🎉 FLASH SALE! Cumpără oricare 2 produse din Gama Colagenus și primești încă un Colagenus Lichid Cadou. Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Insomnia. 3 cauze la care nu te asteptai

14:53:24 PM EEST

Insomnia. 3 cauze la care nu te asteptai

Tuturor ni se întâmplă ca din când în când, să nu mai reușim să adormim, decât prea tarziu. De multe ori, la originea problemelor de somn se poate afla o cafeluță în plus, o durere acută, stresul acumulat de peste zi sau apropierea unui eveniment important.

Și totuși, de și mai multe ori, insomnia pare de-a dreptul inexplicabilă. Apoi, cu gândul la insuportabilul sunet al ceasului deșteptător, ne găsim ca mai petrecem încă o noapte albă, așa ca multe altele în trecut.

Dar nu te îngrijora! Este posibil ca ”vinovate” de insomniile frecvente să fie cu totul alte cauze, unele dintre ele foarte ușor de controlat, iar altele, imposibil. Iată câteva dintre ele:

1. Leneveala din weekend

Aproape fără excepții, oricine este tentat ca în zilele de weekend, să rămână în pat până târziu. Dar cum rămâne cu orarul obișnuit de trezire și în ce mod organismul reacționează la astfel de fluctuații în programul zilnic?

Se pare că modificările bruște ale rutinei de zi cu zi, precum schimbarea modului în care dormim și a orarului de somn, nu ne sunt deloc benefice. Nu este vorba despre productivitate, ci despre consecințele negative percepute de organism, ce ne-ar putea da peste cap întregul ritm circadian.

Prin urmare, dupa un weekend de leneveală, duminica seara, avem toate șansele să nu mai reușim să adormim la aceeași oră ca de obicei.

2. Prea multă liniște

Cu toate că înclini să crezi că liniștea este un optim aliat al somnului, în realitate, prea multă liniște strică tocmai la… somn. Lipsa totală a zgomotelor de fundal poate deveni problematică pentru tine dacă nu te împaci cu orarul de odihnă.

Într-adevăr, este indicat ca dormitorul să fie una dintre încăperile cele mai liniștite ale casei. Dar din cauza izolării complete, până și cel mai mic zgomot ar putea deveni deranjant, împiedicându-te să mai adormi.

Așadar, un dormitor mult prea silențios nu reprezintă o alternativă foarte inspirată în cazul în care somnul obișnuiește să ne ocolească.

3. Luna plină

Îți va părea cel puțin ciudat, dar luna plină îți poate afecta somnul. Și nu trebuie să fii vârcolac pentru că ciclicitatea mișcărilor de rotație lunare să-ți influențeze ritmul somn-veghe. Legendele rămân legende.

Dar în anumite momente din calendar, în funcție de fazele satelitului natural al Terrei, avem senzația că ne simțim ca ”vrăjiți”. Fazele lunii exercită o anumită influență asupra fluxului normal de somn, chiar și când nu suntem conștienți că este lună plină (poate din cauza norilor).

Potrivit oamenilor de știință, pe lângă ceasul circadian, mai există și un ceas ”circalunar”, reglat tocmai de fazele lunare, la care unii dintre noi sunt sensibili.

Insomniile îți pot afecta sănătatea, viața profesională și pe cea socială. Când niciun alt remediu nu a dat rezultate sau dacă pur și simplu cauți o soluție naturală pentru problemele tale de somn, nu întârzia să încerci produsele Faunus Plant pentru insomnie!

Produse recomandate

Magazin naturist, Nervocalmus - Tinctură. Flacon 200ml. Extract hidroalcoolic concentrat din plante medicinale pentru calmarea stărilor de agitație, faunusplant.ro
Magazin naturist, Nervocalmus - Tinctură. Flacon 200ml. Extract hidroalcoolic concentrat din plante medicinale pentru calmarea stărilor de agitație, faunusplant.ro
Magazin naturist, Nervocalmus - Ceai Calmant pentru Sistemul Nervos 90g. Amestec plante medicinale pentru gestionarea stresului zilnic, faunusplant.ro
Magazin naturist, Nervocalmus - Ceai Calmant pentru Sistemul Nervos 90g. Amestec plante medicinale pentru gestionarea stresului zilnic, faunusplant.ro
Nervocalmus - Ceai Calmant pentru Sistemul Nervos 90g. Amestec plante medicinale pentru gestionarea stresului zilnic

Ceai · 90g · Amestec plante (Cura 12 zile) Sedativ nervos ,calmant ,antidepresiv

13 Recenzii
24,00 lei 18,00 lei