Vine Moșul🎅 Ai 2+1 Cadou la Tot 🎁 Alege cadourile

Împreună, facem bine💫Susținem persoanele defavorizate💚 Vezi detalii campanie

ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

Buze uscate si crapate? Descopera adevaratele cauze!

Buze uscate si crapate? Descopera adevaratele cauze!

Faunus plant ro Admin |

Fără îndoială, buzele constituie o parte esențială a feței și printre cele mai sensibile zone ale corpului. Împreună cu ochii, ”dictează” aspectul și trăirile interioare, conferă expresivitate și reprezintă un factor de seducție.

Suprinzător sau nu, în sezonul rece, rămân primele afectate de intemperii și de scăderea bruscă a temperaturilor. La originea neplăcerilor, se află o serie de cauze și de factori favorizanți:

1. Condițiile atmosferice

Primii mari inamici ce le pun la grea încercare rămân factorii ambientali. Umiditatea aerului, vantul, frigul sau, dimpotrivă, căldura și razele solare tind să usuce buzele până ce încep să crape și să sângereze.

2. Predispoziția genetică

La fel ca forma ochilor, ca cearcănele sau culoarea părului, aspectul crăpat și iritarea pot cădea în responsabilitatea ”moștenirii” genetice. Mai mult ca sigur, cine are pielea uscată, va avea și buzele.

3. Deshidratarea

Aportul insuficient de lichide, sub cei 2 litri recomandați, are drept consecință uscarea mucoaselor și implicit a buzelor. Uneori ajunge să nu bei apă într-o noapte pentru ca în zori să te trezești cu buzele uscate.

4. Carențele nutriționale

Obiceiurile alimentare eronate își pun amprenta nu doar asupra sănătății, ci și a buzelor. Poate fi vorba despre carența vitaminelor C și B, verificată și în anumite stări (menopauză, sarcină) când corpul are nevoie de cantități majore.

5. Răcelile

Când răcești, este normal să te regăsești cu buze uscate și crăpate. Virozele respiratorii, gripa, febra cauzează deshidratarea generală a organismului. În plus, folosirea excesivă a șervețelelor duce la iritarea buzei superioare.

6. Unele alimente

Unele alimente precum piperul negru, ardeiul iute, muștarul sau alcoolul pot duce la inflamarea, uscarea și sângerarea lor. Dacă se întâmplă, este bine să eviți substanțele acide, limonada și sucul de portocale.

7. Unele obiceiuri

Problema poate fi lăsată și în seama unor obiceiuri, ca de pildă obiceiul de a-ți mușca buzele, îndeosebi sub stare de stres. Din cauza viciului, se alterează filmul protectiv, buzele apărând ruvide și uscate.

Recomandări

Dacă te preocupă aspectul și sănătatea mâinilor, părului, unghiilor, etc., cu aceeași grijă trebuie să te interesezi și de buze. Indiferent cum stau lucrurile, și ele merită toată atenția ta.

Pentru a le proteja, poți încerca diverse remedii naturale, ca de exemplu uleiul de măsline, propolisul sau mierea.

Nu în ultimul rând, îți recomandăm balsamurile de buze Faunus Plant. În funcție de preferințe, le poți încerca cu diverse arome.