🤩 30% reducere la Gama Capsule! Descoperă produsele

Vine Moșul🎅 Ai 2+1 Cadou la Tot 🎁 Alege cadourile

Împreună, facem bine💫Susținem persoanele defavorizate💚 Vezi detalii campanie

ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

Care sunt beneficiile tincturii de propolis pentru organism

Care sunt beneficiile tincturii de propolis pentru organism

Roxana Toderici |

Propolisul este un produs apicol cu multiple beneficii pentru organism.

Acesta este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, fiind un aliat puternic în lupta contra afecțiunilor cauzate de virusuri, bacterii sau ciuperci. De asemenea, propolisul este folosit cu succes la nivel extern, având o puternică acțiune antiinflamatoare, antimicrobiană și cicatrizantă.

Tinctura de propolis este un extract hidroalcoolic care se administrează atât pe cale internă, cât și externă, cu numeroase proprietăți terapeutice și efecte benefice, pe care te invităm să le descoperi în continuare.

Ce este propolisul?

Propolisul este o substanță rășinoasă aromată ce face parte din aceeași categorie cu mierea, polenul, păstura și lăptișorul de matcă.

Acesta provine de la albine, care culeg secrețiile rășinoase ale mai multor specii de arbori, pe care le transportă în stup. Aici, albinele adaugă ceară și secreții proprii, rezultatul obținut fiind o substanță densă și lipicioasă, folosită pentru a căptuși stupul și a-l apăra de prădători și boli.

Culoarea propolisului variază între galben, maro, verde, roșu, negru sau albicios, aceasta fiind influențată de substanțele din care este făcut. În stare brută, propolisul nu are un gust plăcut, motiv pentru care este mai ușor de administrat sub formă de tinctură sau amestecat cu miere.

Compoziția produsului apicol diferă în funcție de locul în care este amplasat stupul, tipul vegetației și sezonul în care este recoltat. Însă, în general, propolisul constă în:

  •     rășini din plante și copaci 50%,
  •     ceară de albine și acizi grași 30%,
  •     uleiuri esențiale și substanțe volatile 10%,
  •     polen 5%,
  •     compuși organici și minerali 5%,
  •     minerale (fier, zinc, magneziu, mangan, calciu, potasiu etc.),
  •     vitamine (B1, B2, B6, C, E),
  •     terpenele, aminoacizi, enzime,
  •     polizaharide, flavonoide, steroli.

Vrei să afli mai multe despre propolis? Iată 10 motive să nu-ți lipsească din casă.

Beneficiile tincturii de propolis: administrare internă

Tinctura de propolis este un extract hidroalcoolic concentrat ce păstrează toate substanțele active din propolis. Acest extract este mai ușor de asimilat de către organism, astfel că efectele benefice nu vor întârzia să apară.

Atunci când este administrată intern, tinctura de propolis are numeroase benefici, printre care:

Întărește sistemul imunitar – flavonoizii din compoziția propolisului stimulează bariera naturală de a apărare a organismului, prevenind îmbolnăvirea. Tu cum stai cu imunitatea? Află ce poți face pentru a te feri de factorii care o slăbesc.

Luptă împotriva afecțiunilor sezoniere – tinctura de propolis este un adjuvant de încredere în prevenirea și tratarea răcelii, tusei, durerilor de gât și gripei, blocând proliferarea virusurilor și a bacteriilor.

Știai că unul dintre cele mai utilizate remedii fitoterapeutice pentru durerile de gât este propolisul? Iată de ce este propolisul cel mai bun prieten al gâtului.

Tratează afecțiunile gastro-intestinale – propolisul este un remediu natural eficient în tratarea gastritelor și ulcerelor gastrice. Acesta reglează secreția de suc gastric și favorizează cicatrizarea leziunilor de la nivelul mucoasei stomacale, fără să provoace efecte adverse.

Tinctura de propolis: beneficii uz extern

Compușii activi din tinctura de propolis ajută la vindecarea rănilor și la îngrijirea pielii, având efecte benefice pentru diverse afecțiuni cutanate.  

Așadar, pentru ce este bună tinctura de propolis aplicată extern?

Ameliorează problemele cavității bucale – de la afte, gingivite și abcese dentare, până la paradontoză, tinctura de propolis este utilizată cu succes în tratarea afecțiunilor din cavitatea bucală. De asemenea, propolisul împiedică formarea plăcii bacteriene, protejează dinții împotriva cariilor și calmează durerile.

Contribuie la vindecarea rănilor și arsurilor – tinctura de propolis susține regenerarea celulelor și stimulează refacerea țesuturilor afectate de răni, tăieturi sau arsuri.

Ameliorează afecțiunile cutanate – aplicarea externă a tincturii este eficientă în cazul eczemelor de tip infecțios, acneei sau herpesului.

Tratamente naturiste cu tinctură de propolis de la Faunus Plant

La Faunus Plant reunim bazele științifice cu darurile naturii și îți punem la dispoziție o gamă variată de remedii naturiste eficiente, obținute prin prelucrare manuală, din ingrediente 100% naturale.

Tinctura de propolis de la Faunus Plant este un produs naturist cu acțiuni analgezice, antiinflamatoare și antivirale, recomandată pentru ameliorarea și tratarea mai multor afecțiuni.

Administrată intern, tinctura este indicată pentru:

  •     răceală, gripă și viroze respiratorii,
  •     faringite, laringite, amigdalite, traheite și bronșite, ,
  •     sinuzite,
  •     imunitate scăzută,
  •     micoze bucale,
  •     colite și enterocolite.

Atunci când este aplicată extern, tinctura de propolis contribuie la menținerea sănătății pielii, având efecte benefice pentru o serie de afecțiuni cutanate, printre care:

  •     eczeme infecţioase,
  •     micoze,
  •     răni superficiale.

Pentru rezultate superioare, îți recomandăm și unguentul cu gălbenele și propolis Faunus Plant. Acesta are acțiune cicatrizantă, antimicrobiană și regeneratoare, fiind recomandată pentru răni, arsuri, acnee, varice, eczeme etc.

Iar dacă buzele tale sunt uscate și crăpate, balsamul de buze cu propolis este aliatul tău de nădejde, mai ales în sezonul rece. Acesta protejează, previne crăpăturile și hrănește buzele în profunzime.

Tinctura de propolis: administrare și contraindicații

La adulți și tineri de peste 15 ani, se pot administra 30 de picături de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Tinctura de propolis la copii se poate administra cu miere, de 3 ori pe zi, câte 10-15 picături.

Pentru uz extern, produsul se aplică local sub formă de badijonaj.

Pentru cine este contraindicată tinctura?

  •     copii sub 7 ani,
  •     femei însărcinate sau care alăptează,
  •     persoane care au alergie la propolis,
  •     persoane care nu au voie să consume alcool.

Te invităm să descoperi toate produsele noastre naturiste și să simți efectele benefice ale naturii asupra sănătății tale.