🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

De ce este bine sa mananci pepene verde?

14:53:27 PM EEST

De ce este bine sa mananci pepene verde?

Pentru mulți, pepenele verde (poate este mai populară denumirea de lubeniță) este fructul preferat în timpul sezonului estiv. Ar putea reprezenta gustarea ideală între masa de prânz și cină, iar conținutul de apă îl transformă în alimentul perfect pentru zilele cele mai călduroase.

În plus, aportul caloric redus și bogăția de nutrienți sunt motive ce te-ar putea determina să introduci pepenele verde, cât mai curând în dieta zilnică. Pentru a fi în temă cu beneficiile sale, te invităm să descoperi câteva dintre ele:

Întărește sistemul imunitar

Pepenele verde constituie o importantă sursă de vitamina C, necesară (printre altele) pentru protejarea organismului de acțiunea radicalilor liberi (radicalii liberi sunt ”vinovați” de îmbătrânirea organismului și de stresul oxidativ) și în stimularea sistemului imunitar.

Și tot vitamina C reprezintă nutrientul care favorizează sinteza colagenului, având un rol esențial în vindecarea leziunilor cutanate.

Energizează

Nu lipsesc nici magneziul și potasiul, două dintre mineralele de care corpul are nevoie pentru a funcționa corect. Carența de magneziu și potasiu ar putea cauza constipație, crampe musculare, senzație de slăbiciune și lipsă de energie.

Un alt motiv pentru care lubenița poate intra în categoria alimentelor ce energizează, îl reprezintă grupul de B-uri (vitaminele din grupul B sunt esențiale în producerea de energie).

Protejează sănătatea ochilor

Probabil că puțină lume știe că deliciosul pepene verde mai este considerat și o optimă sursă de luteină. Este vorba despre un carotenoid cunoscut pentru rolul avut în protejarea ochilor de maladiile asociate cu înaintarea în vârstă.

Cu toate că efectul nu este vizibil imediat, specialiștii te asigură că lubenița ajută la prevenirea afecțiunilor oculare precum cataracta sau degenerescența maculară.

Îmbunătățește funcția cardiacă

Consumat frecvent, fructul are capacitatea să îmbunătățească funcționarea sistemului cardiovascular. Totul se datorează unui puternic antioxidant, licopenul, prezent în cantități uriașe și în roșii, responsabil de altfel și de nuanțarea roșie binecunoscută.

Acestui compus i se adaugă și potasiul, esențial nu doar pentru energizare, ci și pentru scăderea colesterolului, reglarea bătăilor inimii și normalizarea circulației sanguine.

Ajută la pierderea kilogramelor

Fiind bogată în apă (peste 90 % concentrație de apă) și săracă în calorii, lubenița este un aliment deosebit de hidratant. Consumată zi de zi, este în măsură să stimuleze viteza metabolismului, ajutându-te să scapi de surplusul câtorva kilograme.

Și pentru accentuarea efectelor benefice, ca sugestie, îți recomandăm să nu înlături semințele. Sunt comestibile și pline de nutrienți care favorizează combustia grăsimilor.

Ți-au fost utile sugestiile noastre? Urmărește-ne în continuare și vei descoperi mai multe despre ce înseamnă un stil de viață sănătos. Iar dacă există afecțiuni care îți creează probleme, încearcă remediile naturiste Faunus Plant corespunzătoare tulburărilor și maladiilor cu care te confrunți.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Complet pentru Arsuri, Răni și Mușcături. Cicatrizant și Antiinflamatoriu. Tratament din Plante Medicinale care Cicatrizează și Calmează Pielea, faunusplant.ro
Pachet Complet pentru Arsuri, Răni și Mușcături. Cicatrizant și Antiinflamatoriu. Tratament din Plante Medicinale care Cicatrizează și Calmează Pielea

Pachetul Cicatrizant are la bază extracte din plante medicinale recunoscute pentru capacitatea lor de a stimula procesul natural de vindecare a pielii. Conceput pentru combaterea arsurilor solare și a mușcăturilor de insecte, ideal pentru cicatrizarea și calmarea stratului exterior al pielii.

1 Recenzii
86,00 lei 69,00 lei