🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Pietrele nu se formează doar la rinichi! Iată alte 3 localizări mai puțin comune!

14:56:15 PM EEST

Pietrele nu se formează doar la rinichi! Iată alte 3 localizări mai puțin comune!

Durere acută, spontană, puternică, localizată în partea inferioară a abdomenului... O simți ca o crampă. Uneori i se alătură și alte simptome, precum greață și vărsături. Apoi se extinde până în zona inghinală.

Cam așa se întâmplă când o pietricică de la rinichi (acumulări de minerale și calciu) se deplasează spre vezică, apoi spre căile urinare. Pe parcursul tranzitării, poate provoca leziuni, favorizând apariția sângelui în urină.

Etapa este cea care descrie colicile renale.

Dar formațiunile cu aspect pietrificat nu au ca ”sediu” doar rinichii, printre ”preferințe” numărându-se și altele mai puțin comune:

 - Amigdalele;
 - Vezica urinară;
 - Glandele salivare.

Pietre pe amigdale

Calculii amigdalelor se mai numesc amigdaliți și se dezvoltă în criptele amigdalelor palatine (cele vizibile în gât). Criptele sunt mici buzunare și crăpături prezente pe suprafața acestor organe limfatice (elemente anatomice cu funcții imunitare și antiifecțioase).

Amigdaliții nu sunt altceva decât reziduuri calcificate de bacterii, mucozități, resturi de alimente și celule moarte rămase captive în criptele amigdalelor.

La dimensiuni mici, pietrele sunt asimptomatice, dar când se măresc, pot provoca:

 - Durere de gât sau / și de urechi;
 - Probleme de deglutiție;
 - Respirație urât mirositoare;
 - Inflamarea amigdalelor.

Pietre la vezica urinară

Este vorba despre mici mase de minerale cristalizate, depozitate în vezica urinară când nu se golește de tot. La origini se poate afla o problemă urologică:

 - Infecții recurente ale aparatului urinar;
 - Diverticuli vezicali (cavități formate în pereții vezicii urinare);
 - Inflamarea prostatei.

Problema este destul de comună la persoanele varstnice și când se verifică o boală a prostatei. Manifestările nu sunt obligatorii, însă pot să apară dacă o pietricică irită peretele vezicii sau blochează fluxul urinar.

Tabloul simptomatic poate include:

 - Dureri abdominale;
 - Colorarea urinei;
 - Stimul frecvent de a urina;
 - Intreruperea fluxului;
 - Micțiuni dureroase;
 - Disconfort etc.

Pietre la glandele salivare

Au o frecvență mult inferioară comparativ cu calculii biliari sau renali și constituie o consecință a precipitării sărurilor și a altor substanțe chimice din salivă.

Afecțiunea poartă numele de litiază salivară sau de sialolitiază. De obicei, interesează doar una dintre glande (în principal glandele submandibulare), unde își pot face apariția una sau mai multe pietricele.

Cu dimensiuni variabile, de la câțiva milimetri, la câțiva centimetri, pot fi însoțite de simptome specifice, care înseamnă mai mult decât disconfort:

 - Colica salivară (durere tipică în timpul meselor, de câte ori crește secreția de salivă);
 - Durere de gât, mandibulară, facială;
 - Durere la masticație, la înghițire (disfagie);
 - Inflamarea glandelor parotide (altă glandă salivară).

Nu cunoaștem în amănunt starea ta de sănătate, dar magazinul Faunus Plant te așteaptă cu o mulțime de remedii pentru și mai multe afecțiuni!

Dacă printre ele se regăsește și o problemă a aparatului urinar, poate colici și calculi renali sau la vezică, începe o cură cu ceaiurile și tincturile Renalus din Pachetul Afecțiuni Renale!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale, faunusplant.ro
Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale

Diuretic, antiseptic urinar, antiinflamator, uricozuric (creşte eliminarea acidului uric prin urină), antidiareic, antibacterian, depurativ.

6 Reviews
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Ceai Renalus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Renalus 90g, faunusplant.ro
Ceai Renalus 90g

Rinichi sănătoși. Amestec compus din 8 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, acesta fiind recomandat în inşi inflamaţiifecţii atractului le urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară.

8 Recenzii
24,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Renalus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Renalus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Renalus 200ml

Rinichi sănătoși. Extract hidroalcoolic concentrat din 8 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, aceasta fiind recomandată în infecţii şi inflamaţii ale tractului urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară.

9 Reviews
46,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Renal 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Renal 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Renal 180g

Amestec din 10 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, fiind recomandat pentru infecţii şi inflamaţii ale tractului urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară, piatră la rinichi, incontinență urinară, retenție urinară, răceli renale.

7 Recenzii
36,00 lei