Deshidratarea. 8 posibile cauze necunoscute
Știai că în corpul uman, apa are o pondere considerabilă, aproximativ 60-70%, și că deshidratarea poate pune în pericol starea de sănătate a unei persoane?
Reducerea proporției cu 1,5% poate avea drept consecințe compromiterea funcțiilor vitale. Ne putem simți lipsiți de energia fizică, ni se poate schimba starea de spirit, iar creierul poate da și el semne de oboseală.
Se spune că deshidratarea se întâmplă când corpul pierde prea multe lichide. De cele mai multe ori, cauzele deshidratării sunt febra sau transpirația excesivă. Dacă o persoană nu consumă suficiente lichide atunci când vremea este caldă sau dacă face sesiuni prea lungi de antrenament, se poate deshidrata.
În realitate, există o mulțime de alte situații în care corpul are nevoie de un aport mai mare de lichide pentru a preveni dezechilibrul între aportul de lichide și pierderile de apă.
Iată care sunt cele mai întâlnite cauze ale deshidratării.
Cuprins
- Menstruația
- Sarcina
- Alăptatul
- Medicamentele
- Stresul
- Diabetul
- Vârsta înaintată
- Alcoolul
Menstruația
Menstruația și sindromul premenstrual ar putea contribui la senzația excesivă de sete. Pe lângă crampele chinuitoare, schimbările de dispoziție și poftele de mâncare din această perioadă, se remarcă și o nevoie sporită de lichide.
În plus, la începutul ciclului menstrual, nivelurile scăzute de estrogen și progesteron pot determina retenția de apă, generând senzația de balonare la multe femei. Consumul a cel puțin opt pahare de apă poate ajuta la reducerea setei, balonării, crampelor musculare și a oboselii.
De asemenea, unele vitamine și minerale, pe lângă faptul că te ajută să îți menții corpul hidratat în perioada delicată a lunii, pot fi de folos și în combaterea balonării, a crampelor menstruale și a stării de bine.
Sarcina
În timpul sarcinii, crește necesarul de lichide. Este momentul în care se mărește volumul fluxului sanguin și cantitatea de lichid amniotic, motiv pentru care, viitoarele mame sunt mai expuse deshidratării.
Alăptatul
O femeie care alăptează se numără printre categoriile care pierde o cantitate majoră de lichide și totodată, de substanțe nutritive. Pentru a le reintegra, trebuie să bea mai multă apă, iar la nevoie, să apeleze și la suplimente alimentare.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Produse Recomandate
Stresul
Mare atenție și la situațiile stresante, în care ne simțim tensionați. Modificările hormonale ce au loc în corp (crește sinteza de cortizol, hormonul stresului) pot cauza o stare de deshidratare.
Diabetul
O altă condiție particulară o reprezintă diabetul. Odată cu creșterea concentrației de zahăr din sânge, organismul are tendința să elimine surplusul de glucoză prin urină (urinarea este mai frecventă la diabetici).
Cei care vor să-și mențină nivelul glicemiei în limite optime, pot opta pentru ceaiul de Glicemie normală, care are în compoziție un amestec din 9 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, sau se pot orienta către alte remedii naturiste precum Pachetul Diabet - Reglarea Glicemiei.
Vârsta înaintată
Odată cu înaintarea în vârstă, corpul uman devine mai puțin eficient în combaterea infecțiilor și mai puțin „cooperant” în a reține lichidele de care are nevoie. Este recomandat ca vârstnicii să consume cel puțin 2 litri de apă, chiar dacă nu simt senzația de sete.
Vestea bună este că, prin intermediul produselor naturiste pentru imunitate, persoanele vârstnice pot contribui la fortificarea naturală a organismului.
Alcoolul
Băuturile alcoolice afectează nivelul optim de hidratare al corpului. Iar când este vorba despre „tării”, suntem și mai vulnerabili.
Din păcate, consumul de alcool este unul dintre principalii factori responsabil de creșterea colesterolului rău. De aceea, soluția ar fi să nu exagerăm, dar și să compensăm consumul de lichide nepotrivite cu apă proaspătă sau cu ceaiuri tradiționale.
Pentru a-ți face tranziția ușoară către schimbarea dorită, este recomandat să începi să bei ceaiuri. Alege Ceai Colesterolus pentru a îmbunătăți metabolismul dar si pentru a echilibra nivelul colesterolului din sânge.
Dacă ești interesat, am făcut chiar și un top cele mai bune ceaiuri pentru sănătate.
Toate produsele Faunus Plant sunt obținute prin prelucrare manuală, din plante autohtone bine alese, după rețete cu o eficiență dovedită de-a lungul timpului.
Lasă natura să aibă grijă de sănătatea ta.