🎉 Cumperi 2 produse de același fel, primești 3! Ofertă limitată! Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Reumatismul: Ce este, cum se manifestă, ce remedii sunt potrivite?

14:58:01 PM EEST

Reumatismul: Ce este, cum se manifestă, ce remedii sunt potrivite?

În general, o durere de articulații, de oase, de spate se poate combate cu remedii pentru reumatism. La fel, și multe alte simptome ce caracterizează și însoțesc ceea ce generic numim reumatism.

Rezultate excelente se pot obține cu produse naturiste, precum cele din plante medicinale.

Câte puțin din fiecare argument vom aborda cu această ocazie, așa încât la final să-ți înțelegi ”inamicul” și, folosind mijloacele potrivite, să reușești să-l anihilezi.

Ce este reumatismul?

Vorbim despre o condiție specifică bătrâneții (dar nu exclusivă), declanșată uneori pe fondul frigului și umezelii. Ceva inevitabil. Termenul în sine, ”reumatism”, nu este unul medical. În literatura de specialitate se folosesc mai mult expresii precum tulburări sau afecțiuni reumatice.

Dar indiferent de nume, termenul în sine se referă la prezența simptomelor reumatice, în particular la durerea localizată în diverse zone ale corpului. Și indică numeroase patologii diferite unele de altele prin cauze, evoluție și consecințe:

 • Reumatism inflamator (artrită, spondilită);
 • Reumatism degenerativ (artroză);
 • Reumatism de natură metabolică (gută) etc.

Care sunt simptomele comune ale reumatismului?

Simptomele și tulburările reumatismului interesează în general sistemul articular și, cu precădere, implică dureri și reducerea funcționalității părții afectate.

Modul în care se manifestă problema depinde de aria de localizare și de tipologie. Însă printre simptomele cele mai evidente ale reumatismului se numără:

 • Durerile articulare (în special la articulațiile mâinilor și picioarelor);
 • Rigiditatea (prezentă la trezire, durează mai mult de 30 de minute);
 • Mișcările îngreunate chiar și pentru executarea celor mai simple gesturi;
 • Leziunile sau ulcerațiile la nivelul țesutului cutanat;
 • Umflarea, înroșirea și încălzirea părții interesate;
 • Modificarea culorii pielii (degetele devin mai întâi albe, apoi se învinețesc, iar la frig se roșesc);
 • Deformările osoase și prezența umflăturilor pe degete etc.

Câteva remedii pentru reumatism

Alimentația corectă în ameliorarea reumatismului

De obicei, oricare este sursa problemei, dieta are un rol important. În ameliorarea reumatismului se va pune accentul pe o alimentație naturală, preponderent alcalinizantă și antiinflamatoare, din care nu vor lipsi:

 • Fructele și legumele de sezon, bogate în vitamine și minerale, pentru efectul lor alcalinizant;
 • Acizii grași esențiali (pește, semințe, uleiuri vegetale la rece), pentru reducerea inflamațiilor.

Activitatea fizică și afecțiunile reumatice

Mișcarea (de intensitate scăzută-medie) este esențială pentru menținerea mobilității și funcționalității articulațiilor. Un program regulat de exerciții fizice va atenua din impactul afecțiunilor reumatice. Pe de altă parte, un fizic antrenat va suporta mai ușor terapiile.

Tipul exercițiilor diferă în funcție de forma reumatismului:

 • Activitățile aerobice contribuie la tonifierea musculaturii și la îmbunătățirea circulației;
 • Activitățile anaerobice favorizează întărirea ligamentelor, tendoanelor, articulațiilor și oaselor. În același timp, contrastează tendința progresivă de reducerea a masei musculare odată cu vârsta.

Remedii din plante medicinale pentru tratarea simptomatică a reumatismului

Recomandate sunt produsele fitoterapeutice pe bază de plante cu activitate antireumatică, analgezică, antiinflamatoare, diuretică, precum: tătăneasa, gheara-diavolului, urzica, mesteacănul, socul, spânzul, arnica sau ienupărul.

Felicitări! Ai descoperit una dintre cele patru promoții din topul celor mai citite articole din 2022. Te bucuri de Unguent Reumaticus 50 ml cadou la o comandă Faunus Plant de peste 89 de lei. Parcurge toate articolele și găsește codul de reducere potrivit pentru tine!

Foloseste cuponul TOPRMT la finalizarea comenzii pe site.

În diverse concentrații, separate sau împreună, toate aceste plante medicinale se găsesc și în preparatele Faunus Plant.

Ajutorul de încredere pe care ți-l propunem astăzi este Gelul Reumaticus, un produs de top, cu o concentrație ridicată de principii active naturale. Prin acțiunea sinergică a extractelor de Untul-pământului, Tătăneasă și Arnică, gelul antireumatic atenuează inflamațiile, diminuează durerile, stimulează local fluxul sanguin, facilitează vindecarea leziunilor.

Pentru efecte imediate și de durată, concepute ca leacuri populare pentru tratarea reomatismului folosește și tu Gelul Reumaticus de la Faunus Plant!

Notă: acest articol, publicat inițial în data de 14 septembrie 2020, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos. 

Produse recomandate

Magazin naturist, Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic, faunusplant.ro
Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic

Gel · 250ml Ajută la reducerea și calmarea durerilor afecțiunilor reumatice ,Amelioreazǎ rapid și eficient durerile musculare ,Contribuie la restabilirea mobilității articulare

107 Reviews
59,00 lei
Magazin naturist, Lotiune Reumaticus 200ml, faunusplant.ro
Lotiune Reumaticus 200ml

Tinctura compusa · Lichid · 200ml

141 Recenzii
51,00 lei