🎉 Cumperi 2 produse de același fel, primești 3! Ofertă limitată! Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

5 Plante medicinale, aliați împotriva glicemiei mărite

14:58:10 PM EEST

5 Plante medicinale, aliați împotriva glicemiei mărite

Diabetul și prediabetul se pot gestiona cu ajutorul câtorva plante pentru reglare glicemiei și, neapărat, prin schimbarea stilului de viață. Vorbim despre o afecțiune cronică, ce dezechilibrează concentrația zahărului din sânge și nivelul insulinei.

5 Plante pentru reglarea glicemiei

Pentru a reduce valorile glicemiei (glucoza din sânge) și a echilibra metabolismul glucozei, este nevoie, în primul rând, de modificarea stilului de viață (alimentație și obiceiuri alimentare corespunzătoare, mai multă activitate fizică). De asemenea, se poate recurge la remedii fitoterapeutice.

Dar ce plante sunt considerate aliați împotriva glicemiei mărite?

Afinul (Vaccinium myrtillus)

Atât frunzele, cât și fructele afinului sunt bogate în substanțe prețioase (taninuri, flavonoide etc.) cu efect hipoglicemiant, reducând valorile glucozei din sânge. Potrivit British Medical Journal, cu 2 porții pe săptâmână de afine, mere și struguri, se diminuează semnificativ riscul de diabet.

Dudul (Morus alba)

Prin compușii săi, planta inhibă metabolismul zahărului în tractul digestiv, reducând timpul de absorbție în fluxul sanguin. Practic, extractul fruzelor de dud contribuie la reducerea absorbției intestinale a glucozei în urma consumului de carbohidrați. Cu o dietă echilibrată, ajută și la controlarea colesterolului.

Păpădia (Taraxacum officinale)

Planta este recunoscută îndeosebi pentru acțiunea diuretică, coleretică și colagogă, însă nu-i lipsesc nici efectele hipoglicemiante. Deși nu este o plantă utilizată în primul rând în cazul glicemiei mărite, folosirea păpădiei în diabet și hiperglicemie poate favoriza menținerea glucozei sanguine între limitele normale.

Fasolea (Phaseolus vulgaris)

Pentru reducerea glicemiei, trebuie acționat și prin alimentație, cu accent pe produse proteice, bogate în fibre și vitamine, cu un indice glicemic scăzut. Este și cazul păstăilor de fasole albă, recomandate diabeticilor. Arginina și fibrele conținute au o acțiune similară cu insulina, încetinind asimilarea glucozei.

Nucul (Juglans regia)

Frunzele de nuc conțin antioxidanți, precum flavonoidele. Conform unor studii, acești antioxidanți pot diminua concentrația zahărului din fluxul sanguin, încurajând totodată sinteza insulinei la pacienții diabetici. De asemenea, extractele din frunze de nuc au efecte hipotensive și de reducere ponderală.

Recomandări de remedii din plante pentru reglarea glicemiei din magazinul Faunus Plant

Special pentru această tulburare metabolică și pentru controlarea glucozei sanguine, avem câteva preparate obținute prin prelucrare manuală, naturale 100 %, certificate Tuv Austria, Iso En 22000:2018.

Este cazul ceaiurilor noastre Rețete Tradiționale – Glicemie normală și Gliconormus, dar mai ales a produselor din Pachetul Diabet – Reglarea Glicemiei. Pachetul – în luna octombrie, la preț promoțional – conține tincturi și ceaiuri Gliconormus și acoperă o cură de 45 de zile.

Folosește preparatele noastre atât preventiv dacă ai o predispoziție spre diabet sau probleme de greutate, cât și ca adjuvant în cazul hiperglicemiei și diabetului zaharat!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
210,00 lei 158,00 lei
Magazin naturist, Ceai Gliconormus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Gliconormus 90g, faunusplant.ro
Ceai Gliconormus 90g

Ceai · 90g · Amestec plante (Cura 12 zile)

7 Recenzii
24,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Gliconormus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Gliconormus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Gliconormus 200ml

Tinctura compusa · Lichid · 200ml

8 Recenzii
46,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Glicemie normala 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Glicemie normala 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Glicemie normala 180g

Ceai · 180g · Amestec plante (Cura 24 zile)

10 Reviews
36,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Afin 500ml, faunusplant.ro
Tinctura Afin 500ml

Tinctura simpla · Lichid · 500ml

5 Recenzii
72,00 lei