🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cat este de benefica pentru sanatate, o zi de post?

14:53:13 PM EEST

Cat este de benefica pentru sanatate, o zi de post?

Ai încercat vreodată să faci sport pe stomacul plin? Dar să meditezi sau să desfășori o activitate intelectuală? Ți s-a întâmplat să fii ”trăznit” de o idee genială, imediat după ce ai mâncat?

Prin post, reușim să ne limpezim mintea și chiar să sporim performanțele cognitive. În schimb mesele copioase nu fac decât să ne încetinească reflexele, să ne reducă creativitatea, să ne compromită capacitatea de concentrare și să ne întunece judecata.

Pe de altă parte, excesele calorice cauzează grave prejudicii sănătății, cam tot atâtea câte provoacă înfometarea. Odată ce ne ”încărcăm” cu prea multe feluri de mâncare copioase, cele mai multe inutile funcționării organismului, sporim riscurile să suferim din cauza unor tulburări și patologii (obezitate, diabet, cancer, afecțiuni cardiovasculare).

Care sunt avantajele unei zile de pauză de la mâncare?

Diverse studii s-au concentrat pe evidențierea fenomenelor ce au loc în timpul abstinenței de la mâncare. Cert este că 24 de ore de pauză alimentară, nu doar că nu a omorât pe nimeni, dar ne aduce și o serie de beneficii fizice, mentale și spirituale, care nu se rezumă neapărat la slăbit:

  • Formarea de noi conexiuni neuronale;
  • Atenuarea proceselor inflamatorii;
  • Întărirea sistemului imunitar;
  • Eliberarea celulelor inutile și anormale;
  • Prevenirea formațiunilor canceroase;
  • Eliminarea toxinelor acumulate prin alimentație;
  • Îmbunătățirea funcțiilor cognitive;
  • Îmbunătățirea motivației și autocontrolului;
  • O mai bună absorbție a nutrienților;
  • ”Ascuțirea” simțurilor, în special a gustului.

Care este adevărul despre beneficiile postului?

Puritatea corpului este considerată un instrument care facilitează și purificarea minții. Iar primul lucru pe care îl avem de făcut pentru a ne curăța, este să ne abținem de la mâncare, însă numai pentru o scurtă perioadă, de o zi, cel mult o dată pe lună.

Potrivit studioșilor, de zilele de post pot beneficia persoanele care suferă din cauza maladiilor cardiovasculare. De asemeni, există și cercetători care susțin că renunțând la mâncare pentru 24 de ore, ajută creierul să producă noi neuroni.

Evident, cine se decide să țină o zi de post, o face din variate motive. Unii se abțin de la mâncare din motive religioase, alții ca să slăbească. Mai sunt și aceia care, convinși de unele teorii ale medicinei alternative, țin post sperând că în acest fel se pot vindeca de anumite patologii.

Probabil că adevărul se află undeva la mijloc. Dacă te vei convinge și numai de un singur avantaj, atunci merită să renunți o dată pe lună la programul normal de masă.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare. Ajutǎ la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor şi menținerea greutății ,Ajută la îmbunătățirea digestiei și a funcției intestinale ,Contribuie la eliminarea excesului de apă din organism

151 Reviews
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
210,00 lei 168,00 lei