptome. 

      De regulă, atunci când se mărește, pot apărea următoarele simptome ale chistului ovarian: dureri pelviene, balonare în timpul ciclului menstrual sau înainte, act sexual dureros, sâni sensibili, greață sau vărsături, dureri în partea inferioară a spatelui.

      Ameliorează afecțiunile genitale cu tratamente naturiste

      Fiecare femeie va experimenta, cel puțin o dată în viață, una sau mai multe dintre afecțiunile comune aparatului genital. Desigur că, în cazul unor infecții vaginale care persistă, vizita la medicul ginecolog nu trebuie amânată. 

      Dar dacă, totuși, bolile au simptome ușoare sau îți dorești să previi pe cât posibil apariția lor, noi te sfătuim să încerci și produse naturiste bune pentru aparatul genital feminin.

      Ceai Ginecologicus

      Spre exemplu, infuziile din Ceai Ginecologicus de 90g contribuie la menținerea echilibrului microflorei vaginale și la funcționarea normală a aparatului reproductiv. Astfel, numărul bacteriilor este ținut sub control, fiind un bun tratament naturist pentru „răceală la ovare”, vaginite, candidoze și metroragii (sângerările uterine în afara menstruației).

      Cum este posibil?

      Ei bine, datorită amestecului din cinci plante medicinale

      Planta de coada-șoricelului este renumită pentru beneficiile ei în tratamentele naturiste de natură ginecologică. Ceaiul de coada-șoricelului te ajută în reglarea fluxului menstrual, fiind o plantă cu beneficii pentru femeile cu întârzieri sau amenoree (absența menstruației).

      Utilizate cu precădere în ceaiuri, gălbenelele au efecte asupra reglării ciclului menstrual și calmarea durerilor din perioada delicată a lunii. În plus, ceaiul de gălbenele este bun pentru ameliorarea simptomelor menopauzei

      Mușețelul este o plantă medicinală adorată de toată lumea și folosită din cele mai vechi timpuri. Printre beneficii se numără întărirea sistemului imunitar, având și efect antiinflamator. Utilizată în infuzie, planta contribuie la reducerea inflamațiilor vaginale și ajută organismul în lupta cu infecțiile.

      Crețișoara are efecte minune în tratarea bolilor ginecologice și funcționarea optimă a aparatului genital feminin. Ea ajută la reglarea nivelului de hormoni din organismul tău și calmează simptomele premenstruale.

      Rostopasca, planta medicinală cu flori galbene, are un efect analgezic puternic, foarte bună pentru femeile cu dismenoree (dureri menstruale).

      Descoperă puterea plantelor medicinale care te ajută să previi apariția afecțiunilor aparatului genital. Noi, în echipa Faunus Plant, culegem și prelucrăm cu drag ierburile terapeutice, pentru sănătatea ta și a femeilor de pretutindeni.

      Recapătă-ți pofta de viață!