🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Deshidratarea. 8 posibile cauze pe care nu le cunosti

14:53:12 PM EEST

Deshidratarea. 8 posibile cauze pe care nu le cunosti

În corpul uman, apa ocupă o pondere majoră (circa 60-70 %), iar prin deshidratare, ne putem confrunta cu pericole destul de grave pentru sănătate. Reducerea acestei proporții cu 1,5 %, poate avea drept consecințe, compromiterea funcțiilor vitale. Ne vom simți lipsiți de energia fizică, ni se va schimba starea de spirit, iar creierul va da și el semne de oboseală (tulburări de memorie și dificultăți de concentrare).

De regulă, deshidratarea este urmarea consumului insuficient de apă. Dar în realitate, există împrejurări (aparte căldura, efortul fizic și expunerea la soare), unele banale, neașteptate, în care corpul are nevoie de un aport major de lichide sau riscă să se deshidrateze.

1. Menstruația

Menstruația coincide și cu nevoia de a consuma mai multe lichide. În zilele ”sensibile”, variațiile estrogenului și progesteronului afectează nivelul de hidratare. Pe de altă parte, trebuie compensate și ”pierderile” abundente.

2. Sarcina

În timpul sarcinii, o altă ”temă” feminină, crește necesarul de lichide. Este momentul în care se mărește volumul fluxului sanguin și cantitatea de lichid amniotic, motiv pentru care, viitoarele mame sunt mai expuse deshidratării.

3. Alăptatul

O femeie care alăptează se numără printre categoriile care pierde o cantitate majoră de lichide și totodată, de substanțe nutritive. Pentru a le reintegra, trebuie să bea mai multă apă, iar la nevoie, să apeleze și la suplimente alimentare.

4. Medicamentele

Înainte de administrarea unor medicamente, este important să citim prospectul. Unele produse farmaceutice numără printre reacțiile secundare și efectele diuretice. Astfel, apare necesitatea să mărim aportul de apă.

5. Stresul

Mare atenție și la situațiile stresante, în care ne simțim tensionați. Modificările hormonale ce au loc în corp (crește sinteza de cortizol, hormonul stresului), pe termen scurt, pot cauza o stare de deshidratare.

6. Diabetul

O altă condiție particulară o reprezintă diabetul. Odată cu creșterea concentrației de zahăr din sânge, organismul are tendința să elimine surplusul de glucoză prin urină (urinarea este mai frecventă la diabetici).

7. Vârsta înaintată

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, scade și capacitatea organismului să rețină lichidele de care are nevoie. Simultan, crește senzația de sete. Din motive similare, vârstnicii trebuie să bea apă chiar dacă nu simt sete neapărat.

8. Alcoolul

Băuturile alcoolice afectează nivelul optim de hidratare al corpului. Iar când este vorba despre ”tării”, suntem și mai vulnerabili. O soluție ar fi să nu exagerăm, dar și să compensăm efectul cu o bună doză chiar de… apă.

Dacă nu te prea încântă să bei litri întregi de apă în fiecare zi, ce-ar fi s-o înlocuiești cu ceaiurile Faunus Plant?

Caută în categoria ceaiuri simple și ceaiuri compuse, produsul care ți se potrivește cel mai bine!

Produse recomandate

Pachet Depresii, Insomnii, Stres
Pachet Depresii, Insomnii, Stres
Pachet Depresii, Insomnii, Stres

Sedativ nervos, calmant, antidepresiv, hipotensiv, antiseptic.

4 Recenzii
179,40 lei 152,50 lei
Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei
Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei
Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei

Hipoglicemiant, astringent, coleretic-colagog.

5 Recenzii
179,40 lei 152,50 lei
Bitter 30 plante 200ml
Bitter 30 plante 200ml
Bitter 30 plante 200ml

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

35 Recenzii
45,90 lei