🎁 Lichidare de Stoc! Până la 45% reducere la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ceaiuri calde și te răcorești! Nu e nebunie, e realitate!

14:56:27 PM EEST

Ceaiuri calde și te răcorești! Nu e nebunie, e realitate!

Băturile calde, dacă se poate fierbinți, sunt cele mai eficiente metode să scazi temperatura corporală. La această concluzie au ajuns oamenii de știință.

Probabil că la prima vedere vezi doar o contradicție. Apoi, paradoxul.

Da, dar mai vezi și realitatea. Doar urmărește ideea până la capăt. Are legătură cu transpirația și cu mecanismul de termoreglare.

Băuturile calde te răcoresc! Care este explicația?

O băutură rece poate răcori corpul, iar una caldă îl va încălzi. Dar de ce ar vrea cineva să se încălzească dacă deja nu mai poate de cald?

Ce se întâmplă dacă bei ceva rece?

Cu un lichid la o temperatură scăzută, vei simți cum te răcorești. Dar senzația e doar aparentă. Din păcate, durează abia câteva clipe, poate minute, după care disconfortul e și mai evident.

Excepție face cazul în care torni în tine litri întregi de lichide foarte reci, ca să continui răcirea țesuturilor.

Ce se întâmplă dacă bei ceva cald?

Tot câteva clipe, poate minute, va dura și senzația de căldură după ceva foarte cald. De la un punct încolo, fenomenul care se produce pare să contrazică legile fizicii.

De fapt nu contrazice nimic. Doar intervine mecanismul de termoreglare. În normalizarea temperaturii interne, transpirația are un cuvânt serios de spus.

Corpul percepe căldura dată de ceaiurile calde și de orice lichide vrei. Apoi răspunde în consecință, activând cu promptitudine glandele sudoripare. Pe scurt, începi să transpiri.

Transpirația e unicul mod prin care se poate scădea temperatura. Cantitativ, depășește acumularea de căldură din interiorul organismului. Odată ce sudoarea se evaporă, pielea începe să se răcească. De aici și percepția ulterioară de prospețime și confort termic.

Studiile nu greșesc. Însă pentru ca efectul să se producă, există o condiție. Ambientul trebuie să permită evaporarea depozitelor de sudoare de pe piele. Se întâmplă când aerul are o umiditate scăzută, când căldura e una seacă.

În caz contrar, lichidul cald va înfierbânta și mai tare corpul, ceea ce nu e de dorit. Și tot ce poți face este să continui cu băuturi cât mai reci.

Că veni vorba despre ceaiuri... Ce fel de ceaiuri?

Nu contează ”modelul”. Consumă gustul care-ți place, la temperatura ce-ți convine, așa cum îți ”dictează” mediul extern!

Dacă vrei și efecte terapeutice, dacă vrei ca efectul de răcorire să fie dublat și de unul medicinal, caută printre ceaiurile Faunus Plant sortimentul potrivit pentru problema ta de sănătate!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Pachet Raceala, Gripa

Contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator și la îmbunătățirea capacității respiratorii.

12 Reviews
205,00 lei 133,00 lei